pis67 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3026 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 U mnie rośnie przy folii, trochę zbieram - furory na razie u domowników nie zrobił, wolą fasolkę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3027 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Mięsko palce lizać... ech... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3028 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dziś nadziałem z 9 kilo krakowskiej i tyleż czerwonej.... Jutro wędzenie i pieczenie i coś z tego pojedzie do Gąsiorowa - podsuszone..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3029 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Dziś nadziałem z 9 kilo krakowskiej i tyleż czerwonej... Piotr co to jest czerwona ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3030 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Przeciwieństwo białej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3031 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Hahaha znajac jego poczucie humoru to "biała" peklowana PS Upssss widzę Mirek że "zbiliśmy" się z tymi postami Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3032 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Przeciwieństwo białej. Hahaha znajac jego poczucie humoru to "biała" peklowana To kaszanka będzie u Pis-a kiełbasa czarna Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3033 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 No hitem to byłoby zrobienie biało-czerwonej "Patriotyczna PIS-ówka" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3034 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Myślę, że to tylko kwestia czasu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3035 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Napisano dziś, 10:39 Maxell, dnia 28 Sie 2015 - 10:40, napisał:Przeciwieństwo białej. roger, dnia 28 Sie 2015 - 10:40, napisał:Hahaha znajac jego poczucie humoru to "biała" peklowana To kaszanka będzie u Pis-a kiełbasa czarna A salceson czarny??? Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3036 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Dzisiejszy zbiór 10kg pomidorów z gruntu i papryka hot.. I przekrój krakowskiej i polędwiczki... A tu krakowska i czerwona - dla Bazyla.... No i nabyłem przystawkę opisaną przez Tusiaczka - na razie nie spełniła moich oczekiwań - pomidory obrane ze skórki tłoczone na zimno - moment zapchane zito, pogotowałem na gorąco i ciepłe do maszynki - przelatują szybko , za szybko, poczekam teraz jak wystygną.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3037 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No i nabyłem przystawkę opisaną przez Tusiaczka - na razie nie spełniła moich oczekiwań - pomidory obrane ze skórki tłoczone na zimno - moment zapchane zito, . Też kupiłam i mam takie samo odczucie .. podczas tłoczenia przez moje gardło poleciało sporo słów niecenzuralnych ... zostałam przy przecieraniu przez sito i daję radę, albo ja nie umiem tego odpowiednio obsługiwać, albo .... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3038 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 A którego sitka używasz bo tam są dwa... Ja używam tego o większych oczkach i mam całkowicie odmienne od Waszych odczucia. We wtorek przerabiam kolejne 20 kg Limy :-) Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3039 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) A którego sitka używasz bo tam są dwa.. Tego z większymi - zapycha się po przetłoczeniu szklanki soku - dalej dupa, jakiś niegramotny jestem - a pomidory wcześniej gotujesz, parzysz - zimne czy ciepłe? Właśnie skończyłem przecieranie - trochę tym czymś, resztę poprawka na sitku.... Ale szynkę wyjąłem przy okazji , parzyła się trzy godziny - ponad 2,5kg.... Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3040 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 a pomidory wcześniej gotujesz, parzysz - zimne czy ciepłe? No co ty... Nic z nimi nie robię. Płuczę a potem przekrawam na pół albo na ćwiartki jak pomidor duży i jazda do dziury. Jedyne co zauwazyłem to że jak wkładam do dziury skórką do góry to idzie łatwiej. Wpychając tym popychadłem używam nieco siły ale bez przesady. Zresztą sami widzieliście efekty. Przetarcie 20 kg pomidorów plus drugie przetarcie jakiejś 1/4 z całości zabrało m jakieś 45 minut. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-441969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3041 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 tam pewnie z czoła jest regulacja jak bardzo wyciśnięte skórki mają z urządzenia wychodzić - może to o to chodzi aby to ustawić? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3042 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Płuczę a potem przekrawam na pół albo na ćwiartki jak pomidor duży i jazda do dziury. Jedyne co zauwazyłem to że jak wkładam do dziury skórką do góry to idzie łatwiej. Wpychając tym popychadłem używam nieco siły ale bez przesady. Zresztą sami widzieliście efekty. Przetarcie 20 kg Pytanie przetarłeś ze skórkami - jaka była końcowa wydajność? am pewnie z czoła jest regulacja jak bardzo wyciśnięte skórki mają z urządzenia wychodzić - może to o to chodzi aby to ustawić? Jest regulacja - problem jest w zatykających się dziurkach sita - praktycznie po minucie zatkane takimi włóknami z pomidorków, dziś spróbuję z kilo ze skórą... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3043 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Oczywiście ze robiłem ze skórką. Co do wydajności to zostało mi może ze 3 litry wytłoczyn gdzie pewnie jakbym przepuścił jeszcze raz przez maszynkę to połowę bym odzyskał. Część przepuściłem i to co zostawało po drugim razie to już były same skórki i pestki. Zero "mięska" Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3044 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Oczywiście ze robiłem ze skórką. Co do wydajności to zostało mi może ze 3 litry wytłoczyn gdzie pewnie jakbym przepuścił jeszcze raz przez maszynkę to połowę bym odzyskał. Część przepuściłem i to co zostawało po drugim razie to już były same skórki i pestki. Może to kwestia limy, ja mam inne odmiany, puściłem na zimno było lepiej, trzy razy, co 1kg czyszczenie sita.... To może fota szynki - wieprzek 160kg.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3045 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 pokażę mężykowi , że takie cudo potrzebuję jeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3046 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Deska źle wykadrowana i ten lewy róg jakiś taki czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #3047 Opublikowano 2 Września 2015 Może to kwestia limy, ja mam inne odmiany, puściłem na zimno było lepiej, trzy razy, co 1kg czyszczenie sita....Kurcze Piotr naprawdę nie wiem czemu Ci tak kiepsko z tą końcówką Zelmerka poszło... Przerobiłem dzisiaj kolejne 20 kg Limy i znowu pełen zachwyt nad maszynką https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/?p=442687 Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3048 Opublikowano 3 Września 2015 Dziś drób, rzadko ten zwierz, ptakiem zwany, wisi w mojej wędzarni, dziś był - podudzia - tylko solanka, osuszenie, wędzenie i pieczenie, żadnej wody podczas obróbki termicznej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #3049 Opublikowano 4 Września 2015 Piotrze... jutro na "Kaszubskiej" będę robił moje tylne ćwiartki i postaram się fotki wrzucić..... tak, tak wiem i pamiętam naszą rozmowę o drobi z Gąsiorowa ......ale porównać można Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-442988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3050 Opublikowano 6 Września 2015 A dziś rozkroiłem ogonówko-szpek zimnowędzony... A z wieczorka wędziłem jałowcową i boczek - padało... masakra... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/122/#findComment-443357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.