Maad Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1726 Opublikowano 24 Listopada 2013 boczek rolowany Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1727 Opublikowano 24 Listopada 2013 a stawiam na: polską, metkę, pierśnik, kawałek boczku, Polska, metka, kawałek boczku - dobrze. boczek rolowany Boczek, z tym że zbudowany z trzech kawałków, pasków, które miały być wędzone osobno, ale udało się je połączyć.No i ta najgrubsza to krakowska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1728 Opublikowano 24 Listopada 2013 ciekawa zabawa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1729 Opublikowano 25 Listopada 2013 Boczek parzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1730 Opublikowano 25 Listopada 2013 Boczek parzyłeś? Oczywiście, prawie trzy godziny- 78 stopni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-316017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1731 Opublikowano 28 Listopada 2013 Dziś trochę mięska zostało poddane działaniu ledwo ciepłego dymku... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-316947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1732 Opublikowano 29 Listopada 2013 Dziś mamy dzień boczka... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1733 Opublikowano 29 Listopada 2013 PIS jak jest różnica w produkcji wyrobów z ostatnich zdjęć? Czy wędziłeś innym drewnem? Czy to wina oświetlenia bo kolor na obu zdjęciach znacząco się różni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1734 Opublikowano 29 Listopada 2013 jak jest różnica w produkcji wyrobów z ostatnich zdjęć? Fota 1 - polędwica i szynka peklowane zalewowo przez 7 dni, wędzone dymem 30-35 stopni 6 godzin, olcha i dąb. Fota 2 - boczki peklowane na sucho 48 godzin, wędzone dymem 50-55 stopni 3 godziny, olcha i orzech, obecnie pływają. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1735 Opublikowano 30 Listopada 2013 A jaka to kiełbasa dziś od rana w wędzarni? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1736 Opublikowano 30 Listopada 2013 Polska Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1737 Opublikowano 1 Grudnia 2013 To i polska w przekroju i krakowska po dwóch tygodniach podsuszania, jutro zadam trochę dymu, żeby utrwalić nieco. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1738 Opublikowano 1 Grudnia 2013 To i polska A gdzie nagroda dla zwycięzcy Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1739 Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) A gdzie nagroda dla zwycięzcy Wszystkie nagrody do odebrania u mnie lub na zlocie W-M w Gąsiorowie. A niżej wędliny strychowe, w różnym stadium rozwoju, też takie macie? Edytowane 1 Grudnia 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1740 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Dziś boczku niewiele i żeberka do zupki zawitały do wędzarni. Fota jeden przedstawia wędzarnie w stadium wygrzewania, która to operacja zajmuje 5 do 10 minut. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1741 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Trochę ponad dwie godziny wędzenia i gotowe do pływania, znaczy się kąpieli Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1742 Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Fotka boczku po parzeniu i dwie flaszki 0,7 "nalewki" z żurawiny. Nie wiem zresztą jak to nazwać, dwa litry żurawiny zalałem spirytusem 70 %, tak stało w słoju z miesiąc. Nie dodawałem cukru, mimo to ma lekko słodki smak i moc. Nie wiem co dalej, czy miodem zaprawić, czy zostawić ? Edytowane 7 Grudnia 2013 przez EAnna Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1743 Opublikowano 7 Grudnia 2013 To teraz do boczku dobry chlebek i jemy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1744 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Cukier to Ty zostaw drożdżom , niech one sobie pojedzą. Taka nalewka to musi postać co najmniej pół roku, wtedy ładnie się z klaruje i dojrzeje. Naturalna słodycz owoców jest najlepsza. No i wyszło na to że jestem fanem nalewek wytrawnych. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1745 Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Naturalna słodycz owoców jest najlepsza. No i wyszło na to że jestem fanem nalewek wytrawnych.no... nie zawsze - weźmy na "tapetę" taki pigwowiec.... nalewka bez dodanego cukru to w wiekszym lub mniejszym stopniu kwas jak diabli.... nawet dla "wytrawnopijców" natomiast polecam, jeśli ktoś ma dostęp lub chciałby być w zgodzie z naturą i nie bedzie patrzył na cenę dodatek fruktozy lub chociażby glukozy - z pewnością smak będzie "bardziej w zgodzie z naturą" niż zwykła sacharozaco do miodu.... tu już wchodzi w grę zmiana smaku nalewki - miód daje charakterystyczny smak bez względu na to z czego jest "przerobiony" Edytowane 8 Grudnia 2013 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1746 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Dobre też jest dosłodzenie nalewki melasą np. buraczaną. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1747 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Wyjściem jest Ksylitol... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1748 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Abratku, dość często "zdarza" Ci się pisać prawdę! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1749 Opublikowano 8 Grudnia 2013 jeśli ktoś ma dostęp lub chciałby być w zgodzie z naturą i nie bedzie patrzył na cenę dodatek fruktozy lub chociażby glukozy - No mam do piwka glukozę i laktozę, która lepsza będzie do żurawiny, oczywiście dodatek symboliczny? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1750 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Glukoza ! Laktozę ,zostaw sobie do wędlin dojrzewających ! Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.