Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś też boczek uwędziłem, a teraz grillową i kabanosy wędzę. Zrobiłem też metkę 2kg - wędzona będzie od poniedziałku. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-234976
Udostępnij na innych stronach

No i po wędzeniu, grillowa delikatnie i do parzenia, kabanosy już upieczone - stygną. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235010
Udostępnij na innych stronach

A w niedzielę otworzyłem pierwszego koźlaka warzonego wiosną, już dojrzał do spożycia, dostępny na zlocie w Gąsiorowie. A jeszcze jedno - ma pałera. :cool:

Musi być Pyszne :thumbsup: . Nigdy nie próbowałam koźlaka :grin:

Muszę się zmobilizować i odwiedzić zlot w Gąsiorowie.

Ok. 4 godzin jazdy ode mnie!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235052
Udostępnij na innych stronach

Nigdy nie próbowałam koźlaka

Amber go robi, niedaleko masz, na szczęście nie gold. :cool:

 

Muszę się zmobilizować i odwiedzić zlot w Gąsiorowie.

Pełna mobilizacja 21-go września-czekamy. :cool:

 

A tu niżej przekroje grillowej, polędwicy i kaszanki. :cool:

Czyżby bez niespodzianek? :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235155
Udostępnij na innych stronach

pis67, Podpowiedz proszę jak upiec boczek w wędzarni tzn w jakiej temperaturze i ile czasu?

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235243
Udostępnij na innych stronach

jak upiec boczek w wędzarni tzn w jakiej temperaturze i ile czasu?

Temat dość złożony- zależy od wieku sztuki z której pozyskany był boczek, sposobu peklowania, temperatury wędzenia przed podpiekaniem i paru mniej istotnych czynników. Ja generalnie wędzę 3 godziny w temp. około 55-60 stopni, następnie pieczenie w temp. 80-85 stopni przez 40-50 minut i gotowy do spożycia, po wystygnięciu lub nie. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235325
Udostępnij na innych stronach

wystygnięciu lub nie.

Lepszy gorący,a ta skórka :thumbsup:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235362
Udostępnij na innych stronach

Pełna mobilizacja 21-go września-czekamy. :cool:

To jadę :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235381
Udostępnij na innych stronach

To i metka od podszewki, grubo mielona... z mięska pierwszej klasy. :cool:

Poproszę ciut na spróbowanie na zlocie :grin: :grin: :grin: :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235414
Udostępnij na innych stronach

Poproszę ciut na spróbowanie na zlocie

Na zlocie to my metkę cebulową nauczymy się robić, jak jeszcze nie umiemy. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235416
Udostępnij na innych stronach

Nie moge miec jeszcze swojego tematu wiec tu sie pochwale parowki wdlg.

przepisu Pis67 robione w sobote , dodam ze bardzo smaczne i pierwszy raz

wykonane. Dziekuje Pis67.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235439
Udostępnij na innych stronach

pis67, Dzięki za odpowiedź

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235874
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś żywiecka, zabrakło osłonek, osłonki krakowskiej w zastępstwie. Część parzona, część pieczona w wędzarni. Receptura z domowego archiwum, zrobiona zgodnie z przepisem, ocena organoleptyczna od piątku w Gąsiorowie na zlocie W-M. No i kabanosy-próbka reprezentatywna. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-238322
Udostępnij na innych stronach

Ocena organoleptyczna od piątku w Gąsiorowie na zlocie W-M. No i kabanosy-próbka reprezentatywna. :cool:

Z sensoryką jestem za pan brat. Postaram się nie zawieźć. Zrobimy rózne próby....

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-238402
Udostępnij na innych stronach

5 z + za wszystko, że przygotował dla nas Piotr. Dziękuje ci drogą!

 

http://desmond.imageshack.us/Himg341/scaled.php?server=341&filename=img8932d.jpg&res=landing

 

Wszystko próbował, wszystko smacznie. :clap: :thumbsup:

Teraz mnie interesuje przepis tej metki cebulowym... :grin:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-239934
Udostępnij na innych stronach

Wszystko co robisz jest pyszne! Jesteś WIELKI :grin: :!: Produkty stałe i płynne są wyśmienite :grin: :grin: :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-239937
Udostępnij na innych stronach

Teraz mnie interesuje przepis tej metki cebulowym... :grin:

Wstawię, bom notował :grin:

 

ładnego boczku bez skóry i żeber 3kg

3 średnie garsci peklosoli (na sucho, dwa dni)

3 szczypty białego pieprzu

2 średnie cebule

1 nakrętka dymu :devil:

 

mięsko i cebula mielone na 4 mm.

delikatnie wymieszane i na chlebek posmarowane

 

Przepis na ban metkowy

 

PZDR

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-239966
Udostępnij na innych stronach

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-240730
Udostępnij na innych stronach

 

Pis67 proponuję jednego takiego leszczyka obrać dodać pokrojone ugotowane na twardo 4jaja ,pokroić 1szt cebuli , ogórka konserwowego lub kiszeniaka i wymieszać z majonezem.Pychotka na kanapki ja wędziłam w zeszłym tygodniu karpika 1,5 kg i zrobiłam właśnie taką sałatkę .

Pozdrawiam

Aśka

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-240782
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Pychotka na kanapki ja wędziłam w zeszłym tygodniu karpika 1,5 kg i zrobiłam właśnie taką sałatkę .

No jak zobaczę to i zrobię. :cool:

 

A dzisiaj mini boczki, relacja z minionego tygodnia wkrótce. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-243605
Udostępnij na innych stronach

Poproszę o przekrój szynkowej ..... w wiadomych celach

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-243620
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.