Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:) wszystko na raz :)

 

właśnie dzisiaj musiałem zrobić nową mieszankę peklującą (proporcji nie ma żadnych,sypię do moździerza ze słoików) :)

 

post-41869-0-26425400-1407509342_thumb.jpgpost-41869-0-01794700-1407509353_thumb.jpg

 

post-41869-0-63994300-1407509363_thumb.jpg

Edytowane przez EL GREGOR
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365116
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu i komu to ma pomóc albo się przysłużyć ? :(

Ti tak jakby napisał "kupiłem samochód czerwony ... warto było ?"

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365163
Udostępnij na innych stronach

:) Robert te zdjęcia zrobilem pokazowo dla Skalara 50 w postach wcześniejszych jest pokazana ,, proporcja,, (2kg soli,2 duże garście peklosoli po garści przypraw) a czy komuś to pomoże lub posłuży to się dowiemy. :)

 

A co się tyczy samochodów to jak mi wiadomo kobiety właśnie lubią duże i czerwone. :)

 

post-41869-0-38929700-1407560240_thumb.jpgpost-41869-0-81004400-1407560252_thumb.jpg

 

post-41869-0-84256200-1407560262_thumb.jpgpost-41869-0-80545200-1407560273_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365188
Udostępnij na innych stronach

Grzegorz te pomiodry są kiszone? To jest produkt trwały, czyli można narobić aby był na zimę?

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365197
Udostępnij na innych stronach

 

 

To jest produkt trwały, czyli można narobić aby był na zimę?

 

 

Pomidory które są zapasteryzowane w słonej wodzie ( nie kiszone ) mogą być w słojach kilka lat . . Sprawdzone :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365204
Udostępnij na innych stronach

Andrzej to mógłbyś podać przepis jak takie pomidory się robi - trzeba zrobić parę weków przed zimą, tym bardziej że swoje obrodziły :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365359
Udostępnij na innych stronach

:) KURP pomidory były kiszone rok temu,kisi się tak samo jak ogórki. :)

 

Sery powoli się kończą (zostały tylko 3 sztuki) jak się tylko ochłodzi trzeba brać się do robienia serów .

 

post-41869-0-68751700-1407690025_thumb.jpgpost-41869-0-49477800-1407690033_thumb.jpg

 

post-41869-0-19586700-1407690041_thumb.jpgpost-41869-0-34942400-1407690048_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365403
Udostępnij na innych stronach

:) ser blady bo robiony w styczniu (krówki karmione sianem ) sery robione od maja do października są żółte (trawka ,zioła) :)

 

Zrobić dojrzewalnie to trzeba mieć odpowiednie miejsce a Ja go nie posiadam :( prowizorki robił nie będę wolę po pewnym czasie za foliować :)

 

Został jeden chyba z jesieni :) za jakiś czas przekroję i porównamy kolory :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365406
Udostępnij na innych stronach

Grzegorz jakiej średnicy są Twoje sery - pakujesz je w woreczki podwójnie moletowane, jeśli tak to jakie wymiary woreczków i gdzie się w nie zaopatrujesz?

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365424
Udostępnij na innych stronach

:) sery mają rożne średnice, to zależy w jakiej porze roku robię,latem jest wyższa temperatura wtedy sery ,,siadają,, zimą zachowują wymiar formy (to wszystko wina braku dojrzewalni gdzie jest przez cały rok stała temperatura).

 

Mam trzy średnice form,16,18,20,5 cm.

 

Kupuję ostatnio w Firmie Handlowej Sezam w Krośnie.

 

Wymiary kupuję od razu do wędlin i serów;15x20,17x25,20x30,25x35 zawsze do któryś pasują, najmniej używam 25x35 :)

 

Widać na zdjęciach jak jest różnica między lipcem a grudniem dlatego czekam na ochłodzenie. :)

 

post-41869-0-76029800-1407736839_thumb.jpgpost-41869-0-38245300-1407736848_thumb.jpg

 

post-41869-0-45333100-1407736856_thumb.jpgpost-41869-0-21618700-1407736864_thumb.jpg

 

post-41869-0-83623800-1407736871_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365474
Udostępnij na innych stronach

:) ser blady bo robiony w styczniu (krówki karmione sianem ) sery robione od maja do października są żółte (trawka ,zioła) :)

 

Zrobić dojrzewalnie to trzeba mieć odpowiednie miejsce a Ja go nie posiadam :( prowizorki robił nie będę wolę po pewnym czasie za foliować :)

 

Został jeden chyba z jesieni :) za jakiś czas przekroję i porównamy kolory :)

 

 

 

 Grzesiek po raz ostatni Ci radzę, a jak masz dobra pamięć to sery robię dłużej niż Ty.

