Skalar50 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2726 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 no wiem to tajemnica widzę tam pieprz, gorczycę i listek...jest tam coś jeszcze oprócz ziela angielskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2727 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 :)jeszcze jałowiec,rozmaryn,kminek,kolendra, (tłuczone w moździerzu) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2728 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 wszystko na raz...czy zależnie od okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2729 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) wszystko na raz właśnie dzisiaj musiałem zrobić nową mieszankę peklującą (proporcji nie ma żadnych,sypię do moździerza ze słoików) Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2730 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Grzesiu i komu to ma pomóc albo się przysłużyć ? Ti tak jakby napisał "kupiłem samochód czerwony ... warto było ?" Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2731 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Robert te zdjęcia zrobilem pokazowo dla Skalara 50 w postach wcześniejszych jest pokazana ,, proporcja,, (2kg soli,2 duże garście peklosoli po garści przypraw) a czy komuś to pomoże lub posłuży to się dowiemy. A co się tyczy samochodów to jak mi wiadomo kobiety właśnie lubią duże i czerwone. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2732 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Grzegorz te pomiodry są kiszone? To jest produkt trwały, czyli można narobić aby był na zimę? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2733 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 To jest produkt trwały, czyli można narobić aby był na zimę? Pomidory które są zapasteryzowane w słonej wodzie ( nie kiszone ) mogą być w słojach kilka lat . . Sprawdzone Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2734 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Andrzej to mógłbyś podać przepis jak takie pomidory się robi - trzeba zrobić parę weków przed zimą, tym bardziej że swoje obrodziły Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2735 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 te zdjęcia zrobilem pokazowo dla Skalara 50 dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2736 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 KURP pomidory były kiszone rok temu,kisi się tak samo jak ogórki. Sery powoli się kończą (zostały tylko 3 sztuki) jak się tylko ochłodzi trzeba brać się do robienia serów . Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2737 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Grzesiek, Sery trochę blade, ale smak pewno mają.Zainwestuj w dojrzewalnie, będzie lepiej. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2738 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 ser blady bo robiony w styczniu (krówki karmione sianem ) sery robione od maja do października są żółte (trawka ,zioła) Zrobić dojrzewalnie to trzeba mieć odpowiednie miejsce a Ja go nie posiadam prowizorki robił nie będę wolę po pewnym czasie za foliować Został jeden chyba z jesieni za jakiś czas przekroję i porównamy kolory Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2739 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Grzegorz jakiej średnicy są Twoje sery - pakujesz je w woreczki podwójnie moletowane, jeśli tak to jakie wymiary woreczków i gdzie się w nie zaopatrujesz? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2740 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 sery mają rożne średnice, to zależy w jakiej porze roku robię,latem jest wyższa temperatura wtedy sery ,,siadają,, zimą zachowują wymiar formy (to wszystko wina braku dojrzewalni gdzie jest przez cały rok stała temperatura). Mam trzy średnice form,16,18,20,5 cm. Kupuję ostatnio w Firmie Handlowej Sezam w Krośnie. Wymiary kupuję od razu do wędlin i serów;15x20,17x25,20x30,25x35 zawsze do któryś pasują, najmniej używam 25x35 Widać na zdjęciach jak jest różnica między lipcem a grudniem dlatego czekam na ochłodzenie. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2741 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 ser blady bo robiony w styczniu (krówki karmione sianem ) sery robione od maja do października są żółte (trawka ,zioła) Zrobić dojrzewalnie to trzeba mieć odpowiednie miejsce a Ja go nie posiadam prowizorki robił nie będę wolę po pewnym czasie za foliować Został jeden chyba z jesieni za jakiś czas przekroję i porównamy kolory Grzesiek po raz ostatni Ci radzę, a jak masz dobra pamięć to sery robię dłużej niż Ty. Kup sobie witrynę, taka jak ma Sławek, lub ja, chociaż Jego jest lepsza od mojej.Widziałem Twój garaż, masz sporo miejsca. Sery zafoliowane są gorsze od dojrzewających jw.Zrobiłem próbę i wiem co piszę.Masz parcie na szkło, to proponuje wystaw swoje sery na konkurs w Lidzbarku, poproś Mirka z Agrovisu o metrykę oceny i wówczas przyznasz mi rację. Pozdrawiam serowara Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2742 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Parcia na szkło nie mam jak chcesz mnie zobaczyć na konkursie serów,które organizuje zacytowany przez Ciebie Pan Marek z Agrovisu to wejdź na stronę Agrovisu odszukaj Festiwale Serów farmerskich w Lidzbarku Warmińskim (uczestniczyłem w III w 2013 i IV 2014r ) tam w temacie Festiwalowe foto-impresje odnajdziesz.W 2013 jestem w pierwszym rzędzie chyba 6 od dołu a 2014 w środkowym gdzieś w środku rzędu. W 2015 na pewno będzie festiwal,myślę,że nie wymiękniesz i przyjedziesz. Przybywaj na jesienny zlot Warmiński i tam wspólnie ocenimy Nasze,, raczkowanie,, w wyrobie serów tylko nie pisz,że nie będziesz miał czasy w tym terminie. Nie napiszę,że pozdrawiam serowara bo drętwieją Mi palce. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2743 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Cóż za miła i sympatyczna wymiana uprzejmości. Jest się od kogo uczyć. I nie mam namyśli ani wędlin ani serów. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2744 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Nie napiszę,że pozdrawiam serowara bo drętwieją Mi palce. Dobrę Grzesiu ubawiłem się do łez ... A już myślałem, że przeszła mi alergia ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2745 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 klubem motocyklowym spędziliśmy tydzień na Litwie było super :) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2746 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 po powrocie idę do garażu sprawdzić czy jeszcze po tygodniu wiszą kiełbaski ( bez dozoru) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2747 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 sezon serowarski 2014 - 2015 otwarty serki do wędzenia w solance,ser dojrzewający pod prasą Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2748 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Kiedy ja zostanę emerytem, aby mieć na takie sprawy czas ? Cudownie !!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2749 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Kiedy ja zostanę emerytem, aby mieć na takie sprawy czas ? Tak to się jakoś robi że będziesz szybciej jak się Tobie to wydaje EL GREGOR Jak byłem u Zbójaszka w Lubomierzu spotkałem gościa ze Żnina co zna Ciebie z Caravaningu . :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2750 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Grzesiu, Piękne fotorelacje. Przesyłamy serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Grażki. Tęsknimy za Wami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.