pis67 Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 24 Marca 2012 Dziś przy okazji piwka pasztet naprędce zrobiłem dla małej odmiany... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-209264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 26 Marca 2012 To fota pasztetu od środka, skład mięso bardzo tłuste ,słonina i wątroba wołowa, o przyprawach nie wspomnę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-209655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 29 Marca 2012 Parówki-kolejna odsłona-już w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 29 Marca 2012 Ciary mnie przeszły na widok tego pasztetu :lol: .. takie pozytywne oczywiście ^^ coś czuje że jutro od rana będe wertował wszystkie 60 stron tego tematu ^^Pozdrawiam serdecznie Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 30 Marca 2012 Wczoraj zrobiłem mix śniadaniowy pt. - parówkobiała,dwa w jednym. Nie wiem czy to pomysł nowatorski, ale można i tak jedzonka robić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 30 Marca 2012 parówkobiała,dwa w jednym. Ja robię podobnie :grin: leberko - kaszankę :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 30 Marca 2012 Wczoraj zrobiłem mix śniadaniowy pt. - parówkobiała,dwa w jednym. Nie wiem czy to pomysł nowatorski, ale można i tak jedzonka robić. Obrazek :clap: :clap: :clap: Taką " nowatorską" kiedy zjesz - będziesz myślał że zjadł dwie. Wygodnie. :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 30 Marca 2012 i parówki z wczoraj... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 30 Marca 2012 i parówki z wczoraj... Moim zdaniem na wygląd super :clap: smaku nie znam :tongue: :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 30 Marca 2012 ...parówkobiała, dwa w jednym... Nie wiem czy to przypadkiem nie zboczenie u mnie, ale kojarzy się to z "sex-szopem"! :tongue: :grin: BTW Oczywiście w pozytywnym znaczeniu!!! :clap: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 30 Marca 2012 marek301, DZIĘKUJE .. mi nowicjuszowi nie wypadało pisać.. :lol: dobrze ze nie tylko ja mam na tym forum kosmate skojarzenia :lol: Pis.. cudeńko ^^ szkoda że w sprzedaży takich nigdy nie widziałęm musze kiedyś sam zrobić hihi ^^ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 30 Marca 2012 i parówki z wczoraj... Ta 16 z lewej ma podcieki tzn.mi podciekło na klawiaturę jak ją oglądałem. :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 31 Marca 2012 I biała, i metka były z parówkami zrobione, metkę zaraz wrzucam do wędzarni, bo osadzała się od czwartku w lodówce. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 31 Marca 2012 Metka uwędzona przez 4 godziny, teraz wciąga smaczek. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 31 Marca 2012 :grin: metki nie robię ale mam ciekawy przepis na metkę delikatesową :grin:Kiełbasy Twoje :thumbsup: Przyprawy na 1 kg masy 28g peklosoli2g cukru pudru2g pieprzu białego0,5g ziela angielskiego0,5g papryki0,25g kardamonurym Jamajskikultury startoweewentualnie gotowa mieszanka przypraw do metki delikatesowej :grin: Może ktoś z tego przepisu skorzysta. Piotr wybaczysz,że to podałem w Twoim temacie :blush: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 31 Marca 2012 metki nie robię ale mam ciekawy przepis na metkę delikatesową Brak tylko instrukcji wykonania, ja sobie poradzę i bez kultur, zresztą metki to tu mało widuję. A to fota dzisiejszej na kolacyjce próbowanej. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0pleasantry.gif Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinson Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 31 Marca 2012 widzę , że jest zmielona grubiej , kolorek ok. tylko powiedz mi czy dobrze odchodzi osłonka bo kiedyś jak robiłem w cieplejszym dymie to farsz do osłonki trochę przylgnął Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 :grin: instrukcja wykonania metki :grin: Metka delikatesowa jest kiełbasą do smarowania i jako produkt półtrwały wyróżnia się bardzo pikantnym smakiem.Można ją wykonać w wersji grubo lub drobno rozdrobnionej.Do jej wyrobu należy używać tylko idealnego jakościowo mięsa,najlepiej ze starych zwierząt.Trzeba też dokładnie przestrzegać warunków chłodzenia.Ważną rolę odgrywają też bardzo dobrze tnące narzędzia,pozwalające uniknąć zgniatania i mazania się surowca.Mięso mielimy szybko w maszynce do mięsa o oczkach 3mm.Słoninę pokrojoną na małe kawałki z przyprawami i innymi składnikami mieszamy z drobno zmielonym mięsem i ponownie chłodzimy.Gotową masę przepuszczamy raz jeszcze przez maszynkę do mięsa,żeby uzyskać smarowną konsystencję.Warto użyć kutra. Masę napełniamy sztuczne lub naturalne jelita do około 45mm.Metka dojrzewa w tem.18-20*C przez 5 dni we względnej wilgotności powietrza zmniejszającej się z 86-80% i w miedzy czasie jest wędzona na zimno.Barwa gotowej metki powinna być na zewnątrz czerwonobrązowa a w przekroju łososiowa (tak jak u PIOTRA) :thumbsup: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 tylko powiedz mi czy dobrze odchodzi osłonka bo kiedyś jak robiłem w cieplejszym dymie Przyczyną przywierania do osłonki jest zbytnie osuszenie i nieodpowiednia wilgotność podczas wędzenia, te problemy mam już za sobą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 To może fota ostatnich parówek, po rozgrzaniu, zdaniem degustatorów, ostatni wyrób - nic nie zmieniaj.http://emotikona.pl/emotikony/pic/policjant.gif Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vito_miks Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 pis67, to te za kratek?. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-210929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Na święta wyroby wędzę w piątek, a dziś na bieżące potrzeby wędzonki i kiełbaska na po świętach. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-211575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 fota ostatnich parówekto raczej parówkowa jakaś... no chyba, że to fota taka kiepska.... ładniejsze parówki widziałem w Twoim wykonaniu.... Rutyna Cię zżera ??? Czy .... no właśnie.... Pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-211582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 to raczej parówkowa jakaś... Nikt nie nazywa tych parówek parówkową, dlatego piszę parówki świadomie. :grin: W smaku i konsystencji były najlepsze z dotychczas uczynionych. A niżej fota krakowskiej, która jest właśnie pieczona i będzie podsuszana, a pełną gotowość osiągnie za tydzień. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-211723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Krakowska super :clap: Pisie ale sznurka to u Ciebie dostatek,ładnie wiązane :smile:Pozdra Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/37/#findComment-211725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.