Muski Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3951 Opublikowano 5 Stycznia 2018 czy to dobry wynik? bardzo dobry Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-582869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3952 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Półgęsek cztery razy wędzony- lekko ciągnący, ale nadal surowy, puszcza różowy soczek, do tego rozpada się przy krojeniu ,nie dałem żadnego kleju, pewnie dlatego. U mnie wędzony jednokrotnie - dał się kroić na cienko nożem . Bez dodatku "sklejaczy." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-582894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3953 Opublikowano 5 Stycznia 2018 U mnie wędzony jednokrotnie - dał się kroić na cienko nożem . Bez dodatku "sklejaczy." Piękny, soliłeś na sucho: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-582897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3954 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Piękny, soliłeś na sucho Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-582921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3955 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jak długo peklowałeś na sucho ? Na formum znalazłem tylko przepisy na peklowanie w solance. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-582933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3956 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jak długo peklowałeś Pięć dni - owinięte w folię i codziennie wałkowanie na stole . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-582939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3957 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Czego jak czego ale takiego mlenia w tej cenie to wam zazdroszczę. Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3958 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pięć dni - owinięte w folię i codziennie wałkowanie na stole . I myślę, że peklowanie na sucho owinięte w folię i wałkowanie jest lepsze od solanki - mięsko się sklei, tak zrobię jesienią, kiedy będą nowe gąski.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3959 Opublikowano 5 Stycznia 2018 tak zrobię jesienią, kiedy będą nowe gąski.... Jeszcze możesz zrobić kacze ....... w środę były jeszcze w Lidelku Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3960 Opublikowano 6 Stycznia 2018 eszcze możesz zrobić kacze ....... w środę były jeszcze w Lidelku Andrzeju, Lidelek dobry, ale nasze wiejskie .... Dziś Święto, na tą okoliczność otworzyłem z próżni trochę wyrobów, bo stają sie coraz bardziej leciwe... Karkówka zapakowana 19.01.2015łopatka - 03.02.2016krakowska z jelenia - 12.02.2017 karkówka - nigdy nie była w zamrażarce - leżała te lata w lodówce... łopatka Krakowska z łosia z 10% dodatkiem boczku... Polska - podsuszana - wisiała sobie od Świąt BN w piwnicy... No i przekąska przedobiednia dla gości... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3961 Opublikowano 6 Stycznia 2018 przekąska przedobiednia dla gości... Czyżby to były listki barwinka na tych zacnych wędlinach? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3962 Opublikowano 6 Stycznia 2018 karkówka łopatka pięknie poprzerastane nośnikiem smaku jak to DZIADEK mówi - no właśnie z tym barwinkiem - zawsze słyszałem ,że wszystko podane na talerzu powinno być jadalne - a barwinek też ? czy też Piotrze położyłeś do foto ? Towarek jak zawsze mistrzówka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3963 Opublikowano 6 Stycznia 2018 wszystko podane na talerzu powinno być jadalne - a barwinek też ? Jadalne jest wszystko, tylko czasami jeden raz Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3964 Opublikowano 7 Stycznia 2018 nie miałbym czym jeść, bo właśnie zbieram szczękę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3965 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jadalne jest wszystko, tylko czasami jeden raz cyt za wiki.: Cała roślina jest lekko trująca: Zawiera wininę, pubescynę i minorynę. Objawami zatrucia są: zmniejszenie ciśnienia krwi, zaburzenia pracy serca i oddychania - Za młodych lat u rodziców było takie spore skupisko - ze 20m2 barwinka - i zawsze rodzice mówili - barwinek to trujące - ale ładnie kwitnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3966 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ale z drugiej strony, każda trucizna, podawana w niewielkich dawkach jest lecznicza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3967 Opublikowano 7 Stycznia 2018 czy też Piotrze położyłeś do foto ? Tak, jest zawsze pod ręką i zawsze zielony, a fota ma kontrast z zielonym.... . A poza tym jak piszecie, że trujący to za Wikipedią :Skład: Zawiera alkaloidy: winkaminę, izowinkamina, perwincynę; kwas ursolowy, gorycz (wincynę), leukoantocyjanidyny, flawonoidy (robininę), garbniki, kwasy organiczne, pektyny, trójterpeny, sole mineralne.Działanie: obniża ciśnienie krwi (hypotonicum), stosuje się go w przypadkach krwawień, stanów zapalnych błon śluzowych oraz w leczeniu egzem. Napar ziela stosuje się w zakrzepowym zapaleniu żył, stanach osłabienia oraz niedotlenienia serca i mózgu, zawrotach głowy, uporczywych migrenach, szumie w uszach, nerwicach wegetatywnych, padaczce, chorobach płuc, krwawieniach wewnętrznych i macicznych[6].Zjedzone, wszyscy zdrowi, trzeba było dokroić jeszcze jedną porcję....... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3968 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Działanie Wiadomo, wsystkie rośliny lecznicze sa poniekąd trujące. Przykład: marycha Przyznam, że moja uwaga o barwinku była nieco prowokacyjna.Znam tę rośline i od lat rośnie w moim ogródku, zwana lokalnie ziem-zielon. Jest w naszym otoczeniu wiele roślin leczniczo-trujących, o czym właściciele ogrogów często nie mają pojęcia.Rącznik, wilczomlecze, naparstnice, kopytnik, oleander, wrotycz, glistnik - to pierwsze z brzegu.Wspaniałe rośliny z bożel apteki. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3969 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Fotki z dziś, tak odrobina... dla ducha... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3970 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Piotr a jak w takiej oslonce do salcesonu sprawdzic temeperature podczas parzenia????? Ja ostatnio jak wbilem termometr to mi cala pekla Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3971 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Piotr a jak w takiej oslonce do salcesonu sprawdzic temeperature podczas parzenia????? Ja używam takiej z materiału i nie pęka nigdy, nie mam dostępu do kątnic wołowych. A Ty w co pakujesz mięsko, że pękła? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3972 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Piotrek a ta z nadrukiem z tym prosiaczkiem to jest materialowa ?????? ja mam folie barierowa sie chyba nazywa Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3973 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Przypuszczam , że sprawdziło by się tutaj parzenie na ''czas'' i temperaturę wody albo wbicie sondy w miejscu wiązania 'batona'... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3974 Opublikowano 11 Stycznia 2018 a ta z nadrukiem z tym prosiaczkiem to jest materialowa ?????? ja mam folie barierowa sie chyba nazywa Barierowych to lepiej nie dziurawić i kobitka młoda i sprytna dobrze radzi: że sprawdziło by się tutaj parzenie na ''czas'' i temperaturę wody albo wbicie sondy w miejscu wiązania 'batona'... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3975 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Piotrek, masz już tę stronę internetową zakładu? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/159/#findComment-583925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.