Maxell Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 4 Marca 2011 Prawnie nie jest, ale swego czasu na zlocie doprawiałem kaszankę, były głosy, że wiarę otruć chciałem.Pisu, czasem stosujesz stare, harcersko-jajcarskie chwyty. :grin: Myślę, iż najlepiej będzie, jeśli członkowie WB obdarzą Cię "fuchą" wykładowcy w SDM k/Krasnosielca. Bo to i blisko do NML i energii trochę spalisz. :smile: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 4 Marca 2011 Oba zbiory + film z rozbioru półtuszy i klasyfikacji mięsa wp. znajdują się na płytce z materiałami szkoleniowymi SDM. :wink: Witam ja jestem po kursie w SDM (ostatnim jaki odbył się w Zrębicach) i nie otrzymaliśmy wtedy żadnej płyty a nie ukrywam, że przydała by się pomoc w postaci filmu z rozbioru. Jest szansa aby taką płytę otrzymać? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 4 Marca 2011 Płyty, jako pomoce naukowe, wprowadziliśmy od stycznia tego roku. Udostępniliśmy 16-tkę i zbiór nr 21, co pozwoliło, w połączeniu z filmem o rozbiorze półtuszy wieprzowej i klasyfikacji mięsa, stworzyć niezbędnik domowego masarza.Dbałość o podnoszenie poziomu szkoleń, wymusza na nas wprowadzanie innowacji.Przygotowywaniem płyt (okładki, nagrywanie itp.) zajmuję się na razie ja, a to mi zabiera sporo niezbędnego przed kursem czasu. Naprawdę trzeba włożyć sporo roboty by wszystko zorganizować i dopiąć na ostatni guzik. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 4 Marca 2011 Jest szansa choćby na PW , skoro no public...? Wysyłałem innym i Tobie wyślę. :grin: No to jestem zdecydowanie spokojniejszy i czekam cierpliwie ze dwa dni... :lol: pozdrawiam :wink: Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 7 Marca 2011 No to jestem zdecydowanie spokojniejszy i czekam cierpliwie ze dwa dni Idę szukać do piwnic przepisu, są szanse. A poniżej foty boczku, który był zapeklowany na sucho, przez 4dni leżał w lodówce bez przewracania, masowania i bez przypraw i wyszedł jak zwykle, tylko foty jakieś takie niemrawe, ale i tak zaraz będę go jeść. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 7 Marca 2011 A poniżej foty boczkuNo może być... Nie... Pisu to był żart, bardzo fajne Twoje boczki, a czy nie przesolone :question: :grin: PS idę na strych sprawdzić jak moje boczusie wyglądają :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 7 Marca 2011 ale i tak zaraz będę go jeść.smacznego coś dla Tygrysków :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 7 Marca 2011 Fotka wędliny polędwicy ala, bardzo dobra na letnie popołudnie przy schłodzonym piwku, już widzę dwa koźlaki i kilka plasterków . Zastosowałem niewielkie ilości wszystkiego, peklosól 18g/kg polędwicy, 3 ząbki czosnku, 1g kolendry i 1g pieprzu. Może na moje być do 2 gram peklosoli więcej i wystarczy. Na kanapki się nie nadaje, z powodzeniem zastąpi gumę do żucia czy papieroska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-150900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 9 Marca 2011 Czekającym na przepis na kaszankę oznajmiam, że w kompie przepisu brak, muszę przepisać z zapisków, jutro przepis pojawi się w dziale dla początkujących. A jutro paróweczki zrobię. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 9 Marca 2011 Jak zwykle czekamy z utęsknieniem :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 9 Marca 2011 A jutro paróweczki zrobię. :grin:Te twoje parówki, to już normalnie "gwóźdź programu',czekam na fotki, chyba specjalnie mi to robisz :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 10 Marca 2011 Te twoje parówk Parówek dziś nie będzie, byłem na hali, a dziś zajrzałem do swojej chłodni, a tam w beczce zapeklowane mięska na salcesonik dały mi do zrozumienia, że już ponad trzy tygodnie pływają i czas się nimi zająć, właśnie się parzą. Udało mi się jeszcze popołudniem zdobyć kątnice i pęcherze. Zaraz powalczę z nimi. Znalazłem też dwa ozory wołowe, też się parzą, galantynę zrobię. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 10 Marca 2011 peklosól 18g/kg polędwicy Tu nie trzeba używać peksoli.Wystarczy sól gruboziarnista.Co do dawki to stosuje się od 35-50g/kg.Ja daję tą większą dawkę.Reszta przypraw wg. uznania. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 11 Marca 2011 Parówki wykonane,jutro wędzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 11 Marca 2011 Parówki wykonanePierwsza klasa... widać, że świeżutkie, jeszcze się świecą :wink: Elektryczną maszynką nadziewasz czy ręczną ? Pisałeś wcześniej gdzieś ale już nie pamiętam... czy masz nadziewarkę ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 11 Marca 2011 Elektryczną maszynką nadziewasz czy ręczną ? Pisałeś wcześniej gdzieś ale już nie pamiętam... czy masz nadziewarkę ? Nadziewam elektryczną, nadziewarki nie warto brudzić to tych paru kilogramów testowych. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 12 Marca 2011 Na kanapki się nie nadaje, z powodzeniem zastąpi gumę do żucia czy papieroska.Dlaczego? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 12 Marca 2011 Dlaczego? Bo na kanapki mam inne specyjały, a plasterek tej polędwicy lub dwa do piwa, to mi pasuje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 12 Marca 2011 Ze zdjęcia widać, że zrobiłeś parówkową. Dobrze się Ci wydaje, i tak wszyscy mówią parówki, zostały mi cztery, ale już zapeklowałem wołowinę i podgardle, w poniedziałek następne. A dziś salceson eksperymentalny zrobiłem, już się chłodzi, wołowinę na salami też zapeklowałem. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 13 Marca 2011 Salcesonik zrobiony z połówki łba wieprzowego peklowanego i pół kilograma skórek. Składniki rozdrobnione ręcznie tasakiem, pieprz, czosnek, kminek papryka, sól. wymieszane i w kątnice - dwa salcesony wyszły z tego wkładu. Na koniec podwędzone godzinkę zimnym dymem. Zaraz kolacja.... http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-151839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 14 Marca 2011 Rób parówkową. Łatwiej, szybciej napełnić "grubsze" jelita. :grin: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-152007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 14 Marca 2011 Mam dziś zrobić parówki czy parówkową, Ja tam mściwy nie jestem ,ale zrób parówki.Będziesz miał więcej roboty :grin: Parówkowa już była :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-152020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 14 Marca 2011 Wrócę z pracy i zrobię parówkową, którą i tak wszyscy nazywają parówkami. Nie cierpię myć sprzętów... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-152022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 14 Marca 2011 A może serdelki zrób?Jeszcze łatwiej :smile: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-152025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 14 Marca 2011 A może serdelki zrób? Jeszcze łatwiej Łatwo to "pifko" sobie łyknę dla otuchy, a parówkowa będzie, muszę przepis dobry wypracować, coby na zlot na Warmii parówek zabrać nie byle jakich. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/19/#findComment-152030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.