pis67 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2976 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Płuczę a potem przekrawam na pół albo na ćwiartki jak pomidor duży i jazda do dziury. Jedyne co zauwazyłem to że jak wkładam do dziury skórką do góry to idzie łatwiej. Wpychając tym popychadłem używam nieco siły ale bez przesady. Zresztą sami widzieliście efekty. Przetarcie 20 kg Pytanie przetarłeś ze skórkami - jaka była końcowa wydajność? am pewnie z czoła jest regulacja jak bardzo wyciśnięte skórki mają z urządzenia wychodzić - może to o to chodzi aby to ustawić? Jest regulacja - problem jest w zatykających się dziurkach sita - praktycznie po minucie zatkane takimi włóknami z pomidorków, dziś spróbuję z kilo ze skórą... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2977 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Oczywiście ze robiłem ze skórką. Co do wydajności to zostało mi może ze 3 litry wytłoczyn gdzie pewnie jakbym przepuścił jeszcze raz przez maszynkę to połowę bym odzyskał. Część przepuściłem i to co zostawało po drugim razie to już były same skórki i pestki. Zero "mięska" Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2978 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Oczywiście ze robiłem ze skórką. Co do wydajności to zostało mi może ze 3 litry wytłoczyn gdzie pewnie jakbym przepuścił jeszcze raz przez maszynkę to połowę bym odzyskał. Część przepuściłem i to co zostawało po drugim razie to już były same skórki i pestki. Może to kwestia limy, ja mam inne odmiany, puściłem na zimno było lepiej, trzy razy, co 1kg czyszczenie sita.... To może fota szynki - wieprzek 160kg.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2979 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 pokażę mężykowi , że takie cudo potrzebuję jeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2980 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Deska źle wykadrowana i ten lewy róg jakiś taki czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2981 Opublikowano 2 Września 2015 Może to kwestia limy, ja mam inne odmiany, puściłem na zimno było lepiej, trzy razy, co 1kg czyszczenie sita....Kurcze Piotr naprawdę nie wiem czemu Ci tak kiepsko z tą końcówką Zelmerka poszło... Przerobiłem dzisiaj kolejne 20 kg Limy i znowu pełen zachwyt nad maszynką https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/?p=442687 Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2982 Opublikowano 3 Września 2015 Dziś drób, rzadko ten zwierz, ptakiem zwany, wisi w mojej wędzarni, dziś był - podudzia - tylko solanka, osuszenie, wędzenie i pieczenie, żadnej wody podczas obróbki termicznej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2983 Opublikowano 4 Września 2015 Piotrze... jutro na "Kaszubskiej" będę robił moje tylne ćwiartki i postaram się fotki wrzucić..... tak, tak wiem i pamiętam naszą rozmowę o drobi z Gąsiorowa ......ale porównać można Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-442988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2984 Opublikowano 6 Września 2015 A dziś rozkroiłem ogonówko-szpek zimnowędzony... A z wieczorka wędziłem jałowcową i boczek - padało... masakra... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2985 Opublikowano 6 Września 2015 tak sobie kombinuję .... niby całkiem duży ten szpek zimnowędzony ... ale dziś dopiero niedziela, do piątku zostało 5 dni ... ehhhh, małe szanse Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2986 Opublikowano 6 Września 2015 do piątku zostało 5 dni ... ehhhh, małe szanse Duże - dziś napoczęty celem sprawdzenia przydatności zlotowej - nada się.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2987 Opublikowano 7 Września 2015 No to Piotrze jak pisałem tak wrzucam..... moje kuraki czyli ćwiartka tylna wędzona i parzona oczywiście Tak dla porównania...... Z Dymnym pozdrowieniem...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2988 Opublikowano 7 Września 2015 Parzysz przed czy po wedzeniu ? Po "burzliwych" rozmowach z Piotrem w Gąsiorowie teraz parzę po wędzeniu i jest o wiele lepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2989 Opublikowano 7 Września 2015 parzę po wędzeniu i jest o wiele lepszy efekt Tak było zawsze, jest i będzie Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2990 Opublikowano 7 Września 2015 Po "burzliwych" rozmowach z Piotrem w Gąsiorowie teraz parzę po wędzeniu i jest o wiele lepszy efekt :laugh: Ja wiedziałem że tak będzie... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2991 Opublikowano 7 Września 2015 wędzenie,parzenie drobiu a skórka z kuraka ? ? miękka , twarda ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2992 Opublikowano 7 Września 2015 Mięciutka i soczysta z niewielką ilością tłuszczyku pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2993 Opublikowano 7 Września 2015 Mięciutka i soczysta z niewielką ilością tłuszczyku pod spodem Gdy udka były najpierw parzone a potem wędzone to według mnie skórka robiła się twarda, bo wędzarka wysuszała.Nie wiem kto wpadł na taki genialny pomysł żeby udka robić od doopy tyłu i rozsiewa ploty o mięciutkiej skórce Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2994 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) A mam Ci tu link wrzucić Krzysiu żeby tę "pomroczność jasną" rozjaśnić ... Tapniete z GT-I9500 Edytowane 7 Września 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2995 Opublikowano 7 Września 2015 A mam Ci tu link wrzucić Krzysiu żeby tę "pomroczność jasną" rozjaśnić ... No chyba nie ja, bo udka zawsze najpierw wędziłem. I nie pamiętam żebym robił eksperyment od doopy strony Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2996 Opublikowano 7 Września 2015 No chyba nie Ty ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2997 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) A mam Ci tu link wrzucić Krzysiu żeby tę "pomroczność jasną" rozjaśnić ... Chętnie będę uczestniczył w konfrontacji. Tzn. przypatruję się.Ja, naj sam przód parzę, potem wędzę. NIkt do tej pory twardej skóry nie stwierdził. Edytowane 7 Września 2015 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2998 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Chętnie będę uczestniczył w konfrontacji. Tzn. przypatruję się. Wcześniej nie było takiej konfrontacji, bo nic by to nie dało oprócz nerwów i być może kilku urlopików Trzeba być na zlocie tak jak Arko żeby, jak sam to określił, po burzliwych dysputach postanowił zaryzykować i zrobił po normalnemu Edytowane 7 Września 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2999 Opublikowano 7 Września 2015 Nie ma co konfrontować ... kiedyś spróbuj po "Bożemu" najpierw uwędź potem sparz Robiłem i tak i tak i podpiekalem to są trzy różne smaki a który komu bardziej czy mniej to smak i gust a o nim się nie dyskutuje Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3000 Opublikowano 7 Września 2015 Odnośnie udek kolejna grupa zlotowiczów oceni udka wędzone i pieczone na koniec w wędzarni..... beż parzenia przed czy po.... wędzeniu.... A niżej fotki ostatniego działania na mięsie.... Oczywiście jałowcowa będzie do sprawdzenia na zlocie - już lekko podsycha Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/120/#findComment-443545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.