Kruszynka Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2326 Opublikowano 15 Listopada 2014 Piotr to jest magiq - wyczaruje pyszności z niczego <Łopatka,karkówka,wołowina ........czyli z niczego Cudotwórca można powiedzieć Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2327 Opublikowano 15 Listopada 2014 Kiełbasa dawno gotowa osuszanie w wędzarni 15min, wędzenie -godzina, pieczenie - 25 minut. Chuda.... Druga zmiana - rybki .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2328 Opublikowano 15 Listopada 2014 Fotki kiełbaski i rybek, zostało tylko tyle... Drewno dziś do wędzenia przywieźli ... na przyszłe sezony. A po pracy niespodzianka - mięsko z trzech dzików do przerobienia przyjechało - trochę już wybraliśmy na obiady, z resztą będę się zaraz bawił.... zostało ponad 50 kg Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2329 Opublikowano 15 Listopada 2014 zostało ponad 50 kg A ja drobny detalista z 7 kg.byłem dumny Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2330 Opublikowano 15 Listopada 2014 Dziki załatwione - boczki były tej grubośći, następnie szynka, polędwice, kl.I, II, III Na kiełbasy dwadzieścia parę kilo, krakowska i myśliwska w planie , na wędzonki ponad 20- kg, na pasztet -6kg, na kaszankę- 5kg . Przyszły tydzień na dziko się zapowiada.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2331 Opublikowano 15 Listopada 2014 Chuda.... A nie mówiłem .... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2332 Opublikowano 17 Listopada 2014 Dziś kiełbasa parówkowa będzie robiona.mięso przygotowane:-podgardle wp. - 1,6kg 1x4mm-wp. kl.I - 1,4kg - 2x4mm (szynka wp.)-dzik kl.III -2,5kg 2x4mm-dzik kl.II -2kg 2x4mm Nie wiem jeszcze jakie przyprawy zadam do farszu? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2333 Opublikowano 17 Listopada 2014 Hmm, poza pieprzem dałbym gałkę - no 0,6 gr/kg, czosnek granulowany 0,5 gr. Co powiesz o kardamonie i kolendrze? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2334 Opublikowano 17 Listopada 2014 Parówkowa nadziana - prawie 9kg... jutro zakończenie batalii.... poza pieprzem dałbym gałkę - no 0,6 gr/kg, czosnek granulowany 0,5 gr. Co powiesz o kardamonie i kolendrze? Rozsądne typy.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2335 Opublikowano 17 Listopada 2014 Hmm, poza pieprzem dałbym Do parówek daję pieprz biały, według mnie zdecydowanie lepiej pasuje (a i w przekroju nie ma czarnych punkcików). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2336 Opublikowano 17 Listopada 2014 Do parówek daję pieprz biały, według mnie zdecydowanie lepiej pasuje (a i w przekroju nie ma czarnych punkcików). I słusznie - ja dziś dałem na kg:-pieprz biały -1g-papryka ostra -1g-papryka słodka-2g-gałka- 0,5g-kolendra -0,2g-cukier-1gDziś jedną rozgrzałem - je-ie dzikim , ale jutro podrasujemy dymkiem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-383996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2337 Opublikowano 17 Listopada 2014 A ten kuter to z kąd ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2338 Opublikowano 17 Listopada 2014 A ten kuter to z kąd ??? Z kąta, stoi tam i czeka.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2339 Opublikowano 18 Listopada 2014 No patrz Pan, jak to niektórzy fajnie mają. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2340 Opublikowano 18 Listopada 2014 Ten kuter to w 2011 w NL kupiłem, tak czasem go ruszę, generalnie statek zupełnie niewykorzystany. A niżej foty parówkowej w kąpieli, podczas studzenia i pokrojonej lekko ciepłej dla degustatorów w pracy. Stwierdzili, że nie czuć, żez dzika, a nawet powiedzieli-dobra. Kolor ma taki intensywny, dość zwięzła, ale krucha i miękka, zjadliwa. Dodam, bez żadnych wspomagaczy wytworzona. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2341 Opublikowano 18 Listopada 2014 Stwierdzili, że nie czuć, żez dzika, a nawet powiedzieli-dobra. Kolor ma taki intensywny, dość zwięzła,Już widzę kolejny raz, że chwalisz wyroby z dziczyzny, a jeszcze rok temu dziwiło Cię, jak pisałem, że parówki z sarniny mają wykwintny smak. Powoli sam do tego dochodzisz. Gratulacje. Parówkowe trochę za długie ale ogólnie widok apetyczny. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2342 Opublikowano 18 Listopada 2014 Ten kuter to w 2011 w NL kupiłem, tak czasem go ruszę, generalnie statek zupełnie niewykorzystany. Własnie się tak zastanawiałem po co meczysz maszynkę mieląc mięso na parówki na fi4 i po 2 razy jak masz kuter.Nie wystarczy puścić jak leci(zachowując klasy)na szarpaku albo fi13 i do kutra?Chyba, że to taki kaprys? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2343 Opublikowano 18 Listopada 2014 Tutaj bardziej chodzi o reżim temperaturowy, sam kuter penie by podgrzał farsz. Robiąc powoli nie nara.amy farszu na przegrzanie Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2344 Opublikowano 18 Listopada 2014 uż widzę kolejny raz, że chwalisz wyroby z dziczyzny, Robię, bo muszę, dla rodziny, zalecenia dostali - jeść dziczyznę... Parówkowe trochę za długie LP rozgrzeje mi zawsze 2 szt, dlatego lepsze długie z mojego punktu nwidzenia... o co meczysz maszynkę mieląc mięso na parówki na fi4 i po 2 razy jak masz kuter. Moja ponad 30-to letnia maszynka daje radę i się nie męczy..... Ja wcale, a grubsze mięso trzeba dłużej kutrować, dłużej mogło by być za ciepło dla mięska.... Tutaj bardziej chodzi o reżim temperaturowy, sam kuter penie by podgrzał farsz. Robiąc powoli nie nara.amy farszu na przegrzanie Jak pięknie to ujęte... Zaraz foty z dzisiejszego wieczora.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2345 Opublikowano 18 Listopada 2014 Czekamy niecierpliwie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2346 Opublikowano 18 Listopada 2014 Na jutro do dymu pójdzie krakowska type, myśliwska type i polędwiczki i polędwice w przyprawach - wszystko z dzikiego... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2347 Opublikowano 18 Listopada 2014 Moja ponad 30-to letnia maszynka daje radę i się nie męczy..... Ja wcale, a grubsze mięso trzeba dłużej kutrować, dłużej mogło by być za ciepło dla mięska.... OKDzięki za wytłumaczenie. A jaką średnicę ma gardziel u Ciebie w maszynce?Na jutro do dymu pójdzie krakowska type, A skąd Ty masz takie piękne osłonki białkowo-cytrynowe? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2348 Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) zalecenia dostali - jeść dziczyznę... to mnie zaintrygowałeś chyba się domyślam, ale napisz od kogo takie zalecenie? Edytowane 19 Listopada 2014 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2349 Opublikowano 19 Listopada 2014 Średnica gardzieli maszynki taka jak @22, osłonki cytrynowe są raczej poliamidowo-cytrynowe, znalezione latem u zaprzyjaźnionego rzeźnika, w worku na strychu leżały. Maad odnośnie zaleceń , to wiesz, kto takie zalecenia może pacjentom wydać, tylko.... Wędzę dziś od rana, zaraz finisz..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2350 Opublikowano 19 Listopada 2014 Piotrus adres do wysylki tej parowkowej podam na pw . ???? Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/94/#findComment-384318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.