grizzly Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1201 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 :grin: Marku to zdjęcie robiłem w porcie rybackim Jastarnia. Wyrobów nie miałem okazji spróbować ponieważ :shock: były zapisy i numerki w kolejce. Ryby na zupę i smażenia kupowałem od rybaków w porcie,wędzone łososie na zimno i ciepło,flądry,makrele,karmazyn,śledź w dużej i profesjonalnej przetwórni.Raz kupiłem flądrę jak wracałem z nad morza od faceta,który sprzedawał wędzone ryby :sad: była tak słona,że nadawała się tylko do śmietnika.Bracie Grzegorzu DZIEKUJE za info. :grin: Przez chwile myślałem, że sam postawiłeś "przenośną". :wink: :grin: Swoją drogą to te "zapisy" i "numerki", to muszą o czymś świadczyć! :tongue: :grin: :lol: Co to znaczy samotna delegacja z "rybkami"!!! :wink: :tongue: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-233952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1202 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Grzesiu!Następnym razem, jak będziecie koło mnie , to daj znać :!: :!: :!: Ja jestem prawie zawsze, bo pracuję nałogowo i z musu :grin: :grin: Róża Canina owoc jest podłużna a Róża Rugosa okrągła :grin: :grin: Po pokrojonej róży nie widać odmiany, różnicy :grin: :grin: A dla wszystkich Nas to róża dzika jest dzika :grin: :grin: :grin: a smak prawie ten sam owoców.Mam dobre przepisy na kwiaty i owoce win i nalewek i słoikowych poczekalników k:grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-233997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1203 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Może ktoś dołączy do mnie do :!: kosztów podróży na mazury na zlot:question:Tam kiedyś mieszkałam 10 lat ! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1204 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 :grin: ostatni wakacyjny grill tego roku :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1205 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 ostatni wakacyjny grill tego roku wakacyjny to się zgodzę ale nie ostatni tego roku chyba :question: co :question: grzegorz565, widzę że chlebek z grilla u ciebie też gości. :thumbsup: Ja jeszcze traktuję go trochę przyprawą do grilla. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1206 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 :grin: dzisiaj chleb przed pieczeniem maczałem w oleju, który z ciekł z cukinii.Najsmaczniejszy chleb to jest przed pieczeniem posmarowany ( wymieszane masło z czosnkiem i natką pietruszki) :thumbsup: Grill następny na zlocie W-M (to będzie przełom lata i jesieni):grin: Dzisiaj wieczorem zakupiłem mięso,jutro od rana peklowanie. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1207 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Najsmaczniejszy chleb to jest przed pieczeniem posmarowany ( wymieszane masło z czosnkiem i natką pietruszki) :thumbsup:tą wersję też uwielbiam, a jeszcze lepsze bułki :thumbsup: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1208 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 :grin: bułki (bagietki) są super,chleb tostowy też może być :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1209 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 :grin: polędwiczki z musztardą,pierś indyka z majonezem(majonez własny z bazylią i mięta,na wierzchu śliwka węgierka) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1210 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Robi wrażenie :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1211 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 :grin: dzisiaj miałem smaka na babkę ziemniaczaną :thumbsup: żeby sprawdzić smak,usmażyłem parę placków :grin: http://images42.fotosik.pl/552/9994de61cbaa37c5med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1212 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 grzegorz565, ale smaka narobiłeś :thumbsup: chyba w weekend sobie zrobię taką samą . :clap: :clap: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1213 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dzięki za wspaniałe zdjęcia.Mam co wklejać na FB. A za wyrób również :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-234577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1214 Opublikowano 3 Września 2012 :grin: kilku dniowy pobyt w Szwecji motocyklami :grin: http://images41.fotosik.pl/1734/3734d03cb854e450med.jpg http://images44.fotosik.pl/386/83ec9cf645e051a3med.jpg http://images43.fotosik.pl/1524/4e098f96403df3acmed.jpg http://images49.fotosik.pl/1590/8ba6c179174dcd45med.jpg http://images37.fotosik.pl/1752/618952076f77007emed.jpg http://images37.fotosik.pl/1752/856f8619ada63398med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1215 Opublikowano 3 Września 2012 To juz wiem czym miałes te bagażniki wypełnione :grin: Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1216 Opublikowano 4 Września 2012 :grin: powoli trzeba szykować wędliny na zlot W-M, żeby były jadalne :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1217 Opublikowano 5 Września 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1218 Opublikowano 5 Września 2012 Kiełbasa wędzona 24 lipiec.Czy mogę prosić o przepis na tę apetyczną kiełbaskę?Ponawiam prośbę :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1219 Opublikowano 5 Września 2012 :grin: prośba została spełniona :lol: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1220 Opublikowano 5 Września 2012 prośba została spełniona :question: :question: :question: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1221 Opublikowano 6 Września 2012 Grzegorz jak zwykle przepiękna kompozycja. :tongue: Tylko ta szklanka........do piwa nie pasuje ,raczej do whisky :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1222 Opublikowano 6 Września 2012 :grin: Widzę Aniu,że nie czytasz na bieżąco moich odpowiedzi na zadane pytania. Zawsze na tym forum daję odpowiedz na zadane pytanie. :grin: Cofnij się do zadanego pytania a pod spodem znajdziesz odpowiedz.(78 strona) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1223 Opublikowano 6 Września 2012 Widzę Aniu,że nie czytasz na bieżąco moich odpowiedzi na zadane pytania.O, przepraszam :blush: Z jakichś względów zinterpretowałam przepis jako odnoszący się do zdjęcia powyżej. Dlatego śliznęłam tylko po nim wzrokiem. Kielbasa robiona była w lipcu co nasuwa pytanie o temperaturę garażu, w którym wisiała oraz czas przebywania w tym pomieszczeniu. Czy te kiełbasy się same zakwaszają? W jednym z Twoich postów wyczytałąm o dojrzewaniu kiełbas w lodówce. W bardzo niskich temperaturach bakterie kwasu mlekowego nie mają szans. Rozmnażają się proteolityczne, które jednak wykazują oczywiste powinowactwo z gnilnymi. Dlatego ścieżka, na której dojrzewasz swoje kiełbasy wymaga nie lada doświadczenia i mistrzowskiej ręki. Zadaję te pytania, ponieważ forowicze chcieliby z pewnością robić podobne do Twoich produkty ale znajomość parametrów poszczególnych faz jest bardzo istotna. Mam na myśli temperatury, czasy i wilgotność. Nawiązuję do bezcennej idei DZIADKA takiego formułowania receptury aby produkt był powtarzalny i możliwy do zrobienia przez innych. Taka bowiem jest idea i cele STRONY tego forum. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1224 Opublikowano 6 Września 2012 :grin:Wędliny domowe robię około 30lat,na procesach zachodzących w wędlinach się po prostu nie znam :grin: naprawiałem prawie całe dorosłe życie samochody. W warunkach domowych z dojrzewaniem wędlin to jest trochę zadymy,garaż-lodówka,lodówka-garaż......i inne sztuczki.(obserwacja i praktyka) :grin: Idei forum trudno będzie Mi przestrzegać ponieważ sam wymyślam składy i dalsze obróbki wędlin co np.kiełbasy które robiłem 6 sierpnia ten sam farsz napychałem do osłonek 19 kolagen,32 jelito,40 białkowe. 19 już nie mam a 32 i 40 są na zdjęciach.(robione przed chwilą) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1225 Opublikowano 6 Września 2012 W warunkach domowych z dojrzewaniem wędlin to jest trochę zadymy,garaż-lodówka,lodówka-garaż......i inne sztuczki.(obserwacja i praktyka)Właśnie o tę zadymę chodzi :grin: Idei forum trudno będzie Mi przestrzegać ponieważ sam wymyślam składy i dalsze obróbki wędlinNie widzę tu żadnych sprzeczności, wręcz przeciwnie. Przez forum przewinęło się już kilka technologii wartych grzechu Właśnie o to chodzi, żeby poznawać sposoby również niekonwencjonalne, z ciekawym efektem. Ty ten cel z pewnością osiągnąłeś o czym świadczą liczni, zachwyceni degustatorzy (była o tym mowa na zlocie) oraz wizualnie, "apetyczne" zdjęcia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/49/#findComment-235862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.