Sla100 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3976 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Piotr to jak w srodku temp sprawdzic ????? Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-583926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3977 Opublikowano 11 Stycznia 2018 , masz już tę stronę internetową zakładu? Nie mam strony, nie mam na razie .żadnych reklam, wszystko schodzi na pniu, Nowi odbiorcy sami znajdują towar.... Ale wkrótce i docelowo myślę, że od marca będziemy robić w szóstkę, wtedy znajdę czas.... Piotr to jak w srodku temp sprawdzic ????? Sylwek, konkretnie o jaki wyrób pytasz? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-583928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3978 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Piotr o np salceson w oslonce barierowej jak w srodku sprawdzic temp gdzie wlozyc termometr zeby nie pekla ?????? Czy poprostu parzyc na czas ??????? Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-583936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3979 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Czy poprostu parzyc na czas ??????? Salcesony parzę na czas i te w barierowej, te naturalne żołądek, pęcherz czy kątnica również. I tak np. poliamid 65mm - 1h15' w temp. 74-76 stopni. Ważna też jest temperatura początkowa wyrobu, jeśli robisz na czas. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-584029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3980 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Wczoraj w południe natchnienie przyszło - oscypki robię, beczka 30l i wężyk - jadę, z kadzi schłodzonego mleka spuściłem, dotąd zawsze robiłem z ciepłego... Rankiem powiesiłem do ocieknięcia... Uruchomiłem podwórkowego króla smokera do wędzenia, kilka minut i był ciepły... gotowy... Ricotta wczoraj zebrana na gorąco.... 1,4kg ... Serki już wychłodzone... I zważone - 4,25kg - coś mi się wydaje, że mniej wyszło niż z ciepłego mleka , pewnie nabrałem mleka nie z góry, tam pewnie więcej tłuszczu, ale kto to wie? A jutro kiełbaski..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-584495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3981 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Miały być foty wyrobów , nie będzie, dziś mój ulubiony, lekki, poręczny, dotąd niezawodny aparacik DMC-LZ7 odmówił posłuszeństwa - obiektyw szaleje..., chyba mróz mu zaszkodził, leżał kilka dni w aucie.... Był ze mną wszędzie, od wielu lat używałem tylko tego cudeńka... Zrobił dziesiątki tysięcy fotek.... może odżyje.... Co teraz będzie... ? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-585205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3982 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Co teraz będzie... ? Poczekaj do wiosny może odżyje Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-585229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3983 Opublikowano 19 Stycznia 2018 może być zawilgocony,trzeba położyć na kaloryferze, może pomoże Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-585245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3984 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Torebka foliowa śniadaniowa , ryż , zawiązać na trzy dni !!!!! Jak "rękoł odjoł " Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-585290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3985 Opublikowano 20 Stycznia 2018 może być zawilgocony,trzeba położyć na kaloryferze, może pomoże Torebka foliowa śniadaniowa , ryż , zawiązać na trzy dni !!!!! Jak "rękoł odjoł " Dzięki Grzesiu, Tomku, w swoim lenistwie i przyzwyczajeniu już zamówiłem na olx taki sam...., niby mało używany.... Czyżby siła przyzwyczajenia.... do modelu... Z leczeniem starego zacznę od grzejnika...A tak w ogóle kupił bym jakiś mały, nowy, prosty, kompaktowy, kieszonkowy aparat - co polecacie - bo wypadłem z tematu? Jakby co to mam do dyspozycji na chacie Sony alfa 200 i Canon Eos 6D Mark II, ale z nimi za dużo zachodu... , by wyrobom foty strzelać... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-585524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3986 Opublikowano 20 Stycznia 2018 co to mam do dyspozycji na chacie Piotrze - komórki dzisiaj i wygodne i wystarczające do wędlinek Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-585531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3987 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Klon z olx doszedł i są foty wyrobów..... Salcesony 0statnio robię tylko w poliamidzie... Filet z indyka w celofanie i siatce... Udka - solanka 24 godziny, potem godzinkę wędzę i na koniec parzę.... I Stout Milk dziś zabutelkowałem, nie miałem laktozy, dodałem stewię i się zobaczy? