andrzej k Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1126 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Poczytam też co napiszą biegli w temacie i będę ćwiczył. pis już masz wszystko napisane . Tylko korzystaj z tego . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-231465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1127 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Dokonałem podziału jednej sztuki dla potrzebujących i fota przy okazji. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-231488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1128 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 pis67, ale mi smaka narobiłeś, a gdzie mogę znaleźć przepis :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-231513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1129 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 a gdzie mogę znaleźć przepis Parzę mięska na salceson domowy biały. W garnku łeb wieprzowy bez podgardla, skórki wieprzowe, serca indycze. I to wszystko, Pieprz czarny i ziołowy, ziele, liść laurowy, czosnek i kminek. Wykonanie jak wszystkich salcesonów. Przy salcesonach dopuszczam pełną improwizację. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-231558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1130 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Fota reszty kabanosów robionych 25 lipca, przed i po tuningu. Dziś zrobię trochę kiełbasek, też kabanosy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1131 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 po tuninguNo, niczego sobie Ale muszą "pykać" , a raczej strzelać jak z bicza Pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1132 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A jak ten tuning był robiony ???? Bo efekt widać rewelacyjny :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1133 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Pozbył się fachowo białego nalociku. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1134 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Wyprane O to wypranie mi chodzi . Czym ??? Czy tylko sucha szmatka czy np woda z octem ( gdzieś wyczytałem ) ??? :grin: Pozbył się fachowo fachowość - w to nie wątpię w przypadku pisa67 bo jak coś robić to już robić . Po prostu tylko pytam bom ciekawy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1135 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A jak ten tuning był robiony Biały ręcznik papierowy i odrobina zimnej lekko osolonej wody. Żadnego oleju czy octu. A wczoraj skręciłem trochę kiełbasek - jałowcową, kabanosy i podwawelską. Wybór asortymentu nieprzypadkowy - pytam, co łączy technologicznie te wyroby? Fota z wczoraj i początek wędzenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1136 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wędzenie i pieczenie, brak parzenia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1137 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wędzenie i pieczenie I tak podszedłem do tematu, trzy rodzaje kiełbaski, jedna robota. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1138 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jakaś nagroda za poprawną odpowiedź ? :thumbsup: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1139 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jakaś nagroda za poprawną odpowiedź ? Pochwała ustna + możliwość degustacji, u mnie na miejscu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1140 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A z Pasymia to daleko do Ciebie, bo właśnie się pakuję do wyjazdu i nie wiem czy zabierać żarcie czy nie :lol: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1141 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 ...pytam, co łączy technologicznie te wyroby?...Ja WIEM, ja WIEM..... Wiem! WIEM! WIEM! :lol: Jest to OCZYWISTE! :tongue: :tongue: Nie będą "masakrowane i zepsute" przez KISZENIE i OKOPCENIE, przez bezmyślne stosowanie wadliwych "komór i pseudo-dymogratów". BTW Jako niespotykanie skromny i litościwy człowiek, nie będę wskazywał bezpośrednio na "Corpus delicti", ale wiadomo o co chodzi! :wink: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1142 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 nie będę wskazywał bezpośrednio na "Corpus delicti", To ja wskażę... fota słoneczna. Kabanosy wcześniej wyjechały z wędzarni, bo cienkie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1143 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To foty wyrobów z dziś, jałowcowa jutro jeszcze ponowne wędzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1144 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A w niedzielę otworzyłem pierwszego koźlaka warzonego wiosną, już dojrzał do spożycia, dostępny na zlocie w Gąsiorowie. A jeszcze jedno - ma pałera. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1145 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Jałowcowa w przekroju, teraz z tydzień podsuszania. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1146 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 A co ona taka nie naturalnie pomarszczona. Wygląda na nowoczesną produkcję Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1147 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 A co ona taka nie naturalnie pomarszczona Dawaj fotę naturalnie pomarszczonej, a może jeszcze całkiem nie zastygła w swojej objętości. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-233533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1148 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dawno z półtuszy nie przygotowywałem mięska na wyroby. szału nie ma.-mięsko na kaszankę - pół łba, okrawki, nieco skórek, wyda na 10 kg gotowego wyrobu-na metkę - 2kg 22g/kg peklosól-na kabanosy- 2,5kg 17,5g/kg-na grillową - 8kg 17g/kg-na wędzonki - 6,5kg (ogonówka, szynka z tłuszczykiem, kulka i mały boczek) woda 4l/peklosól 370g -słonina - 2kg - pójdzie do salami-na pasztet - 2kg-dla psa Kota - 0,6kgReszta na obiady przeznaczona. Dziś lub jutro przyjedzie świeża krew, zaczniemy od kaszanki grillowej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-234442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1149 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Może się Tobie przyda Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-234444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1150 Opublikowano 1 Września 2012 Wczoraj przed północą kaszaneczki skręciłem naprędce, zapomniałem o płuckach, ale cóż, tak bywa, gdy do receptury wcześniej się nie zerknie. Dziś delikatne podwędzenie dla ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/46/#findComment-234899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.