tomaj77 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Połowa ricotty ok 700g dodaję czosnku do smaku ( u mnie sporo) śmietankę firmy Jana 12% mieszam aż mnie zadowala gęstość Dodaje soli ,białego pieprzu, mięte Smacznego :wink: p,s Czosnek przez praskę trzy razy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-214418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 :grin: sałatka z czosnku niedźwiedziego :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 :grin: wędliny,które wędziłem 19 kwietnia :thumbsup: dzisiaj pierwsza degustacja :grin: kiełbasy jeszcze nie próbowałem :grin: na długi weekend będą jadalne :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 wędliny,które wędziłem 19 kwietniaGrzegorz, ty to jesteś... wędliny w Twoim wykonaniu to poezja !!! :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Grześ :clap: a reszta jest milczeniem :grin: .Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Maestro nudno! :lol: Nic Grzegorz, jak mówią u nas - mistrzostwo nie propijesz! :grin: Czas przelece szybko i znów powstaniesz i zajmiesz się swoimi arcydziełami. Nawiasem mówiąć, tylko zacząłem wchodzić do smaku ... :rolleyes: . https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=258349#258349 Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 :grin: pesto z czosnku niedźwiedziego,sól,pieprz,olej,ocet balsamiczny :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Pyszotka Grzesiu, makaron z Twoim pesto - to jest TO.Czosnek niedźwiedzi uprawiasz sam czy kupujesz? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 :grin: Pepe,czosnek niedźwiedzi u Nas rośnie w lesie pod Ruską granicą,sam nie zbierałem :sad: syn mi przywiózł :grin: dzisiaj dodałem do zupy pomidorowej i posmarowałem na smażone ryby. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 pesto z czosnku niedźwiedziego,sól,pieprz,olej,ocet balsamicznyGrzegorz, dodaj prazonych orzeszkow z sosny( pine nuts) bardzo podnosza smak i konsystecje pesto. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 dodaj prazonych orzeszkow z sosny( pine nuts) bardzo podnosza smak i konsystecje pesto.Ja stosuję wersję ekonomiczniejszą :lol: bo stosuję do pesto orzeszki ziemne :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 :grin: dziękuję za rady z dodaniem orzeszków,tak myślałem o dodaniu orzeszków ale tych z sosny to nigdy u nas nie spotkałem :sad: wiec dodam ziemnych :grin: jesienią jak robiłem pesto z bazylii to dodałem ser parmezan (smak Mi nie odpowiadał)może lipny był ten parmezan :grin: teraz mam dużo własnego sera to go dodam :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 ,tak myślałem o dodaniu orzeszków ale tych z sosny to nigdy u nas nie spotkałem :sad:grzegorz'u565 można u nas spotkać w sklepach orzeszki piniowe ale kosztują ok 100zł za kg :rolleyes: . Ja poza ziemnymi, jak już pisałam, dodawałam też i nerkowca i włoskie. :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Grzesiu , zamiast parmezanu spróbuj Grana Padano w kawałku ,rozdrobnione w blenderze , powinno być o wiele lepsze :tongue: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 :grin: Paweł :grin: już wstyd by Mi było kupować sery :grin: skoro już moje powoli dojrzewają :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 A-la egzotyk! :rolleyes: Brawo maestro! :clap: :clap: :clap: [ Dodano: Pon 30 Kwi, 2012 13:27 ]teraz mam dużo własnego sera to go dodam :grin:Przypadkowo to nie zaprosiny? :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 :grin: Jutro spotykamy się z Danielem (Shadowem) na Mazurach w Bogaczewie :grin: Kamper spakowany :thumbsup: dobrze zaopatrzony :grin: [ Dodano: Pon 30 Kwi, 2012 15:22 ]:sad: Sasza :sad: odpisałem Ci na zaprosiny :sad: ale usunięto Mego posta :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-215918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 4 Maja 2012 :sad: dzisiaj część zapakowanych kawałków sera w woreczkach próżniowych musiałem rozpakować.Woreczki zrobiły się luźne i ser zaczął robić się miękki.Kilka dni go podsuszę i znowu zapakuję do woreczków próżniowych :grin: Z obserwacji widzę,że pakowanie na moim sprzęcie wytrzymuje około dwóch miesięcy i ser musi być bardziej dojrzały. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 5 Maja 2012 :grin: Piotr :sad:pisanie - Gąsiorowo, Warmińsko -Mazurskie jest w Moim temacie zabronione.Tylko nie wiem komu to przeszkadza :!:, że usuwa posty z tymi nazwami. Sery po dobie obsychania,zapakowałem do woreczków (może ktoś będzie miał podobny problem z serem to niech rozpakuje,przemyje woda z solą lub posoli i zapakuje ponownie) Ja tak zrobiłem i dalej będę obserwował co się z nim dzieje. Jak ktoś ma inne sposoby przetrzymywania sera (oprócz parafiny) to proszę o odpowiedz. Piotr :grin: na pewno do G.... na zlot W....-M... przywiozę. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 5 Maja 2012 Grzesiu zrobiłem wg. Twoich porad kiełbasę coś jak ścinkową. Peklowana na sucho wg. Twojej receptury 2 tygodnie, a potem obsychała. Różnica tak, że użyłem 100% dzika i do jednej połowy dodałem dużo gorczycy, a do drugiej słodkiej papryki i prasowałem. Dojrzewa już ok miesiąc. Osłonki białkowe fi 45mm Ta prasowana za wolno podsychała potrzebuje jeszcze czasu. Tak mi wyszła: Dzięki za rady. Polecam przepisy Grzesia. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 5 Maja 2012 :grin: gratuluje wyrobów :grin: kiełbaski wyglądają bardzo apetycznie :thumbsup: :grin: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 5 Maja 2012 :grin: wędliny wędzone 19 kwietnia :grin: w piątek mięso zapeklowałem,wędzenie w czwartek,żeby można było czymś kolegów poczęstować jak się spotkamy w G....e. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 5 Maja 2012 grzegorz565, Kiełbaska jest piękna. Ile ma niedziel? Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 5 Maja 2012 :grin:beiot, dwie i trochę :grin: już się zaczyna problem z muchami :sad: trzeba już trzymać w lodowce.Teraz jak będę robił kiełbasy w środę to zamiast powiesić też trzeba będzie położyć po zrobieniu do lodówki.Wędliny zamierzam wiązać w czwartek z rana i po godzinie jak trochę obciekną na dalsze obciekanie z osuszaniem do wędzarni.W piątek jak dzieliłem mięso to po dwóch godzinach muchy je wytropiły i trzeba było szczelnie się pozamykać. :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 5 Maja 2012 Grześ to u Ciebie są muchy tropiące :shock: :grin: .Wyroby :thumbsup: .Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/37/#findComment-216510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.