EL GREGOR Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2901 Opublikowano 5 Października 2014 solenie z ręki,około 30g\1kg mięsa,kolendra,kminek,gorczyca,jałowiec,pieprz,ziele,rozmaryn,liść Po wędzeniu 3h, dalej strych Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2902 Opublikowano 5 Października 2014 Dam też 5 literków...... ;-) Ja zamówiłem sobie na wzór i wymiar tej mniejszej na dwie karkówki 3439.jpg Ale dwie można zrobić i w czteromiejscowym, a cztery w dwuosobowym ... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2903 Opublikowano 7 Października 2014 Kiełbasa wędzona w ostatni czwartek,ser sierpniowy Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2904 Opublikowano 7 Października 2014 Grzesiu co to za kiełbaska bo sympatycznie wygląda ? Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2905 Opublikowano 7 Października 2014 Podobna do ścinkowej Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2906 Opublikowano 8 Października 2014 już sam nie wiem co to za kiełbasa, może być jesienna Ostatnio już nie używam sitka 3 do słoniny i ,, frędzli ,, (to takie okrajki tłuste i lekko ścięgniste) tylko chyba 5 lub to jest 6 nie mierzyłem (bo często musiałem odkręcać sitko i czyścić a to mnie w k...ło. Dodaję jeszcze trochę cukru (łyżeczką z cukiernicy) papryki słodkiej i ostrej, żeby słonina nie była taka biała (przy łączeniu z mięsem,kobiety i dzieci lepiej to ,,znoszą,, ) Andrzejku to może być ścinkowa w ,,chudej,, wersji Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2907 Opublikowano 8 Października 2014 trzeba zobaczyć (sprawdzić) co się dzieje po tygodniu od wędzenia jest OK można spać spokojnie Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2908 Opublikowano 9 Października 2014 Grzesiu zdjęcie numer 4 - zajebisty przekrój, kolor - brawo!!! Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2909 Opublikowano 9 Października 2014 Skoro u Grzesia zaczęliśmy to i u Grzesia wypadałoby zakończyć.... Jeszcze po południu krótka wizyta u kolegi spawacza i można sobie poprasować to i owo Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-375991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2910 Opublikowano 9 Października 2014 Tusiaczku chyba trzeba będzie zrobić taką prasę jak TY lub kupić.Cały czas mam problemy z karkówkami (za dużo,, soku,, w środku) brak dobrej wętylacji a do tego wszystkiego zaczyna się ocieplać i to znacznie jak na tą porę roku.Dzisiaj przeniosłem ze strychu do lodówki. Wczoraj kupiłem karkówkę ale tylko jedną i małą, może jak będzie jedna prasowana to coś z tego będzie (nie wymiękam) w czwartek za tydzień wędzenie to we wtorek pod prasę w czwartek spróbuję lekko u wędzić i dopiero na strych. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2911 Opublikowano 12 Października 2014 Żeby uprzyjemnić oglądanie meczu upiekłem kiszkę ziemniaczaną Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2912 Opublikowano 12 Października 2014 chyba trzeba będzie zrobić taką prasę jak TY lub kupić Trzeba Grzegorzu, trzeba.Chociaż według mnie z tym siłownikiem 5T przesadzili, ]wystarczy z powodzeniem 2T. Jako, że mam 2karkówki, 1 poledwicę i 3 szynki kulki, więc jedna z nich poszła na "opatry" Pomimo czerokrotnego prasowania po 12h i ostatniego prasowania 24h, przy krojeniu jeszcze się "poci". Pozdrawiam P.S. Pisu pierwszy raz robię szynkę kulkę ale tragedii chyba nie będzie. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2913 Opublikowano 12 Października 2014 Bo może jednak te 5 ton nacisku to nie jest od parady? Się zobaczy... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2914 Opublikowano 12 Października 2014 Krzysiu szyneczka wygląda zaj....ście (jak coś dobrze wygląda to i tak smakuje) trzeba pomyśleć o tych tonach Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2915 Opublikowano 13 Października 2014 wyroby do przeglądu, karkówka (nadal dużo wilgoci,dziwny czerwony kolor) , szynka (OK) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2916 Opublikowano 13 Października 2014 Tusiaczku chyba trzeba będzie zrobić taką prasę jak TY lub kupić. Trzeba, tylko dużą. Można od razu za jeden poseł przygotowywać 8 - 4 ciśniemy, 4 suszymy, przez 12 godzin zmieniamy miejscami. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2917 Opublikowano 13 Października 2014 Saszka, mi akurat wystarczy ta mała Idealnie wchodzi na spód karkówka a w drugiej warstwie schabik i ładny kawałek szynki. Każde przyprawione inaczej teraz sobie ładnie odciekają, za 2-3 dni idą pod prasę Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2918 Opublikowano 13 Października 2014 Gonzo podoba mi się ta Twoja szynka,narobiłeś smakapozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-376842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2919 Opublikowano 16 Października 2014 w różnej postaci ryby jadłem ale tak przyrządzoną to drugi raz (kolega zdradził przepis). Ryba najlepiej bez ości (filet) kolega robił dużego leszcza 2,5kg, trochę kłopotów z ościami (smaczniejszy od moich filetów z mrożonego dorsza). Potrzebna ryba,cebula,śmietana 30 słodka,przyprawy (kolega użył tylko vegety)Ja sól,pieprz i kostka warzywna (można bez kostki) ryba osmażona,cebula pocięta na bardzo duże pióra (jest najsmaczniejsza w tym sosie) wszystko zalewamy śmietaną, piekłem na małym,,ogniu,, aż będzie bardzo miękka cebula (około1,5h) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-377206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2920 Opublikowano 16 Października 2014 drugie podejście do karkówki odcisnąłem na ,,blina,, ,może za mocno obsuszyłem (wyszła prawie uwędzona) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-377216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2921 Opublikowano 19 Października 2014 sezon motocyklowy 2014 zakończony Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-377820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2922 Opublikowano 19 Października 2014 sezon motocyklowy 2014 zakończony Teraz już wiem dlaczego mnie tak ciągnie do zakupu motorcykiela Slinotoku dostałem... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-377843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2923 Opublikowano 20 Października 2014 ,,blin,, ,polędwiczki i szynki schną dobrze,stara karkówka wisi w lodowce,zaraz idę sprawdzić czy jadalna czy dla lisów Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-378081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2924 Opublikowano 20 Października 2014 stara karkówka zaskoczyła mnie bardzo miło ładnie pachnie a mięso w palcach ,,się rozpływa,, ,także lisy nie pojedzą Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-378112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2925 Opublikowano 20 Października 2014 Pieknie wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/117/#findComment-378117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.