Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby Pis67 & Co.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4237 odpowiedzi w tym temacie

#4021 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 mar 2018 - 11:28

@Muski, 8 h intensywnie ..pozostale godziny EAnna lekko sie obijala :D  ;) ...ja swojego czasu pracowalam od 7 do 22 . mlody czlowiek byl i glupi , teraz to odchorowuje.



#4022 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2358 postów

Napisano 27 mar 2018 - 11:36

90 godzin w pracy i pracy

37 pozycji asortymentu, czyli jakieś 60- 70 % z tego co aktualnie mam na bieżącej liście wyrobów

:) To już rewiry heroizmu... :thumbsup:

Podziw Pisu, trzymaj się zdrowo... :yes: :thumbsup:



#4023 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6964 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 07 kwi 2018 - 09:14

Śniadanko - delikatne....  dziś :cool: 

Załączone pliki



#4024 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12691 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 07 kwi 2018 - 15:01

Śniadanko - delikatne.... dziś :cool:

 

 

No fakt .... delikatne :D



#4025 tysovia

tysovia

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 81 postów
  • MiejscowośćChełm Śląski

Napisano 09 kwi 2018 - 18:55

Wczoraj LP zażyczyła sobie paprykarz - dziś zrobiłem - 15 słoików różnej wielkości, na   różne okoliczności. :cool:

Makrele,szprotki, morszczuk, ryż długoziarnisty,cebula, koncentrat pomidorowy, miód gryczany,olej rzepakowy,papryka mielona słodka i ostra, ocet winny wiśniowy, sól i gotowe. :cool:

 

attachicon.gifP1040146.JPGattachicon.gifP1040146.JPG

Czy te słoiczki z paprykarzem pasteryzujesz? Jeśli tak to przez jaki czas i ile mogą później posiedzieć w chłodnym?



#4026 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6964 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 09 kwi 2018 - 22:02

Czy te słoiczki z paprykarzem pasteryzujesz? Jeśli tak to przez jaki czas i ile mogą później posiedzieć w chłodnym?

 

Tak, pasteryzuję - 50-60 minut - 80stopni - w chłodzie - lodówka - jest jeszcze jeden słoik, pewnie ok. :cool:



#4027 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6964 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 15 kwi 2018 - 19:11

Parówki - robię pięć razy w tygodniu....   nie pytajcie dlaczego?  :cool: 

 

Załączony plik  P1040193.JPG   54,02 KB   12 Ilość pobrań

 

Dziś po obiadku pierwszy raz w tym roku zasiadłem za sterami roweru, w towarzystwie najstarszej córki, 10 kilometrów - 25 minut, pełny luzik, zero zmęczenia,  jest forma. Może to był pierwszy i ostatni raz - zobaczy się...  :cool:  Po tym w butelki poszedł pils czeski, warka nr 75. :cool:  

 

Załączony plik  P1040194.JPG   66,76 KB   12 Ilość pobrań

 

 



#4028 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7173 postów

Napisano 15 kwi 2018 - 19:16

jest forma
I tak trzymaj ;) 

#4029 Eugeniusz_2015

Eugeniusz_2015

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 441 postów
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 15 kwi 2018 - 19:22

pis67, Jesteś niesamowity - w produjkcji i nie tylko!



#4030 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9400 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 15 kwi 2018 - 19:37

10 kilometrów - 25 minut,

Czyli średnia prędkość 24 km/h .

Hm ... co tu napisać ... podziwim córkę  :thumbsup:



#4031 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6964 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 15 kwi 2018 - 20:54

Czyli średnia prędkość 24 km/h .

 

Piękny asfalt, piękna pogoda, w jedną stronę jechałem pierwszy, z powrotem córka - jechała szybciej, widziałem to na liczniku....  :cool:



#4032 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3243 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 16 kwi 2018 - 10:57

A masz gdzie trzymać tą warkę 75. Bo jak nie to mogę podjechać i zabrać na przechowanie do swojej. :D



#4033 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1026 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 16 kwi 2018 - 15:32

A masz gdzie trzymać tą warkę 75. Bo jak nie to mogę podjechać i zabrać na przechowanie do swojej. :D


Podłączam się do pytania. Jak masz problem z miejscem chętnie go rozwiążę:).

#4034 rarytasik

rarytasik

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 205 postów

Napisano 17 cze 2018 - 12:36

Filet z kurczaka wędzony i parzony  

 

Właśnie taki potrzebuję  ;)  Można przepis ?


Użytkownik rarytasik edytował ten post 17 cze 2018 - 12:39


#4035 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6964 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 17 cze 2018 - 20:46

Można przepis ?



Solanka 11% - 24 godziny - używam peklosoli - większa trwałość, wędzenie = 1-2 godziny, ciepły dym, parzenie do 72 stopni w środku wyrobu
:cool:

#4036 rarytasik

rarytasik

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 205 postów

Napisano 17 cze 2018 - 21:04

Dziękuję, tak chyba zrobię  :)  



#4037 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6964 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 25 cze 2018 - 21:40

Metka cebulowa

Mięso wp. kl.II 90/10 5kg - z szynki, 20-21g/kg peklosól - peklowanie 48 do 120godzin 2-3stopnie

Sitko 5mm
Przyprawy na kg mięsa:

Cebula suszona 4g -rozdrobniona - młynek do kawy....
Pieprz czarny mielony - 3g
Mieszanie - zmielone mięso, pieprz, cebula, woda- 0,4litra - krótko.
Napełnić osłonki poliamidowe - do metki.
Pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin, metka z szarej, zrobi się intensywnie czerwona. Po tym do lodówki
-trwałość 7 dni w temp do 4 stopni. :cool:
Można użyć cebuli świeżej- 5g/kg, trwałość nieco krótsza. :cool:

#4038 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9400 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 cze 2018 - 21:47

Mięso wp. kl.II 90/10
 

Takie chude?



#4039 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11449 postów

Napisano 26 cze 2018 - 10:03

Jak dla mnie to za chuda to metka. 



#4040 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3243 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 26 cze 2018 - 10:06

Dla mnie też za chuda. :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych