EAnna Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #4176 Opublikowano 28 Lipca 2019 wydajność oscypków i ricotty mniejsza niż awykle, nie wiedzieć czemu? Obecnie panująca susza zmniejszyła wartość trawy na pastwiskach.Obserwuję pogorszenie się jakości masła w skali niesłychanej jak na tę porę roku. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-636274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #4177 Opublikowano 29 Lipca 2019 Moja wiedza na temat jakości mleka... krowy jako paszę zasadniczą mają kiszonkę żytnią... to powoduje mniejszą ilość białka w mleku...A zarazem mniejszą wydajność... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-636290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4178 Opublikowano 10 Września 2019 Przeszukałem forum i nic - pieprzówka, taka kiełbaska z pieprzem surowa ,mi się marzy, a przepisu brak. Może ktoś namiary naprzepis mi poda. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4179 Opublikowano 10 Września 2019 Piotr, tutaj:(Daj so przetlumaczyc) https://www.raeucherwiki.de/pfefferwurst/ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4180 Opublikowano 10 Września 2019 Na kilo mięsa 8g pieprzu szatańska kiełbacha Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4181 Opublikowano 10 Września 2019 Piotr, tutaj: (Daj so przetlumaczyc) https://www.raeucher...e/pfefferwurst/ Dzięki, namiastka jest, jutro działam. Z 5 kilo na początek.... Jeszcze jedno, świnki wietnamskie - roczne, około 40kg sztuka - co z nich zrobić, na rożen się nadaje? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4182 Opublikowano 10 Września 2019 Przeszukałem forum i nic - pieprzówka, taka kiełbaska z pieprzem surowa ,mi się marzy, a przepisu brak. Może ktoś namiary naprzepis mi poda. Z pieprzem czarnym czy zielonym? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4183 Opublikowano 11 Września 2019 Pieprzówka zrobiona, trochę się przegrzała przy wędzeniu, ma moc, w piątek podejście nr.2. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4184 Opublikowano 12 Września 2019 Też niedawno robiłem, tylko w innym wydaniu:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13647-pieprz%C3%B3wka/ Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4185 Opublikowano 12 Września 2019 (edytowane) Pieprzówka zrobiona, trochę się przegrzała przy wędzeniu, ma moc, w piątek podejście nr.2. [Dodano: 12 wrz 2019 - 23:05] Mozna zobaczyc.? Edytowane 12 Września 2019 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4186 Opublikowano 13 Września 2019 Mozna zobaczyc.? Jutro fotę zrobię, dzisiejsza już ok, te 8g pieprzu nie zwala z nóg.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-640458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4187 Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) Mozna zobaczyc.?Dziś fota - małe opóźnienie.... pieprzówka A na deser foty z chłodni - przygotowane na dziś i poniedziałek. Edytowane 28 Września 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-641752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4188 Opublikowano 28 Września 2019 A na deser foty z chłodni Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-641761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4189 Opublikowano 28 Września 2019 Te długie to leberki. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-641763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4190 Opublikowano 28 Września 2019 Te długie to leberki. Te to leberki, raczej lebery, klient kupuje na sztuki... lubi duże.... rozmiary... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-641765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4191 Opublikowano 30 Września 2019 Grubą to robiłem, z ziezielonym pieprzem... nawet smakowała...bardzo...Projekt sukcesem się zakończył... Lokalna masarynka robi taką "pieprzówkę" w cienkim jelicie, podsuszana, ziarna całe...Sporo ich jest, tych ziarenek ale jakoś szczególnie "nie pierna" ta kiełba...Jak sobie życzysz to na najbliższe spotkanie zwiozę...sam ocenisz... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4192 Opublikowano 30 Września 2019 Sporo ich jest, tych ziarenek ale jakoś szczególnie "nie pierna" ta kiełba... Daję pieprz młotkowany... bezpośrednio przed mieszaniem, z całym nie było efektu.... Lokalna masarynka robi taką "pieprzówkę" w cienkim jelicie, podsuszana, ziarna całe... Jeśli to Twoja masarynka to przywieź, jeśli nie , to moją przywiozę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4193 Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) Dziś w szkło poszły dwie warki 82-pszeniczne i 83 Dunkel Weizen -pszeniczne ciemne, czekały na cichej od sierpnia, do zjazdu listopadowego na Mazurach zapewne się nagazują i dojrzeją, z wczesnej wiosny jest jeszcze marcowe, koźlak i koźlak majowy. Sezon na jelenie już w pełni .... dziś obiadzik, wkrótce wędliny i gęsi już biją.... Edytowane 6 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4194 Opublikowano 7 Października 2019 ładny widok na chłodnię.A piwerka to już całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4195 Opublikowano 8 Października 2019 Od jakiegoś czasu robię mortadelę, taką prawdziwą, z wołowinką i z mięska, podwędzaną w wersji czystej i z papryką - płatki zielona i czerwona. Ma ona swoich fanów, a nawet uzależnionych.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4196 Opublikowano 8 Października 2019 robię mortadelę, taką prawdziwą, z wołowinką i z mięska, podwędzaną w wersji czystej i z papryką - płatki zielona i czerwona. Daj przekroje tej mortadeli proszę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4197 Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Daj przekroje tej mortadeli proszę. Jak tylko klient zażyczy sobie połowę, to zaraz robię fotę i wklejam. Przed chwilą salceson przekroiłem to i jest. Tutaj chorizo dojrzewająca - pierwsza z piątku - w cieple trzy dni, teraz dosycha, kwasowość zmieniła się pięknie, bez żadnych kultur, nie będzie wędzona... zresztą nie doczeka .... Niżej z wczoraj - powisiała sobie najpierw w ciepełku, potem na hali i wygląda ... Edytowane 9 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4198 Opublikowano 9 Października 2019 kwasowość zmieniła się pięknie, bez żadnych kultur No, skoro masz "kulturalne" środowisko to nie musisz dodawać Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4199 Opublikowano 9 Października 2019 No, skoro masz "kulturalne" środowisko to nie musisz dodawać Raz dodałem, szału nie było i tak zostanie tymczasem. To może parę fotek z dzisiejszej produkcji, zabrakło mięska to i mam trochę czasu...Robimy codziennie , na dwóch jest co robić..... Kabanosy z indyka na górze, wieprzowe niżej.... Jałowcowa... Lisiecka... Polędwica parzona sopocką nazywana... Krakowska... Filet z indyczki... Kiełbaski od góry - chłopska(przepis mój), z fileta kurczaka, z indyka... i smalec ze skwarkami, cebulą , jabłkiem i .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4200 Opublikowano 9 Października 2019 Jeszcze kurczaczek był .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/168/#findComment-642706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.