Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

tak sobie kombinuję .... niby całkiem duży ten szpek zimnowędzony ... ale dziś dopiero niedziela, do piątku zostało 5 dni ... ehhhh, małe szanse :(

 

:tongue:;):D

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443376
Udostępnij na innych stronach

 

 

do piątku zostało 5 dni ... ehhhh, małe szanse

 

Duże - dziś napoczęty celem sprawdzenia przydatności zlotowej - nada się....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443377
Udostępnij na innych stronach

A z wieczorka wędziłem jałowcową i boczek - padało... masakra... :cool:

 

Szczęściarz bo u mnie nie pada :hmm:

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443397
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

No to Piotrze jak pisałem tak wrzucam..... moje kuraki  :)  czyli ćwiartka tylna wędzona i parzona oczywiście  :tongue:

 

post-65335-0-53055200-1441607556_thumb.jpg

 

post-65335-0-33514400-1441607601_thumb.jpg

 

post-65335-0-25848900-1441607637_thumb.jpg

 

post-65335-0-14090900-1441607673_thumb.jpg

 

Tak dla porównania......  :clap:  :thumbsup:

 

Z Dymnym pozdrowieniem...... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443408
Udostępnij na innych stronach

 

 

Po "burzliwych" rozmowach z Piotrem w Gąsiorowie teraz parzę po wędzeniu i jest o wiele lepszy efekt
:laugh: :laugh: :laugh:  Ja wiedziałem że tak będzie... :rolleyes:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443422
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mięciutka i soczysta z niewielką ilością tłuszczyku pod spodem

 

Gdy udka były najpierw parzone a potem wędzone to według mnie skórka robiła się twarda, bo wędzarka wysuszała.Nie wiem kto wpadł na taki genialny pomysł żeby udka robić od doopy tyłu :facepalm: i rozsiewa ploty o mięciutkiej skórce :facepalm:  

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443494
Udostępnij na innych stronach

A mam Ci tu link wrzucić Krzysiu żeby tę "pomroczność jasną" rozjaśnić ... ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443497
Udostępnij na innych stronach

 

 

A mam Ci tu link wrzucić Krzysiu żeby tę "pomroczność jasną" rozjaśnić ...

 

No chyba nie ja, bo udka zawsze najpierw wędziłem. I nie pamiętam  :facepalm:  żebym robił eksperyment od doopy strony  :rolleyes:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443498
Udostępnij na innych stronach

 

 

A mam Ci tu link wrzucić Krzysiu żeby tę "pomroczność jasną" rozjaśnić ...

Chętnie będę uczestniczył w konfrontacji. Tzn. przypatruję się.

Ja, naj sam przód parzę, potem wędzę. NIkt do tej pory twardej skóry nie stwierdził.

Edytowane przez dyzio

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443501
Udostępnij na innych stronach

Chętnie będę uczestniczył w konfrontacji. Tzn. przypatruję się.

 

Wcześniej nie było takiej konfrontacji, bo nic by to nie dało oprócz nerwów i być może kilku urlopików   :D Trzeba być na zlocie tak jak Arko żeby, jak sam to określił, po burzliwych dysputach postanowił zaryzykować i zrobił po normalnemu  :clap:

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443504
Udostępnij na innych stronach

Nie ma co konfrontować ... kiedyś spróbuj po "Bożemu" najpierw uwędź potem sparz ;)

Robiłem i tak i tak i podpiekalem to są trzy różne smaki a który komu bardziej czy mniej to smak i gust a o nim się nie dyskutuje ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443505
Udostępnij na innych stronach

Odnośnie udek kolejna grupa zlotowiczów oceni udka wędzone i pieczone na koniec w wędzarni.....  beż parzenia przed czy po.... wędzeniu.... :cool:

 

A niżej fotki ostatniego działania na mięsie....  :cool: 

 

post-41160-0-75930100-1441659953_thumb.jpg

 

Oczywiście jałowcowa będzie do sprawdzenia na zlocie - już lekko podsycha  :cool: 

 

post-41160-0-74632900-1441659971_thumb.jpg

 

post-41160-0-06593600-1441659988_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443545
Udostępnij na innych stronach

Dziś zacząłem przygotowania do... , ale na początek zdjęcie roślinki, od maja do teraz urosło to...  :cool: 

 

 

post-41160-0-63588100-1441832226_thumb.jpg

 

A tu coś co robię pierwszy raz ....  w Gąsiorowie do degustacji....

 

 

post-41160-0-44629300-1441832255_thumb.jpg

 

 

I nieco kaszanki zlotowej i nieskomplikowanej.....  :cool:

 

 

post-41160-0-86201200-1441832299_thumb.jpg

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-443894
Udostępnij na innych stronach

Dziś boczek peklowany na sucho od czwartku z zapomnianymi udkami i podudziami.....  wędzony i pieczony....  :cool:

 

 

post-41160-0-15271700-1442263362_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-444713
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zerwałem melony - dwa - większego zjadłem na miejscu i kiwano....  :cool: 

 

post-41160-0-41547900-1442521820_thumb.jpg

 

 

A dziś zalałem spirytusem z wodą 2kg śliwek, z reszty muszę coś jutro zrobić...  :cool: 

 

post-41160-0-69493400-1442521909_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-445308
Udostępnij na innych stronach

Kiwano miałeś w gruncie czy pod folią? A ze śliwek to chętnie przytulę każdą ilość powideł.

Edytowane przez jureczek4

Pozdrawiam

Jurek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-445310
Udostępnij na innych stronach

Kiwano i melony  w folii...  :cool:  LP smaży śliwki......  dla siebie....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-445311
Udostępnij na innych stronach

 

 

A ze śliwek to chętnie przytulę każdą ilość powideł.

Zapamiętałam ... :) masz w prezencie ode mnie kilka słoików powideł. :) Dane na pw proszę. .. jeśli masz życzenie. :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-445312
Udostępnij na innych stronach

Anuś ,ja też bym słoiczek powidełek na śniadanko ..,.... W nagrodę mogę przesłać to co kiedyś rozmawialiśmy !..

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/123/#findComment-445321
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.