chudziak Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 16 Listopada 2010 Boleń :rolleyes: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 16 Listopada 2010 pis67 co by to było ciekawe wieszanie do wędzenia. :!: Żadna Ci nie spadła? Pzdr. Ps.Czyżby pstrąg. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 17 Listopada 2010 ale napewno karpiowaty To prawda co by to było ciekawe wieszanie do wędzenia. Żadna Ci nie spadła Wiszą na małych hakach, nie spadły. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 17 Listopada 2010 Czyżby amury?. A jakie są w smaku? :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 17 Listopada 2010 Napewno tołpyga :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 17 Listopada 2010 Napewno tołpyga :clap: :clap: :clap: :clap: Darino Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 17 Listopada 2010 Dziś uwędziłem rybki, gatunek który nie gościł jeszcze w mojej wędzarni. Jeżeli to tołpyga to ślinka mi nie pociekła . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 18 Listopada 2010 to tołpyga to ślinka mi nie pociekła Zgadzam się, tołpyga wędzona nie powala smakiem, trochę jedzie bagnem, konsystencja mało zwarta, ale spróbować było warto. Wkrótce na tapetę wejdą nowe nieznane gatunki. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgadzam się, tołpyga wędzona nie powala smakiem, trochę jedzie bagnem, konsystencja mało zwartaTołpyga dobra jest pieczona w folji alu, faszeruje się z czosnkiem(ja daje dużo) i ziołami, jak pietruszka, zielony koperek itd. :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 18 Listopada 2010 Tołpyga dobra jest pieczona w folji alu, faszeruje się z czosnkiem(ja daje dużo) i ziołami, jak pietruszka, zielony koperek itd. Wniosek - do wędzenia zasolić na sucho z przyprawami, ale czy to się uda? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 18 Listopada 2010 Dziś otrzymałem boczek bez skóry i żeber - 5,1kg i schab z kością i polędwiczką -3,65kg, całość za 90zł. I jest już przymiarka do wyrobu - rolada boczkowa z polędwiczką z dodatkiem egipskiej mieszanki przypraw do mięsa pod szumną nazwą Ali-baba, której to dodam w ilości 3g/kg. Boczek i polędwiczka już zapeklowane na sucho peklosolą w ilości 19g/kg. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 18 Listopada 2010 No proszę...pis po urlopie w swoim żywiole. :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 18 Listopada 2010 pis67 jedziemy równo. Mój boczek 3kg (z młodej sztuki klasy S) pekluje się już 6 dzień, razem z nim idzie w parze : trójgłowy i 2 myszki oraz 2 golonki. Starują do osuszenia w przyszły piątek (całość Towarzystwa odpoczywa 14 dni :mrgreen:), potem rolada z boczku, szynki i golonki 4h w gorącym dymie, a potem leżak w zimnym i zobaczymy jaki będzie efekt :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 18 Listopada 2010 potem rolada z boczku Wszelkie mięsiwa na rolady pekluję na sucho, peklowane na mokro nie chcą kleić i rozpadają się przy krojeniu. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 18 Listopada 2010 peklowane na mokroPodejrzewam że przy peklowaniu na mokro surowiec pochłania wodę :grin: Czy tak jast :question: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 18 Listopada 2010 :rolleyes: Nieprawda, po peklowaniu roladę rozkładamy, za karę bijemy tłuczkiem, w nagrodę polewamy roztworem żelatyny, czule masujemy, rolujemy i jest gitara :wink: Jak nie wierzysz, wpadnij, to się przekonasz :grin: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 18 Listopada 2010 za karę bijemy tłuczkiem, w nagrodę polewamy roztworem żelatyny, czule masujemy, rolujemy i jest gitara :wink: Jak nie wierzysz, wpadnij, to się przekonasz :grin: Żadnych żelatyn, żadnego tłuczenia, ale masaż... :lol: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 18 Listopada 2010 Mój boczek 3kg (z młodej sztuki klasy S) pamiętam takiego :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 18 Listopada 2010 Taki jest, tylko x2 szerszy i dłuższy. Fotki pokażę w czasie produkcji :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 19 Listopada 2010 Jutro warzę koźlaka, ostatnio prócz kiełbasek piwko wypełnia mi trochę wolnego czasu, nawet pozwoliłem sobie na pewną ekstrawagancję w tym temacie - zamówiłem specjalne butelki dla swojego browaru(tak mówią szumnie browar), jutro uzgadnianie końcowe projektu. Co to będzie jak sery zacznę robić, czasowa katastrofa. :shock: A dziś oczywiście peklowanie boczku i mięska na kiełbaski, już zrobione. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 19 Listopada 2010 pis67 powiedz co moze byc lepszego jak nie swojskie wedlinki i dotego swojskie piwko a na podwieczorek swojski serek :rolleyes: Mi osobiscie brakuje jeszcze serka... :rolleyes: ale foremki na oscypki juz zamowione Warzenie piwka zajmuje naprawde troche czasu ....a potem łyk i niema :wink: ale wartoZ 9 h zeszlem na 6,5 h jeszcze chlodnica i bedzie dobrze :grin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 19 Listopada 2010 pis67, to życzę powodzenia. Ja właśnie zadałam drożdże do mojego Koźlaka którego warzyłam dzisiaj. wyszło mi 20 l, blg 17 Cytuj duduś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 19 Listopada 2010 Z 9 h zeszlem na 6,5 h jeszcze chlodnica i bedzie dobrze Ja już wyrabiam się w 4 godziny, drożdże zadaję na drugi dzień rankiem, nie używam chłodnicy, mam czas. wyszło mi 20 l, blg 17 Ja zastartuję tym razem z 18blg. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-132767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 21 Listopada 2010 Muszę się przenieść z bla bla tutaj, tam dyskusja trwa. DZIADEK napisał/a:Luncheon meat skład1. Mięso wieprzowe kl. II nie peklowane (nie może pochodzić z wykrawania boczków) – 6,0 kg2. Mięso wieprzowe kl. III nie peklowane – 4,0 kg Cześć kl.II mam z okrawków boczku do luncheon meata, około 40%, dlaczego do tego wyrobu jako kl.II nie może być użyty boczek? Co się stanie gdy użyję mięsa peklowanego? _________________ Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-133092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 21 Listopada 2010 pewnie dlatego że rceptura tak przewiduje Ale dlaczego? Uzupełniłem Ci receptury o proces produkcyjny (na blabla Widziałem, dzięki, jutro wieczorkiem porządzę trochę mięskiem, albo ono mną. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/12/#findComment-133102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.