pis67 Opublikowano 30 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4101 Opublikowano 30 Września 2019 Sporo ich jest, tych ziarenek ale jakoś szczególnie "nie pierna" ta kiełba... Daję pieprz młotkowany... bezpośrednio przed mieszaniem, z całym nie było efektu.... Lokalna masarynka robi taką "pieprzówkę" w cienkim jelicie, podsuszana, ziarna całe... Jeśli to Twoja masarynka to przywieź, jeśli nie , to moją przywiozę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4102 Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) Dziś w szkło poszły dwie warki 82-pszeniczne i 83 Dunkel Weizen -pszeniczne ciemne, czekały na cichej od sierpnia, do zjazdu listopadowego na Mazurach zapewne się nagazują i dojrzeją, z wczesnej wiosny jest jeszcze marcowe, koźlak i koźlak majowy. Sezon na jelenie już w pełni .... dziś obiadzik, wkrótce wędliny i gęsi już biją.... Edytowane 6 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4103 Opublikowano 7 Października 2019 ładny widok na chłodnię.A piwerka to już całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4104 Opublikowano 8 Października 2019 Od jakiegoś czasu robię mortadelę, taką prawdziwą, z wołowinką i z mięska, podwędzaną w wersji czystej i z papryką - płatki zielona i czerwona. Ma ona swoich fanów, a nawet uzależnionych.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4105 Opublikowano 8 Października 2019 robię mortadelę, taką prawdziwą, z wołowinką i z mięska, podwędzaną w wersji czystej i z papryką - płatki zielona i czerwona. Daj przekroje tej mortadeli proszę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4106 Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Daj przekroje tej mortadeli proszę. Jak tylko klient zażyczy sobie połowę, to zaraz robię fotę i wklejam. Przed chwilą salceson przekroiłem to i jest. Tutaj chorizo dojrzewająca - pierwsza z piątku - w cieple trzy dni, teraz dosycha, kwasowość zmieniła się pięknie, bez żadnych kultur, nie będzie wędzona... zresztą nie doczeka .... Niżej z wczoraj - powisiała sobie najpierw w ciepełku, potem na hali i wygląda ... Edytowane 9 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4107 Opublikowano 9 Października 2019 kwasowość zmieniła się pięknie, bez żadnych kultur No, skoro masz "kulturalne" środowisko to nie musisz dodawać Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4108 Opublikowano 9 Października 2019 No, skoro masz "kulturalne" środowisko to nie musisz dodawać Raz dodałem, szału nie było i tak zostanie tymczasem. To może parę fotek z dzisiejszej produkcji, zabrakło mięska to i mam trochę czasu...Robimy codziennie , na dwóch jest co robić..... Kabanosy z indyka na górze, wieprzowe niżej.... Jałowcowa... Lisiecka... Polędwica parzona sopocką nazywana... Krakowska... Filet z indyczki... Kiełbaski od góry - chłopska(przepis mój), z fileta kurczaka, z indyka... i smalec ze skwarkami, cebulą , jabłkiem i .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4109 Opublikowano 9 Października 2019 Jeszcze kurczaczek był .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4110 Opublikowano 9 Października 2019 Jest coś co można dodać?. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4111 Opublikowano 9 Października 2019 Pis, czy moglbys podac przepis na kabanosy z indyka prosze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4112 Opublikowano 9 Października 2019 przepis na kabanosy z indyka Przepis na indyk-nosy Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4113 Opublikowano 10 Października 2019 Od jakiegoś czasu robię mortadelę, taką prawdziwą, A nie mówiłem - tfu - pisałem . Dołączam się do fotki przekroju . smalec ze skwarkami, cebulą , jabłkiem i I niczego więcej nie potrzeba - ważne by przyprawiać przestudzony by nie "palić " przypraw , no i wytapiać słoninkę na małym ogniu do koloru szklistego jak w cebuli . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4114 Opublikowano 10 Października 2019 czy moglbys podac przepis na kabanosy z indyka prosze. masz na pw. Dołączam się do fotki przekroju Będą - zostały po dwie, na razie wszystkie zabrane w całości, jakby co to przyszły tydzień znów robimy mortadelę.... ważne by przyprawiać przestudzony by nie "palić " przypraw , no i wytapiać słoninkę na małym ogniu Przyprawy idą na koniec, jak już ogień wygaszony, a wytapiamy intensywnie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4115 Opublikowano 10 Października 2019 masz na pw. Oj dziekuje, dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4116 Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Jest, dwie połówki jadą do Danii, a dwie zostały by pozować.... Edytowane 11 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4117 Opublikowano 11 Października 2019 Jest, Smaczniaście wygląda , Ja bym do niej dodał ten tłuszcz ze słoniny karkowej , ale pokrojony w drobną kostkę . Wiem wiem ,że osoby wiecznie się odchudzające jakoś nie trawią takiego widoku , ale jedzą ze smakiem jak go nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4118 Opublikowano 11 Października 2019 dwie zostały by pozować... Piękna mortadela o klasycznym wyglądzie; pierwsza, którą jadłam tak właśnie wyglądała. Z płatkami papryki.To było bardzo dawno temu, zapewne przed urodzeniem Pis-Pana w kraju, który nazywał się RFN. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4119 Opublikowano 11 Października 2019 Ja bym do niej dodał ten tłuszcz ze słoniny karkowej , ale pokrojony w drobną kostkę . Parę rzeczy muszę zmieniać, dostosowywać się do upodobań klientów, robić wędlinki niemiłosiernie chude, zrezygnowałem z wątroby w kaszance,polska drobniej rozdrobniona... itp. itd. Piękna mortadela o klasycznym wyglądzie Dziękuję, staram się, myślę jeszcze tylko o wędzarni, opalanej drewnem, z paleniskiem bezpośrednim , takiej na dwa wózki, plan jest, tylko jeszcze czas na realizację... i wtedy można więcej.Obecnie wędzę w komorze trzy wózkowej z dymo -generatorem.Mam też miejsce na komorę do dojrzewania tylko muszę jakąś konkretną znaleźć... Obecnie na bieżąco robimy kilkadziesiąt rodzajów asortymentu.... w dwie osoby.... coby nie było, że sztab ludzi do tego potrzebny.Partie małe od 10 do 60 kilogramów.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4120 Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Dziś rozgrzewam takiego zwierza, był już wcześniej upieczony, potem zamrożony, a dziś będzie skonsumowany - definitywnie. Edytowane 12 Października 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-642903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4121 Opublikowano 20 Października 2019 Coś ostatnio spadła sprzedaż polędwic, zapeklowałem na sucho kilkadziesiąt kilo i muszę zrobić z niej kiełbaski - jakieś propozycje - przepisy ? czekam do wieczora.... na pomoc Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-643604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4122 Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Lisiecka w grubym flaku . Kiełbasa szlachty w kątnicy baraniej . Edytowane 20 Października 2019 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-643618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4123 Opublikowano 20 Października 2019 Lisiecka w grubym flaku . Lisiecką robię z górnej zrazowej, też jaśniutka.... Kiełbasa szlachty w kątnicy baraniej . Szlachty robiłem, nie przyjęła się..... i nie robię, dzięki.... kombinujemy dalej... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-643619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4124 Opublikowano 20 Października 2019 Lisiecką robię z górnej zrazowej, też jaśniutka.... Z wołowiny robisz lisiecką ??? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-643624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #4125 Opublikowano 20 Października 2019 PiSu, może kierunek grube, długowiszące z wiórami sera...Czas ich atutem...osłonki kwadratowe przecież masz... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/165/#findComment-643629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.