EL GREGOR Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2101 Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Piotr,jestem tego samego zdania. Kupiłem drugą zgrzewarkę próżniową,stara była tylko na worki nie perforowane a tą nową można używać perforowane i bez perforacji co widać na załączonych zdjęciach. Do worków zwykłych wkładam kawałek rękawa z perforacją, bez problemu wysysa i zgrzewa. Edytowane 19 Października 2013 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-307675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2102 Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Witam El Gregor Grzegorz jak znajdziesz chwile to proszę ,o dokładniejszy opis nowej zgrzewarki (model) cena ,namiary pozdrawiam Edytowane 19 Października 2013 przez wiesław gil Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-307734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2103 Opublikowano 20 Października 2013 Wieslaw gil z ciekawosci znalazłem takie linki , pewnie El GREGOR da dokladniejsze wskazówki , szczególnie co do stosowania woreczków one do tych maszynek nie sa tanie , http://www.cabelas.com/ Food Saver - Porównaj-osobowy CENY z 4300 SklepówZnajdź, Porównaj, KUP!http://www.ceneo.pl/ Dom i Wnętrze Odzież i obuwie SPRZĘT RTV SPRZĘT AGD Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-307756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2104 Opublikowano 20 Października 2013 FoodSaver model V 1040-I kupiłem w redcoon.pl za cenę 345 zl + przesyłka chyba 45 zl i dokupiłem jeszcze woreczki 58 zl Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-307887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2105 Opublikowano 21 Października 2013 Witam EL Gregor nie znalazłem w opisie tego urządzenia V1040-l , w twojej nowej zgrzewarce można używać rolek foliowych tzw.rękawów czy tylko same worki pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-307973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2106 Opublikowano 21 Października 2013 Wojtku,to jest nie możliwe,że nie znalazłeś wbijasz w Google redcoon.pl. wyskakuje adres i firma,wchodzisz w AGA -wbijasz - zgrzewarka próżniowa FoodSaver V1040-I i masz ją przed oczami.W zastawie jest parę worków startowych i rolka chyba 5m. Ścinkowa i szyneczki dojrzewają Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2107 Opublikowano 21 Października 2013 Za każdym razem jak wchodzę w Twój temat to jakość zdjęć i wyrobów mnie powala - REWELACJA !!!!! wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2108 Opublikowano 21 Października 2013 Witam Grzegorz może żle napisałem znalazłem stronę i ten model ale nie było dokładnego opisu technicznego dzięki za informacje o możliwości stosowania rolek mam zamiar kupić tą zgrzewarkę ,ale zastanawiam się nad modelem V2040-I niewielka różnica w cenie pomiędzy V1040-I czy brałeś ją pod uwagę przy kupnie pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2109 Opublikowano 21 Października 2013 na pewno model 2040 jest młodszy i może lepszy ,cena tylko parę dych wyższa,1020 wpadł mi pierwszy w oko i nie zwracałem uwagi zakupu 2040,teraz już bym kupił tą drugą. szynki parzone taż robię Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2110 Opublikowano 21 Października 2013 Grzegorz to oszukana szynka , bo gdzie jest tluszczyk ( zartuje) , i chyba bede zaraz jadla sniadanie, a u mnie dopiero po trzeciej jest Wszystko przez Ciebie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2111 Opublikowano 23 Października 2013 kiełbasa zrobiona,Grażka ugotowała na niej żurek i kolacja gotowa. Jutro trzeba puścić chmurę Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2112 Opublikowano 24 Października 2013 po chmurce Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2113 Opublikowano 24 Października 2013 po chmurce A co że tak skromnie ? Grzesiu... jak zwykle.... :clap: Pozdro! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2114 Opublikowano 25 Października 2013 einshel jak ,,zwijałem chmurkę,, to była fatalna pogoda,padał deszcz i wiał silny wiatr, zdjęć w ,,plenerze,, nie chciało mi się robić a te szyneczki właśnie ,,szły,, do parzenia. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2115 Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) kiełbasa po dwóch dniach jest już jadalna a jaki ładny nadruk na zdjęciu Edytowane 26 Października 2013 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-308991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2116 Opublikowano 26 Października 2013 takich ,,cudów,, to jeszcze nie miałem podczas robienia sera Mleko kupiłem pierwszy raz u nowego rolnika,cały proces robienia sera przebiegał normalnie oprócz tego,że skrzep po ścięciu był bardzo sztywny nie tak jak zawsze ale pomyślałem,ze może lepsze mleko.Podczas przekładania do formy ziarno serowe zaczęło się robić ,,gumowate,, już tu mi się nie podobało. Po godzinie odciskania chciałem zdjąć gazę a tu ser przyklejony do gazy jak kauczuk. Podczas zlewania z podstawki serwatki to przypominała bardziej białą farbę emulsyjną jak serwatkę co widać na zdjęciu. Teraz sprawdzałem ser ale serem to coś nie można nazwać,cały czas wypływa emulsja a to coś jest cały czas nie stabilne. Dalej będę obserwował to ciekawe zjawisko Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2117 Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Grzesiu.Według mnie, kupiłeś mleko delikatnie podkwaszone. Jak szybko po dodaniu podpuszczki zrobił się skrzep? Edytowane 26 Października 2013 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2118 Opublikowano 27 Października 2013 Andrzejku na pewno Masz rację bo ricotta i jogurt wyszły bardzo dobre. Po wlaniu podpuszczki zawsze czekam około 50 min. i dopiero zaglądam tak,że nie wiem po ilu minutach powstał skrzep. Ser jest całą noc prasowany. Tak,że mleko u tego rolnika kupowałem dwa razy pierwszy i ostatni Dodano: 27 październik 2013 - 08:52 poszedłem zobaczyć co się dzieje po nocnym prasowaniu ser nabiera stałej konsystencji,podczas prasowania wyszła fałda (i to bdb bo mogę spróbować jak smakuje) Smak sera jest kwaśny Dalej się prasuje,wieczorem posolę. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2119 Opublikowano 27 Października 2013 No to miałeś pecha. Rób próbę fermentacyjną z nowo pozyskanym mlekiem, nie będzie skuchy.Na PW napisz mi adres,"na otarcie łez" wyśle Ci swój ser czosnkowy, gdzie może jeszcze poczujesz trawę, która z biegiem dni ulatuje w nieznane. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2120 Opublikowano 27 Października 2013 Piotr to jest tylko zabawa a taka przygoda może jeszcze kogoś spotka i już będzie wiedział co jest grane. Prób nie będę robił tylko mleko trzeba brać z pewnego źródła a przed robieniem sera zrobić łuk mleka. Ser już zasolony i za parę dni degustacja kwaśny z solą, może dać nowy ciekawy smak. I powstanie nowy gatunek sera Szukamy nowej nazwy. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2121 Opublikowano 27 Października 2013 Szukamy nowej nazwy. Ser kwaśniewski wywałęsany z komory al'a jaruzel Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2122 Opublikowano 27 Października 2013 Heniu nazwa bardzo ciekawa ale za długa Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2123 Opublikowano 27 Października 2013 Zawsze idzie kogoś wyciąć i zostanie np. kwasniewski Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2124 Opublikowano 27 Października 2013 Grzesiek,jak go posoliłeś to za kilka dni jak skórka będzie sucha, podwędź go na ciepło po 2 h po każdej stronie, smak dymu może zgubi kwas , który powstał. Ja ostatnio robiąc Twardy Ser Gruyer , jak zobaczyłem , że "idzie" w złą stronę , przeszedłem "szybkim krokiem technologicznym" na Mozzarellę: efekt: wszystko wyszło dobrze i poprawnie.. Byłeś w Lidzbarku, zobaczyłeś wiele rodzajów serów, idź w tą stronę, będzie Ci łatwiej w razie "rożnych wpadek".Tego nauczył mnie "zaprawiony w boju" Serowar . Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2125 Opublikowano 27 Października 2013 Ser kwaśniewski wywałęsany z komory al'a jaruzel Skwaj Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/85/#findComment-309199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.