Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się dobry pniak trafi to i koszyka może zbraknąć ;).

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370391
Udostępnij na innych stronach

:) Sylwek  to obciach wieść grzyby do lasu  :)  w Gąsiorowie są przepiękne grzybowe lasy :)

 

Jutro jak nie będzie rano padać to też jadę (spóźniłem się parę dni jest bardzo dużo przerośniętych) :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370398
Udostępnij na innych stronach

:) dwie godziny i grzybów w bród (jeszcze reklamówkę w drodze powrotnej oddałem koledze :)

 

post-41869-0-79997300-1410513506_thumb.jpg

 

Na 100 m można naciąć przyczepę (takie dzisiaj miejsce znalazłem) :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370511
Udostępnij na innych stronach

nieźle Grzesiu - to chyba teraz serki będą z posmakiem grzybowym (eksperymentowałeś w tym kierunku?) ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370547
Udostępnij na innych stronach

:) Sylwek,sery idą pełną parą :) ten żółty za kilka dni będzie za foliowany (ładnie urósł,będą dziurki) te dwa w oddali obsychają,bliżej w trakcie nacierania serwatką celem utworzenia skórki :) trzy albo cztery (dobrze nie pamiętam już są za foliowane i leżakują do czerwca :)

 

A o grzybowym serku nie myślę,szkoda sera i pracy (picy nie jadam) :)

 

post-41869-0-23786900-1410532327_thumb.jpgpost-41869-0-23036900-1410532335_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370552
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu, jak robisz opieńki?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370569
Udostępnij na innych stronach

:) Mireczku,część obgotowałem i zamroziłem,część obgotowałem i zrobiłem farsz do krokietów,jutro Grażka zrobi krokiety i zamrozi krokiety,część zrobiłem w occie (zalewa octowa do smaku,mało octu dużo cukru) :)

 

post-41869-0-53807800-1410539366_thumb.jpgpost-41869-0-46382900-1410539376_thumb.jpg

 

post-41869-0-59266600-1410539384_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370572
Udostępnij na innych stronach

Interesuje mnie właśnie ta zalewa octowa.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370575
Udostępnij na innych stronach

:) zrób stosunek 1ocet ,szklanka do 5 woda szklanka,pieprz,gorczyca,ziele,cebula,marchewka i 10-12 łyżek cukru (cukier do smaku jak za dużo to daj mniej,zalewa musi smakować a nie być kwaśna) :)

Edytowane przez EL GREGOR
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370577
Udostępnij na innych stronach

Dzięki spróbuję Twojej, gdyż ja zawsze robiłem dużo ostrzejszą.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370579
Udostępnij na innych stronach

 

 

zrobiłem farsz do krokietów

 

Grześ, a podasz pozostałe składniki farszu ? :)

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370608
Udostępnij na innych stronach

 

 

zrób stosunek 1ocet ,szklanka do 5 woda szklanka,pieprz,gorczyca,ziele,cebula,marchewka i 10-12 łyżek cukru

 

przepraszam ale jakoś nie wyobrażam sobie tego smaku :(

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370609
Udostępnij na innych stronach

:) grzyby obgotowane i zmielone,cebula ze szklona razem z papryką w płatkach,wszystko razem przesmażone i doprawiłem; sól,pieprz,papryka słodka,majeranek,tymianek :)


:) Skalar każdy robi tak jak lubi :tongue: zawsze robię na smaka nawet solankę do serów :) nie lubię grzybów bardzo ostrych i kwaśnych :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370610
Udostępnij na innych stronach

:) zrób stosunek 1ocet ,szklanka do 5 woda szklanka,pieprz,gorczyca,ziele,cebula,marchewka i 10-12 łyżek cukru (cukier do smaku jak za dużo to daj mniej,zalewa musi smakować a nie być kwaśna) :)

Sól dodajesz do obgotowywania grzybów? ... dlatego nie ma jej w przepisie na zalewę.. tak to rozumiem, jeśli jest inaczej to mnie popraw :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370611
Udostępnij na innych stronach

:) tak grzyby solę podczas gotowania :)

 

he he he czerpię inne radości z życia piję zimną kawę i jem cieple lody :tongue:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370643
Udostępnij na innych stronach

 

 

he he he czerpię inne radości z życia piję zimną kawę i jem cieple lody :tongue:

 

Ciepłe lody :facepalm: to mnie przeraża :D

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370727
Udostępnij na innych stronach

:) Grześ ... Ktoś miał chyba ''lenia'' :D;)  , Bo po mojemu , to są naleśniki z grzybami , a nie krokiety :facepalm:   Na pewno też smaczne.... :tongue:  jeszcze na popitkę barszczyk.... i... miodzio :thumbsup: Pozdowionka dla Was serdeczne ! :)

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370735
Udostępnij na innych stronach

Do obgotowania diję zawsze trichę soli i octu nie zmieniają wtedy koloru ;)

A moja zalewa to 1/2 maks 1/3 do tego sporo cukru listek girczyca i ziele ... ja tam lubię zdecydiwanie słodko kwaśne ;) cukier ładnie redukuje "moc" do grzybów daję pół do 3/4 tego co octu do warzyw i pikli ocet i cukier 1/1 ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/113/#findComment-370759
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.