ANNAM Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2551 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pis to rowniez dzikie szynki? Kolor wspanialy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2552 Opublikowano 31 Stycznia 2015 to rowniez dzikie szynki? Nie - te to ze świni pospolitej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2553 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jeżeli to z samej dziczyzny to gratuluję wyrobu . Mnie z samej dziczyzny nie chce tak tak wyglądać. Jest dużo ciemniejszy, ale ja dopiero raczkuję z dziczyzną. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2554 Opublikowano 1 Lutego 2015 Mnie z samej dziczyzny nie chce tak tak wyglądać. Jest dużo ciemniejszy, ale ja dopiero raczkuję z dziczyzną. Zauważam i przypuszczam, że kolor wyrobów zależy od tego jak jest zwierz strzelony, czy padnie od razu czy jeszcze trochę pobiega sobie.... po lesie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2555 Opublikowano 1 Lutego 2015 Mnie z samej dziczyzny nie chce tak tak wyglądać. Jest dużo ciemniejszy, ale ja dopiero raczkuję z dziczyzną. Zauważam i przypuszczam, że kolor wyrobów zależy od tego jak jest zwierz strzelony, czy padnie od razu czy jeszcze trochę pobiega sobie.... po lesie.... Raczej jaśniejszy kolor jest od błyśnięcia lampą. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2556 Opublikowano 1 Lutego 2015 Raczej jaśniejszy kolor jest od błyśnięcia lampą. Oj raczej nie... zapytaj myśliwych i nie tylko... dlaczego? A tu przekroje szynek.... nie dzikie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2557 Opublikowano 1 Lutego 2015 Ta ma pierwszym zdjeciu Piotrze , ja takie lubiehttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2558 Opublikowano 1 Lutego 2015 pis-u, po ile kupujesz / ją dzikie ? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2559 Opublikowano 1 Lutego 2015 po ile kupujesz / ją dzikie ? Jeszcze nie kupowałem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2560 Opublikowano 1 Lutego 2015 Jeszcze nie kupowałem.... To w takim razie, po ile"chodzi" za kg dzikie w twojej okolicy? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2561 Opublikowano 1 Lutego 2015 po ile"chodzi" za kg dzikie w twojej okolicy? Nie wiem - się dowiem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2562 Opublikowano 1 Lutego 2015 OK Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2563 Opublikowano 2 Lutego 2015 U mnie ze skórą dzik 4,50 za kg , ale jeszcze nie kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2564 Opublikowano 3 Lutego 2015 U mnie ze skórą dzik 4,50 za kg U nas na skupie jak piszesz.... wolę mięsko.... A tu fota myśliwskiej z dzika - sukcesywnie podsycha... A tu sery korycińskie - podeschły znacznie - codziennie odwracam - co dalej? Polędwica parmeńska i karkówka w ubranku i bez . polędwica 6 styczeń marynowanie, waga mięska 1,05kg, 10 stycznia ubranko - dziś waga 0,63kg.Karkówka marynowana 1-go stycznia, otulona 4 stycznia, waga początkowa 1,7kg - dziś 1,08. A teraz zapakowane będą odpoczywać.... długo Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2565 Opublikowano 3 Lutego 2015 Korycin Piotrze teraz poporcjuj i popakuj na pewno w smaku zarąbisty (dojrzał w środku), zrobił się taki bardziej jak ser z Wiżajn (kiedyś specjalnie kupiłem na degustację) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2566 Opublikowano 3 Lutego 2015 teraz poporcjuj i popakuj Teraz to nie, ale jutro.... zobaczymy... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2567 Opublikowano 4 Lutego 2015 czy padnie od razu czy jeszcze trochę pobiega sobie.... po lesie.... zapytaj myśliwych i nie tylko... dlaczego? Moi myśliwi mówią, że mięsa które jeszcze pobiega w ogóle nie biorą, bo się nie nadaje. Zwierz się nie wykrwawi, krew się zaparza itd.Zdarza się to jednak rzadko, bo strzelają dobrze. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2568 Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie bardzo rozumiem co napisałeś? Zwierz się wykrwawi- krew się zaparza? Jak się zaparza, jak się wcześniej wykrwawi? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2569 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zwierz się nie wykrwawi, krew się zaparza itd.Czytaj powoli. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2570 Opublikowano 4 Lutego 2015 Paweł Ty piszesz o postrzałku, którego znaleziono już martwego po paru godzinach poszukiwań. Krew krzepnie dopiero w martwym organizmie, zaś mięso, pozostawione w skórze (lub bez) w odpowiednich warunkach, przez określony czas, może się "zaparzyć" i to nawet bez zawartości krwi. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2571 Opublikowano 4 Lutego 2015 że mięsa które jeszcze pobiega w ogóle nie biorą, bo się nie nadaje. Zwierz się nie wykrwawi, To jeszcze raz zapytam jak to jest, zwierza które pobiega nie biorą, bo się nie wykrwawi? Zdarza się to jednak rzadko, bo strzelają dobrze. Jaki Twoim zdaniem jest dobry strzał? A tu przekrój korycińskich, w środku nieco maziste.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2572 Opublikowano 5 Lutego 2015 To jeszcze raz zapytam jak to jest, zwierza które pobiega nie biorą, bo się nie wykrwawi? Jaki Twoim zdaniem jest dobry strzał? Jak będę myśliwym w przyszłym roku to Ci odpowiem a na razie zapytaj myśliwych. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2573 Opublikowano 5 Lutego 2015 Paweł, a może to chodzi tylko o kulturę łowiecką? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2574 Opublikowano 5 Lutego 2015 To jak o dzikich - nie mam na razie zamiaru biegać za zwierzyną, po lesie jak zamierza "profesor", by mieć mięso. Jadę zaraz na punkt przeładunkowy, tam noga dzikiego zwierza będzie jechać z Warmii, i to dziki, z jakiego jeszcze mięska nie przerabiałem... spróbuję.... Fotę wkleję, bo mam dziś z sobą w pracy aparat.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2575 Opublikowano 5 Lutego 2015 To i foty, myślałem że to noga przyjedzie a to czyste, "bezbłonne", nieścięgniste dzikie mięsko - i co z tym zrobić? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.