pis67 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3251 Opublikowano 9 Listopada 2015 Wczoraj zadymiłem myśliwską z jeleniem i krakowską z jeleniem. Zrobiłem farsz do szynkowej z jelenia, dziś nadziałem, jutro wędzenie. Nadziałem też metkę i polską z jeleniem oraz kiełbasę chorizopodobną z jeleniem, ale foty brak Jutro zadyma... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-455458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3252 Opublikowano 9 Listopada 2015 Ten jeleń to łania zapewne - ile kg ważyła tusza?? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-455461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3253 Opublikowano 10 Listopada 2015 Oj na łanie to mi nie wyglądało, choć dostałem same mięso głównie z szynek ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-455512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3254 Opublikowano 11 Listopada 2015 Z jeleniem w tle... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-455912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3255 Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Jaki skład tej szynkowej?Jak na "ze zwierzyny" wyszła pięknie różowa Edytowane 12 Listopada 2015 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-456107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3256 Opublikowano 25 Listopada 2015 Jaki skład tej szynkowej? 80% szynka z jelenia kl.I 10% szynka z jelenia kl.III 10% karkówka wieprzowa kl.II A dziś fotki - szynki parzone z jelenia i rybki - dwie dla mnie..... Jeśli chodzi o szynki, zdecydowanie lepsze dla mnie były te surowe- zimno wędzone... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-458651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3257 Opublikowano 25 Listopada 2015 Jeśli chodzi o szynki, zdecydowanie lepsze dla mnie były te surowe- zimno wędzone... Jełi piszesz o tych , które były na zlocie to były mega A te ryby... smak pozostał do dzisiaj Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-458679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3258 Opublikowano 26 Listopada 2015 Z jeleniem w tle.. Powoli zbieram się do małego przerobu udżca jelenia na razie zamrożonego.Z dzikiem miałem już do czynienia, teraz kolej na jelenia Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-458871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3259 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dziś pasztety piekłem, trzy - wczoraj osiem.... więcej nie weszło w piekarnik... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3260 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dziś pasztety piekłem Termoobieg czy jak ?ja nie mogę wyłączyć termoobiegu i piekę z nim,wychodzi różnie a u Ciebie ładnie przypieczone widzę. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3261 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Termoobieg, góra+dół - 180 stopni - godzina.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3262 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dziś do południa zebrałem wiaderko głogu... Uwarzę piwko - Maibock - z głogiem - degustacja zlot majowy... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3263 Opublikowano 6 Grudnia 2015 degustacja zlot majowy... Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3264 Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Namawiałeś, namawiałeś i namówiłeś Tu już głóg w kąpieli BLG 15 .., drożdże zadane... Edytowane 6 Grudnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-460986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3265 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Tu już głóg w kąpieli Ile dałeś kg ? Będziesz dawał jeszcze na cichą ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3266 Opublikowano 10 Grudnia 2015 1kg głogu, zawsze burzliwa i cicha.... jak zapomnę to i pół roku w fermentatorze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3267 Opublikowano 10 Grudnia 2015 1kg głogu, zawsze burzliwa i cicha.... jak zapomnę to i pół roku w fermentatorze. Hmmm to ciekawe...z racji swojego nazwiska musze takie uważyćmożesz napisać więcej jak ten głóg stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3268 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zanim uwarzysz - może poczekaj, na sprawdzenie organoleptyczne, głóg dodałem przy 63 stopniach na drugą przerwę, siedział w brzeczce do końca wysładzania.... stracił kolor... coś poszło w przyszłe piwko... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3269 Opublikowano 10 Grudnia 2015 a jest jakieś gotowe piwko z dodatkiem głogu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3270 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) a jest jakieś gotowe piwko z dodatkiem głogu? Koncerny to aromatu dołożą i będzie.... smak. Zresztą oprócz głogu dodałem garść dzikiej róży.... W sezonie zimowym poeksperymentuję z piwkiem..... Edytowane 10 Grudnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-461862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3271 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Fotki wyrobów - Kiełbaski z jelenia - lewa góra - chorizo, lewy dół -polska, prawa strona myśliwska - zrobiłem na początku listopada... Szyneczka z tłuszczykiem z końca sierpnia i włoska szynka - ponad rok... No i plasterki na jutro..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3272 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Po trochu do złocistego trunku bym przyjął.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybiarzbobromir Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3273 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Pisu, wtajemniczyłbyś którym przepisem się wzorowałeś że szyneczka tak jednorodnie obeschła, bez widoczniej przeschniętego obrzeża ? No i jak peklowałeś oczywiście przed suszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3274 Opublikowano 12 Grudnia 2015 wtajemniczyłbyś którym przepisem się wzorowałeś że szyneczka tak jednorodnie obeschła, bez widoczniej przeschniętego obrzeża ? No i jak peklowałeś oczywiście przed suszeniemNie bardzo się na przepisach wzoruję, raczej na rozsądku i praktyce - w skrócie - peklowanie na sucho kilka dni w lodówce - 25g peklosól - w lodówce, potem - ta po lewej osuszona i zimny dymek - kilka godzin. Potem lodówka 10 stopni przez jakiś czas, aż podeschnie - po czym zapakowana próżniowo, lodówka i leżakowanie do czasu, aż wpadnie mi w ręce..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3275 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Szyneczka z tłuszczykiem To z mięśnia dwugłowego? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/131/#findComment-462500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.