pis67 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 1 Marca 2012 Jak tam idzie robota w masarni Instaluję graty, chwilowa przerwa w ciągu pieszym, majster po drodze gres instaluje. Pis jak zwykle wszystkich nabiera Co to znaczy jak zwykle? Masz foty przed wędzeniem, jak zwykle, a szkopuł barwy mniemam tkwi w czym innym, wiesz chyba w czym? Ale na wcześniejszym zdjęciu widać, że cienka jest w jelicie, I to wołowym własnoręcznie oczyszczonym. :grin: Dziś zadam fotę przekroju. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 1 Marca 2012 Wczoraj zająłem się rybką i boczusiem, który już w wędzarni wisi. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 1 Marca 2012 A rybkę będziesz wędził na zimno w całości tak jak ostatnio :shock: , czy będziesz filetował ? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 1 Marca 2012 A rybkę będziesz wędził na zimno w całości tak jak ostatnio Z rybki odciąłem łeb, płetwy i brzuszek - jutro zupka rybna, a reszta w dzwonka i w solance pływa. Wędzony będzie na zimno i trochę ciepła dam na koniec. czy boczek krzyczał wyciągnijcie mnie z solanki,już mam dość... do wędzenia muszę iść wiesz o jakich zmianach piszę... Boczek pływał od 18-tego lutego, w bardzo niskiej temperaturze, cztery kawałki pozyskane ze świnki "ekologicznej" - gość karmii odpadkami z restauracji, stołówek i wszystkim co ma w gospodarstwie i dwa kawałki takie "normalne". Boczek ma zupełnie inną konsystencję niż taki ze świnki ze skupu, jest taki płynny, miękki. Zmian nie zauważyłem. Początek wędzenia... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 1 Marca 2012 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 1 Marca 2012 To może fota przekroju szynkowej wołowo - wieprzowej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 1 Marca 2012 To może fota przekroju szynkowej wołowo - wieprzowej. Rewelacja! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 2 Marca 2012 To może przy piątku wczorajsze boczki, koniec wędzenia i decyzja - pieczenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 2 Marca 2012 Jutro uwędzę aż dwa kawałki łososia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 3 Marca 2012 Gotowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 3 Marca 2012 pis67, :clap: :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 6 Marca 2012 Dziś szyneczki zadymiam - fota 1 po 5-ciu minutach w wędzarni, fota dwa, po godzinie wędzenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 6 Marca 2012 i po dwóch godzinach... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 6 Marca 2012 no no....jak malowane :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 6 Marca 2012 no no....jak malowane :clap:Nie :lol: To jak na pis67 przystało :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 6 Marca 2012 Po trzech godzinach... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 6 Marca 2012 i pieczone... i parzone... i dość spore... To tyle na dziś - jutro wędzimy dalej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 6 Marca 2012 To chyba jakiś maraton wędzarniczy :lol: , wędzonki te po parzeniu jak malowane :clap: . Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-205952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 7 Marca 2012 Z dziś - fota sprzed chwili i sprzed paru chwil. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-206111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 7 Marca 2012 No piękne, piękne ja w sobotę wędzę , mam nadzieję że też ładnie wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-206113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 7 Marca 2012 mam nadzieję że też ładnie wyjdą Tu nie nadzieja potrzebna, tylko odrobina optymizmu. A i fota polędwicy, razem z szynkami siedziała w wędzarni w średnim dymku, temp.40-50 stopni. Jest gotowa, a szyneczki i ogonówka w garnku się parzą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-206134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 7 Marca 2012 Podobna do tej blonynki z pierwszego zdjęcia po lewej :thumbsup: :clap: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-206142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 7 Marca 2012 No super wygląd a o smaku to ty możesz napisać :thumbsup: :clap: Pozdro dla wszystkich. Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-206159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 8 Marca 2012 a o smaku to ty możesz napisać Mogę, smak to jeden ze zmysłów występujący u organizmów, który służy do chemicznej analizy składu pokarmu. U ludzi receptory smakowe znajdują się na języku, odpowiadają za wyczuwanie 5-ciu substancji chemicznych znajdujących się w pożywieniu. W przypadku polędwicy będą to głównie receptory smaku słonego, które rozrzucone są równo po całym języku i w sposób indywidualny dla każdego osobnika, charakteryzują smak wyrobu. Jeśli w sposób nieprawidłowy przygotujesz wyrób, mogą się przydać też receptory smaku kwaśnego i gorzkiego. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-206244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 8 Marca 2012 odpowiadają za wyczuwanie 5-ciu substancji chemicznych Pisie, 6-ciu nie 5-ciu. Słodki, słony, kwaśny, gorzki, metaliczny, umami (glutaminian sodowy, kostki rosołowe itp.). i nie substancji chemicznych tylko wrażeń sensorycznych opisywanych jako smaki, np. słodycz jest pochodną kontaktu kilkudzięsięciu różnych substancji chemicznych lub ich kombinacji z receptorami słodyczy na języku. Kwasy też mamy różne, a kwasowość odczuwana na języku jest w wyznaczonym rejonie. :grin: A sam smak, to mieszanka smaku i zapachu odczuwalna przez nasze zmysły jednocześnie. Spróbujcie sobie zatkać nos podczas jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/34/#findComment-206276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.