pis67 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3576 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 A dziś czyli wczoraj trochę zadymiłem, na Kujawy rankiem ruszam - mała bibka na siedem par..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-512186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3577 Opublikowano 2 Września 2016 Dziś była zadyma - kiełby i boczki... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-513852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3578 Opublikowano 3 Września 2016 Bracie Pis, coś skromnie ten ostatni raz? Uwielbiam oglądać słuszne ilości! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-514001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3579 Opublikowano 12 Września 2016 Pomidorki w zeszłym tygodniu pozrywałem... A dziś krakowska była... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3580 Opublikowano 14 Września 2016 Trochę z wczoraj Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3581 Opublikowano 15 Września 2016 Zebrałem dziś ponad cztery kilogramy tego owocu do nalewki, mam spirytus 85% - ile dolać wody do litra, by moc była 60 %. Czy zalać najpierw spirytusem, czy lepiej cukier na początek. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3582 Opublikowano 15 Września 2016 Piotrze najpierw chyba zamrażarka U mnie się mrozi Piotrze jeśli chodzi o % to zrób 300 ml wody i 700 ml -85% - tak mi się wydaje Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3583 Opublikowano 15 Września 2016 najpierw chyba zamrażarka Tarniny nigdy nie mroziłem ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3584 Opublikowano 15 Września 2016 najpierw chyba zamrażarka Tarniny nigdy nie mroziłem ... Tarninę chyba dużo za wcześnie zebrałeś, po pierwszych przymrozkach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3585 Opublikowano 15 Września 2016 Tarninę chyba dużo za wcześnie zebrałeś, po pierwszych przymrozkach. Dlatego mówię, że do zamrażarki Jednak ja dopiero zaczynam przygodę z tym owockiem Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3586 Opublikowano 15 Września 2016 Wręcz za późno, robi się taka ciapata i biała pleśń wchodzi - zdążyłem na ostatnia chwilę.... Mam z zeszłego roku trunek - z pigwowca mercedes, z tarniny bez mrożenia rolls royce. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3587 Opublikowano 15 Września 2016 z tarniny bez mrożenia rolls royce. u mnie musiała trafić do zamrażarki z innych przyczyn;)Mam duże nadzieję jeśli chodzi o tą naleweczkę , zobaczymy.A jak robiłeś Piotrze , pamiętasz? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3588 Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Wręcz za późno, robi się taka ciapata i biała pleśń wchodzi - zdążyłem na ostatnia chwilę.... Mam z zeszłego roku trunek - z pigwowca mercedes, z tarniny bez mrożenia rolls royce. Trafiłeś na słabą tarninę, w tamtym roku w grudniu miałem twardą. Wyślij mi maila na priv, to Ci dobrą książkę wyślę, będziesz robił same mercedesy A tego ,jak to nazwałeś mercedesa z tamtego roku, mam jeszcze 18l A i tego rolls royca tyle samo Edytowane 15 Września 2016 przez szaja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3589 Opublikowano 15 Września 2016 rafiłeś na słabą tarninę, Co rok ta sama.... w dziczy zbierana... Sucho, za sucho ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3590 Opublikowano 16 Września 2016 Piotrze co do spirytusu zerknij tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6552-rozcienczanie-spirytusu/ Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3591 Opublikowano 16 Września 2016 co do spirytusu zerknij tu Dzięki Kostek Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-516983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3592 Opublikowano 18 Września 2016 Ja używam "kalkulatora mocy alkoholu" na androida. Są 3 zakładki i dokładnie można wyliczyć ile wody zmieszać ze spirytusem. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3593 Opublikowano 18 Września 2016 A jak ktoś Androida nie ma to polecam http://wodkazespirytusu.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalarian Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3594 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) A zamiast doradzać biednemu PiSowi to nie lepiej po prostu zaopatrzyć sie w alkoholomierz??? Wrzucasz do butelki i wiadome. Kto choć raz gonił wie jak przydatne jest to urządzenie. Edytowane 18 Września 2016 przez scalarian Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3595 Opublikowano 18 Września 2016 do butelki i wiadome. Kto choć raz gonił wie jak przydatne jest to urządzenie. No mam - ale prościej nalać i nie sprawdzać... Wczoraj i dziś czarnego bzu nazrywałem ... Poszedł w sokownik - ponad 5l soku zimowego.... Dziś z rana tarniny 2,4kg zebrałem - już w % pływa No i namierzyłem złoża dzikiej róży - co by z tego uczynić winko, nalewkę czy inne jest przeznaczenie tejże ? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3596 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Piotrze, z róży winko a z bzu to ja robię sok ale nie w sokowniku tylko mam taką maszynkę z kraju wschodniego ,a z niej jest dużo więcej soku . tyko trzeba poprosić Pudziana do kręcenia korbą.Z tego bzu zrobiłem dżem i jest wspaniały. Sok dodaję do herbaty. Edytowane 19 Września 2016 przez Jasiust Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3597 Opublikowano 19 Września 2016 Fota z pleneru zbieracza I tarnina - dziś ponad 5kg... poszło w %... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3598 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Fota z pleneru zbieracza P1280894.JPG I tarnina - dziś ponad 5kg... poszło w %... P1280897.JPGchyba muszę znaleźć w przyszłym tygodniu czas aby do Ciebie podjechać na tą tarninę i nie tylko Edytowane 19 Września 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3599 Opublikowano 19 Września 2016 podjechać na tą tarninę Tarnina się kończy - głóg setki kilogramów do zerwania. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3600 Opublikowano 19 Września 2016 podjechać na tą tarninę Tarnina się kończy - głóg setki kilogramów do zerwania. Ty mi nie mów że się kończy, za tydzień może jeszcze będzie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/144/#findComment-517646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.