roger Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3851 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Piotrek tak czytam, patrzę , analizuję i powiem Ci jedno ... Wal to wszystko i rób swoje ... BRAWO !!!! Za całokształt , wytrwałość i PRAWDĘ, tę, której brakuje z każdej strony ???? Tapniete z P10 via Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3852 Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Zadajesz pytania i nie odpowiadasz. Zadaję pytania i nie odpowiadam.... pewnie jak zadaję, to czekam.... Miałem wczoraj zakończyć sezon, ale wczoraj w domu pytanie - gdzie jest boczek? I dziś trzeba było wędzić - fota z wędzarni, był sam w dymie - fota nieostra.... Przydał się, kawałek dla córki, reszta do Pałacu z innymi wyrobami pojechała na śniadanka... A tu salceson w czwartek zrobiony - ostał się dla mnie kawałeczek... A podczas skoków w TV zabutelkowałem 72 Dunkel Weizen , od 13 sierpnia na cichej.... i to ostatnia warka z tego roku, choć mam plan, może jutro do południa IPA warzyć, słody ześrutowane, drożdże już zastartowały.... No i Stout Milk w kolejce.... W styczniu lagery ruszą... Na focie różne butelki, takie były .... Edytowane 30 Grudnia 2017 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3853 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Stary rok wczoraj zakończyłem warzeniem IPA, a nowy, dziś, rozpocząłem warzeniem Stout Milka, zawsze robię coś w pierwszy dzień roku.... by się darzyło przez kolejne miesiące... Nastawiłem też drożdże - startery na lagery... A popołudniu wyjąłem z opakowań karkówki dojrzewające w ilości trzech sztuk i zapakowałem je w kawałkach próżniowo. Waga początkowa mięsa 6,3kg - 30 września natarte peklosolą 28g na kilogram i tak leżały w zapomnieniu w chłodzie do 24 października bez przewracania czy jakiejkolwiek ingerencji. Po znalezieniu natarłem je mieszanką - cukier, kardamon, pieprz, kolendra w ilościach mniejszych, niż to się ogólnie przyjęło na forum w wątku o dojrzewających. 2-go listopada poszły w ubranka i zawisły w piwnicy, temp. około 10 stopni - wilgotność 40-50%. Waga końcowa na dziś 3,6kg. Teraz poczekają na swoją kolej... Mam jeszcze karkówki zapakowane próżniowo na początku 2015 roku, które nigdy nie były mrożone, leżą w lodówce i czekają.... A jutro może oscypki? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3854 Opublikowano 1 Stycznia 2018 A jutro może oscypki? Piotrek .. dawaj .. dawaj . Ludziska jeszcze mają mięsiwa w lodówkach Pozdrawiam noworocznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3855 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Możesz mnie adoptować? Edytowane 2 Stycznia 2018 przez tysovia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3856 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Piotrek .. dawaj .. dawaj Zrobiłem Andrzeju, tylko z 30-tu litrów mleka (1,58 za litr), po chyba 9-ciu miesiącach przerwy w robieniu serów. Wszystko z głowy - chyba o niczym nie zapomniałem, serki w solance, ricotta w chuście ocieka - jutro wydajności i foty. Jestem zadowolony... Możesz mnie adoptować? Pewnie, że mogę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3857 Opublikowano 4 Stycznia 2018 30 litrów mleka 4,9kg sera nie wiem czy to dobry wynik? do tego ricotta - sporo się wydaje... Półgęsek cztery razy wędzony- lekko ciągnący, ale nadal surowy, puszcza różowy soczek, do tego rozpada się przy krojeniu ,nie dałem żadnego kleju, pewnie dlatego. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3858 Opublikowano 4 Stycznia 2018 30 litrów mleka 4,9kg sera nie wiem czy to dobry wynik? Bardzo dobry.To znaczy bardzo dobre mleko. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3859 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Karkóweczki piękne, kłaniam czoło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3860 Opublikowano 5 Stycznia 2018 czy to dobry wynik? bardzo dobry Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3861 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Półgęsek cztery razy wędzony- lekko ciągnący, ale nadal surowy, puszcza różowy soczek, do tego rozpada się przy krojeniu ,nie dałem żadnego kleju, pewnie dlatego. U mnie wędzony jednokrotnie - dał się kroić na cienko nożem . Bez dodatku "sklejaczy." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3862 Opublikowano 5 Stycznia 2018 U mnie wędzony jednokrotnie - dał się kroić na cienko nożem . Bez dodatku "sklejaczy." Piękny, soliłeś na sucho: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3863 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Piękny, soliłeś na sucho Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3864 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jak długo peklowałeś na sucho ? Na formum znalazłem tylko przepisy na peklowanie w solance. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3865 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jak długo peklowałeś Pięć dni - owinięte w folię i codziennie wałkowanie na stole . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-582939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3866 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Czego jak czego ale takiego mlenia w tej cenie to wam zazdroszczę. Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3867 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pięć dni - owinięte w folię i codziennie wałkowanie na stole . I myślę, że peklowanie na sucho owinięte w folię i wałkowanie jest lepsze od solanki - mięsko się sklei, tak zrobię jesienią, kiedy będą nowe gąski.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3868 Opublikowano 5 Stycznia 2018 tak zrobię jesienią, kiedy będą nowe gąski.... Jeszcze możesz zrobić kacze ....... w środę były jeszcze w Lidelku Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3869 Opublikowano 6 Stycznia 2018 eszcze możesz zrobić kacze ....... w środę były jeszcze w Lidelku Andrzeju, Lidelek dobry, ale nasze wiejskie .... Dziś Święto, na tą okoliczność otworzyłem z próżni trochę wyrobów, bo stają sie coraz bardziej leciwe... Karkówka zapakowana 19.01.2015łopatka - 03.02.2016krakowska z jelenia - 12.02.2017 karkówka - nigdy nie była w zamrażarce - leżała te lata w lodówce... łopatka Krakowska z łosia z 10% dodatkiem boczku... Polska - podsuszana - wisiała sobie od Świąt BN w piwnicy... No i przekąska przedobiednia dla gości... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3870 Opublikowano 6 Stycznia 2018 przekąska przedobiednia dla gości... Czyżby to były listki barwinka na tych zacnych wędlinach? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3871 Opublikowano 6 Stycznia 2018 karkówka łopatka pięknie poprzerastane nośnikiem smaku jak to DZIADEK mówi - no właśnie z tym barwinkiem - zawsze słyszałem ,że wszystko podane na talerzu powinno być jadalne - a barwinek też ? czy też Piotrze położyłeś do foto ? Towarek jak zawsze mistrzówka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3872 Opublikowano 6 Stycznia 2018 wszystko podane na talerzu powinno być jadalne - a barwinek też ? Jadalne jest wszystko, tylko czasami jeden raz Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3873 Opublikowano 7 Stycznia 2018 nie miałbym czym jeść, bo właśnie zbieram szczękę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3874 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jadalne jest wszystko, tylko czasami jeden raz cyt za wiki.: Cała roślina jest lekko trująca: Zawiera wininę, pubescynę i minorynę. Objawami zatrucia są: zmniejszenie ciśnienia krwi, zaburzenia pracy serca i oddychania - Za młodych lat u rodziców było takie spore skupisko - ze 20m2 barwinka - i zawsze rodzice mówili - barwinek to trujące - ale ładnie kwitnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3875 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ale z drugiej strony, każda trucizna, podawana w niewielkich dawkach jest lecznicza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/155/#findComment-583276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.