Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zadymiłem myśliwską z jeleniem i krakowską z jeleniem. :cool:

 

post-41160-0-80301700-1447106325_thumb.jpg

 

post-41160-0-25613200-1447106378_thumb.jpg

 

post-41160-0-66752800-1447106394_thumb.jpg

 

Zrobiłem farsz do szynkowej z jelenia, dziś nadziałem, jutro wędzenie. :cool:

 

post-41160-0-86071800-1447106359_thumb.jpg

 

post-41160-0-15196000-1447106411_thumb.jpg

 

Nadziałem też metkę i polską z jeleniem oraz kiełbasę chorizopodobną z jeleniem, ale foty brak :cool:

 

post-41160-0-67113600-1447106440_thumb.jpg

 

post-41160-0-95814000-1447106455_thumb.jpg

 

Jutro zadyma... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-455458
Udostępnij na innych stronach

Ten jeleń to łania zapewne  - ile kg ważyła tusza??

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-455461
Udostępnij na innych stronach

Oj na łanie to mi nie wyglądało, choć dostałem same mięso głównie z szynek  ... :cool:    

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-455512
Udostępnij na innych stronach

Jaki skład tej szynkowej?

Jak na "ze zwierzyny" wyszła pięknie różowa  :D

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-456107
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jaki skład tej szynkowej?

80% szynka z jelenia kl.I

10% szynka z jelenia kl.III

10% karkówka wieprzowa kl.II

 

 

A dziś fotki - szynki parzone z jelenia i rybki - dwie dla mnie..... :cool:

Jeśli chodzi o szynki, zdecydowanie lepsze dla mnie były te surowe- zimno wędzone... :cool:

post-41160-0-10043900-1448483555_thumb.jpg

post-41160-0-85052600-1448483580_thumb.jpg

post-41160-0-05921700-1448483601_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-458651
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeśli chodzi o szynki, zdecydowanie lepsze dla mnie były te surowe- zimno wędzone... :cool:

Jełi piszesz o tych , które były na zlocie to były mega :)

A te ryby... smak pozostał do dzisiaj :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-458679
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z jeleniem w tle..

Powoli zbieram się do małego przerobu udżca jelenia na razie zamrożonego.Z dzikiem miałem już do czynienia, teraz kolej na jelenia :D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-458871
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Dziś pasztety piekłem, trzy - wczoraj osiem.... więcej nie weszło w piekarnik... :cool:

post-41160-0-37587000-1449351920_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460755
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziś pasztety piekłem
Termoobieg czy jak ?ja nie mogę wyłączyć termoobiegu i piekę z nim,wychodzi różnie a u Ciebie ładnie przypieczone widzę.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460756
Udostępnij na innych stronach

Dziś do południa zebrałem wiaderko głogu...

Uwarzę piwko - Maibock - z głogiem - degustacja zlot majowy... :cool:

 

post-41160-0-41893600-1449404122_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460822
Udostępnij na innych stronach

Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś

 

 

Tu już głóg w kąpieli

BLG 15 .., drożdże zadane... :cool:

 

 

post-41160-0-64949100-1449438648_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460986
Udostępnij na innych stronach

1kg głogu, zawsze burzliwa i cicha.... jak zapomnę to i pół roku w fermentatorze.  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461657
Udostępnij na innych stronach

 

 

1kg głogu, zawsze burzliwa i cicha.... jak zapomnę to i pół roku w fermentatorze. :cool:

 

Hmmm to ciekawe...

z racji swojego nazwiska musze takie uważyć

możesz napisać więcej jak ten głóg stosować?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461733
Udostępnij na innych stronach

Zanim uwarzysz - może poczekaj, na sprawdzenie organoleptyczne, głóg dodałem przy 63 stopniach na drugą przerwę,  siedział w brzeczce do końca wysładzania.... stracił kolor... coś poszło w przyszłe piwko...  :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461745
Udostępnij na innych stronach

a jest jakieś gotowe piwko z dodatkiem głogu?

Koncerny to aromatu dołożą i będzie.... smak. Zresztą oprócz głogu dodałem garść dzikiej róży.... W sezonie zimowym poeksperymentuję z piwkiem..... :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461862
Udostępnij na innych stronach

Fotki wyrobów -

 

Kiełbaski z jelenia - lewa góra - chorizo, lewy dół -polska, prawa strona myśliwska - zrobiłem na początku listopada... :cool:

 

 

post-41160-0-33634500-1449951418_thumb.jpg

 

 

Szyneczka z tłuszczykiem z końca sierpnia i włoska szynka - ponad rok...

 

post-41160-0-22472300-1449951439_thumb.jpg

 

No i plasterki na jutro.....

 

post-41160-0-88000100-1449951456_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462297
Udostępnij na innych stronach

Pisu, wtajemniczyłbyś którym przepisem się wzorowałeś że szyneczka tak jednorodnie obeschła, bez widoczniej  przeschniętego obrzeża ? No i jak peklowałeś oczywiście przed suszeniem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462328
Udostępnij na innych stronach

wtajemniczyłbyś którym przepisem się wzorowałeś że szyneczka tak jednorodnie obeschła, bez widoczniej przeschniętego obrzeża ? No i jak peklowałeś oczywiście przed suszeniem

Nie bardzo się na przepisach wzoruję, raczej na rozsądku i praktyce - w skrócie - peklowanie na sucho kilka dni w lodówce - 25g peklosól - w lodówce, potem - ta po lewej osuszona i zimny dymek - kilka godzin. Potem lodówka 10 stopni przez jakiś czas, aż podeschnie - po czym zapakowana próżniowo, lodówka i leżakowanie do czasu, aż wpadnie mi w ręce..... :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462331
Udostępnij na innych stronach

 

 

Szyneczka z tłuszczykiem

To z mięśnia dwugłowego?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462500
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.