pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3876 Opublikowano 7 Stycznia 2018 czy też Piotrze położyłeś do foto ? Tak, jest zawsze pod ręką i zawsze zielony, a fota ma kontrast z zielonym.... . A poza tym jak piszecie, że trujący to za Wikipedią :Skład: Zawiera alkaloidy: winkaminę, izowinkamina, perwincynę; kwas ursolowy, gorycz (wincynę), leukoantocyjanidyny, flawonoidy (robininę), garbniki, kwasy organiczne, pektyny, trójterpeny, sole mineralne.Działanie: obniża ciśnienie krwi (hypotonicum), stosuje się go w przypadkach krwawień, stanów zapalnych błon śluzowych oraz w leczeniu egzem. Napar ziela stosuje się w zakrzepowym zapaleniu żył, stanach osłabienia oraz niedotlenienia serca i mózgu, zawrotach głowy, uporczywych migrenach, szumie w uszach, nerwicach wegetatywnych, padaczce, chorobach płuc, krwawieniach wewnętrznych i macicznych[6].Zjedzone, wszyscy zdrowi, trzeba było dokroić jeszcze jedną porcję....... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3877 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Działanie Wiadomo, wsystkie rośliny lecznicze sa poniekąd trujące. Przykład: marycha Przyznam, że moja uwaga o barwinku była nieco prowokacyjna.Znam tę rośline i od lat rośnie w moim ogródku, zwana lokalnie ziem-zielon. Jest w naszym otoczeniu wiele roślin leczniczo-trujących, o czym właściciele ogrogów często nie mają pojęcia.Rącznik, wilczomlecze, naparstnice, kopytnik, oleander, wrotycz, glistnik - to pierwsze z brzegu.Wspaniałe rośliny z bożel apteki. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3878 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Fotki z dziś, tak odrobina... dla ducha... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3879 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Piotr a jak w takiej oslonce do salcesonu sprawdzic temeperature podczas parzenia????? Ja ostatnio jak wbilem termometr to mi cala pekla Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3880 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Piotr a jak w takiej oslonce do salcesonu sprawdzic temeperature podczas parzenia????? Ja używam takiej z materiału i nie pęka nigdy, nie mam dostępu do kątnic wołowych. A Ty w co pakujesz mięsko, że pękła? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3881 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Piotrek a ta z nadrukiem z tym prosiaczkiem to jest materialowa ?????? ja mam folie barierowa sie chyba nazywa Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3882 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Przypuszczam , że sprawdziło by się tutaj parzenie na ''czas'' i temperaturę wody albo wbicie sondy w miejscu wiązania 'batona'... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3883 Opublikowano 11 Stycznia 2018 a ta z nadrukiem z tym prosiaczkiem to jest materialowa ?????? ja mam folie barierowa sie chyba nazywa Barierowych to lepiej nie dziurawić i kobitka młoda i sprytna dobrze radzi: że sprawdziło by się tutaj parzenie na ''czas'' i temperaturę wody albo wbicie sondy w miejscu wiązania 'batona'... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3884 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Piotrek, masz już tę stronę internetową zakładu? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3885 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Piotr to jak w srodku temp sprawdzic ????? Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3886 Opublikowano 11 Stycznia 2018 , masz już tę stronę internetową zakładu? Nie mam strony, nie mam na razie .żadnych reklam, wszystko schodzi na pniu, Nowi odbiorcy sami znajdują towar.... Ale wkrótce i docelowo myślę, że od marca będziemy robić w szóstkę, wtedy znajdę czas.... Piotr to jak w srodku temp sprawdzic ????? Sylwek, konkretnie o jaki wyrób pytasz? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3887 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Piotr o np salceson w oslonce barierowej jak w srodku sprawdzic temp gdzie wlozyc termometr zeby nie pekla ?????? Czy poprostu parzyc na czas ??????? Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Sla100 Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-583936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3888 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Czy poprostu parzyc na czas ??????? Salcesony parzę na czas i te w barierowej, te naturalne żołądek, pęcherz czy kątnica również. I tak np. poliamid 65mm - 1h15' w temp. 74-76 stopni. Ważna też jest temperatura początkowa wyrobu, jeśli robisz na czas. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-584029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3889 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Wczoraj w południe natchnienie przyszło - oscypki robię, beczka 30l i wężyk - jadę, z kadzi schłodzonego mleka spuściłem, dotąd zawsze robiłem z ciepłego... Rankiem powiesiłem do ocieknięcia... Uruchomiłem podwórkowego króla smokera do wędzenia, kilka minut i był ciepły... gotowy... Ricotta wczoraj zebrana na gorąco.... 1,4kg ... Serki już wychłodzone... I zważone - 4,25kg - coś mi się wydaje, że mniej wyszło niż z ciepłego mleka , pewnie nabrałem mleka nie z góry, tam pewnie więcej tłuszczu, ale kto to wie? A jutro kiełbaski..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-584495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3890 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Miały być foty wyrobów , nie będzie, dziś mój ulubiony, lekki, poręczny, dotąd niezawodny aparacik DMC-LZ7 odmówił posłuszeństwa - obiektyw szaleje..., chyba mróz mu zaszkodził, leżał kilka dni w aucie.... Był ze mną wszędzie, od wielu lat używałem tylko tego cudeńka... Zrobił dziesiątki tysięcy fotek.... może odżyje.... Co teraz będzie... ? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-585205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3891 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Co teraz będzie... ? Poczekaj do wiosny może odżyje Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-585229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3892 Opublikowano 19 Stycznia 2018 może być zawilgocony,trzeba położyć na kaloryferze, może pomoże Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-585245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3893 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Torebka foliowa śniadaniowa , ryż , zawiązać na trzy dni !!!!! Jak "rękoł odjoł " Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-585290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3894 Opublikowano 20 Stycznia 2018 może być zawilgocony,trzeba położyć na kaloryferze, może pomoże Torebka foliowa śniadaniowa , ryż , zawiązać na trzy dni !!!!! Jak "rękoł odjoł " Dzięki Grzesiu, Tomku, w swoim lenistwie i przyzwyczajeniu już zamówiłem na olx taki sam...., niby mało używany.... Czyżby siła przyzwyczajenia.... do modelu... Z leczeniem starego zacznę od grzejnika...A tak w ogóle kupił bym jakiś mały, nowy, prosty, kompaktowy, kieszonkowy aparat - co polecacie - bo wypadłem z tematu? Jakby co to mam do dyspozycji na chacie Sony alfa 200 i Canon Eos 6D Mark II, ale z nimi za dużo zachodu... , by wyrobom foty strzelać... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-585524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3895 Opublikowano 20 Stycznia 2018 co to mam do dyspozycji na chacie Piotrze - komórki dzisiaj i wygodne i wystarczające do wędlinek Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-585531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3896 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Klon z olx doszedł i są foty wyrobów..... Salcesony 0statnio robię tylko w poliamidzie... Filet z indyka w celofanie i siatce... Udka - solanka 24 godziny, potem godzinkę wędzę i na koniec parzę.... I Stout Milk dziś zabutelkowałem, nie miałem laktozy, dodałem stewię i się zobaczy? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-586553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3897 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Wezmę sześciopak, cena nie gra roli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-586564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3898 Opublikowano 28 Stycznia 2018 pis67 mam do Ciebie prośbę. Możesz mnie nie dręczyć tymi piwkami?. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-586571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3899 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Możesz mnie nie dręczyć tymi piwkami?. Jeszcze około 1600 pustych butelek na palecie czeka na napełnienie - ale obecnie nic nie pracuje w fermentatorach - jutro zakupy - słody podstawowe i pojedziemy z lagerami .... Dziś konsumpcja - pils czeski i porter bałtycki warzone niecały rok temu - najważniejsze - by piwko nie było za młode.... Mam jeszcze flaszkę koźlaka dymionego z sezonu 2013... ostatnia sztuka - wkrótce konsumpcja w piątą rocznicę rozlewu... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-586712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3900 Opublikowano 3 Lutego 2018 Wczoraj LP zażyczyła sobie paprykarz - dziś zrobiłem - 15 słoików różnej wielkości, na różne okoliczności. Makrele,szprotki, morszczuk, ryż długoziarnisty,cebula, koncentrat pomidorowy, miód gryczany,olej rzepakowy,papryka mielona słodka i ostra, ocet winny wiśniowy, sól i gotowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/156/#findComment-587576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.