 

Kup sobie witrynę, taka jak ma Sławek, lub ja, chociaż Jego jest lepsza od mojej.

Widziałem Twój garaż, masz sporo miejsca. Sery zafoliowane są gorsze od dojrzewających jw.

Zrobiłem próbę i wiem co piszę.

Masz parcie na szkło, to proponuje wystaw swoje sery na konkurs w Lidzbarku, poproś Mirka z Agrovisu o metrykę oceny i wówczas przyznasz mi rację.

 

Pozdrawiam serowara

:cool:

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365515
Udostępnij na innych stronach

:) Parcia na szkło nie mam :D jak chcesz mnie zobaczyć na konkursie serów,które  organizuje zacytowany przez Ciebie Pan Marek z Agrovisu to wejdź na stronę Agrovisu odszukaj Festiwale Serów farmerskich w Lidzbarku Warmińskim (uczestniczyłem w III w 2013 i IV 2014r )  tam w temacie Festiwalowe foto-impresje odnajdziesz.W 2013 jestem w pierwszym rzędzie chyba 6 od dołu a 2014 w środkowym gdzieś w środku rzędu. :)

 

W 2015 na pewno będzie festiwal,myślę,że nie wymiękniesz i przyjedziesz.

 

Przybywaj na jesienny zlot Warmiński i tam wspólnie ocenimy Nasze,, raczkowanie,, w wyrobie serów tylko nie pisz,że nie będziesz miał czasy w tym terminie. :)

 

Nie napiszę,że pozdrawiam serowara bo drętwieją Mi palce.

 

:)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365525
Udostępnij na innych stronach

Cóż za miła i sympatyczna wymiana uprzejmości.

 

Jest się od kogo uczyć. I nie mam namyśli ani wędlin ani serów.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365526
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie napiszę,że pozdrawiam serowara bo drętwieją Mi palce.
 

 

:D  :D  :D   :clap:  :clap:  :thumbsup:

Dobrę Grzesiu ubawiłem się do łez ... 

A już myślałem, że przeszła mi alergia ...  :angel:  :rolleyes:  

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-365527
Udostępnij na innych stronach

:) po powrocie idę do garażu sprawdzić czy jeszcze po tygodniu wiszą kiełbaski ( bez dozoru) :):tongue:

 

post-41869-0-09778500-1408358097_thumb.jpgpost-41869-0-90527400-1408358064_thumb.jpg

 

post-41869-0-92293200-1408358075_thumb.jpgpost-41869-0-94570400-1408358086_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366519
Udostępnij na innych stronach

:) sezon serowarski 2014 - 2015 otwarty :) serki do wędzenia w solance,ser dojrzewający pod prasą :)

 

post-41869-0-24387800-1408444850_thumb.jpgpost-41869-0-18075600-1408444924_thumb.jpg

 

post-41869-0-59932000-1408444934_thumb.jpgpost-41869-0-42909500-1408444970_thumb.jpg

 

post-41869-0-94335800-1408444981_thumb.jpgpost-41869-0-22963600-1408445227_thumb.jpg

 

post-41869-0-19051700-1408445237_thumb.jpgpost-41869-0-45582000-1408445244_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366609
Udostępnij na innych stronach

Kiedy ja zostanę emerytem, aby mieć na takie sprawy czas ?

 

Cudownie !!!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366619
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kiedy ja zostanę emerytem, aby mieć na takie sprawy czas ?

 

 

Tak to się jakoś robi że będziesz szybciej jak się Tobie to wydaje :D

 

EL GREGOR   Jak byłem u Zbójaszka w Lubomierzu  spotkałem gościa ze Żnina co zna Ciebie z Caravaningu . :D :D 

 

 Gorąco pozdrawiam :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/110/#findComment-366630
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.