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-586553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3988 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Wezmę sześciopak, cena nie gra roli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-586564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3989 Opublikowano 28 Stycznia 2018 pis67 mam do Ciebie prośbę. Możesz mnie nie dręczyć tymi piwkami?. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-586571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3990 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Możesz mnie nie dręczyć tymi piwkami?. Jeszcze około 1600 pustych butelek na palecie czeka na napełnienie - ale obecnie nic nie pracuje w fermentatorach - jutro zakupy - słody podstawowe i pojedziemy z lagerami .... Dziś konsumpcja - pils czeski i porter bałtycki warzone niecały rok temu - najważniejsze - by piwko nie było za młode.... Mam jeszcze flaszkę koźlaka dymionego z sezonu 2013... ostatnia sztuka - wkrótce konsumpcja w piątą rocznicę rozlewu... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-586712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3991 Opublikowano 3 Lutego 2018 Wczoraj LP zażyczyła sobie paprykarz - dziś zrobiłem - 15 słoików różnej wielkości, na różne okoliczności. Makrele,szprotki, morszczuk, ryż długoziarnisty,cebula, koncentrat pomidorowy, miód gryczany,olej rzepakowy,papryka mielona słodka i ostra, ocet winny wiśniowy, sól i gotowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-587576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3992 Opublikowano 9 Lutego 2018 Chrust na wczoraj... czekał od soboty - podsychał... No i nóżka wczoraj sprawiona... czas parzenia 7,5 godziny ... ubytek wagi 22%.. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-588191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #3993 Opublikowano 9 Lutego 2018 to się nazywa tłusty czwartek Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-588197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #3994 Opublikowano 9 Lutego 2018 Wielkie nieba, tu też pampuchy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-588222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3995 Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Sprzedam kuter Hobart - dlaczego? Był u mnie ostatnio w mojej domowej masarni kolega z forum i mówi - sprzedaj ten kuter - masz przecież większy. I ma rację - nie używam go już chyba z 1,5 roku, jest w pełni sprawny, dwa noże, zakupiony w 2011 roku w Holandii, dzięki uprzejmości i pomocy kolegów z forum. Stoi na solidnym wózku z kółeczkami, stanowi oddzielny, mobilny i solidny mebel, nie trzeba go nosić - waży sporo. Do mycia prosty - misa, pokrywa i noże w zlewie w ciągu minuty.... Z tego co pamiętam to na raz można kutrować około 5kg farszu, może nieco więcej... Misa solidna, trzyma chłód.... Używałem go kilka razy do roku, jak naszła chęć na parówki, mortadelę czy salami.... I znów foty nie mogę postawić właściwie.... THE HOBART MFG. CO.TROY OHYOMODEL 84181DH.P.1R.P.H. 2850VOLTS 230 Edytowane 17 Lutego 2018 przez EAnna Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-589192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #3996 Opublikowano 17 Lutego 2018 Piotrze a ile ma przynieść tobie ten kuter bo właśnie czegoś takiego szukam ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-589193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3997 Opublikowano 17 Lutego 2018 a ile ma przynieść tobie ten kuter bo właśnie czegoś takiego szukam Niech przyniesie ile się da ... a cena z wózkiem 4500zł..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-589195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #3998 Opublikowano 17 Lutego 2018 Podaj jeszcze prosze parametry zasilania i ew. wymiary podstawy wózka.(zdjecie postawione ) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-589202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3999 Opublikowano 18 Lutego 2018 Podaj jeszcze prosze parametry zasilania i ew. wymiary podstawy wózka. Podstawa wózka 45cmx71cm zasilnie VOLTS 230 jednofazowe Misa wystaje poza zarys wózka (zdjecie postawione ) Dziękuję. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-589300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4000 Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Parówki.... robię je zawsze w poniedziałek, wtorek, środę i czwartek..... druga fota - ciepłe... na kolację.... Edytowane 3 Marca 2018 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-590758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.