pis67 Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 1 Września 2012 Dziś też boczek uwędziłem, a teraz grillową i kabanosy wędzę. Zrobiłem też metkę 2kg - wędzona będzie od poniedziałku. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-234976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 1 Września 2012 No i po wędzeniu, grillowa delikatnie i do parzenia, kabanosy już upieczone - stygną. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 2 Września 2012 A w niedzielę otworzyłem pierwszego koźlaka warzonego wiosną, już dojrzał do spożycia, dostępny na zlocie w Gąsiorowie. A jeszcze jedno - ma pałera. Musi być Pyszne :thumbsup: . Nigdy nie próbowałam koźlaka :grin: Muszę się zmobilizować i odwiedzić zlot w Gąsiorowie. Ok. 4 godzin jazdy ode mnie! Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 2 Września 2012 Nigdy nie próbowałam koźlaka Amber go robi, niedaleko masz, na szczęście nie gold. Muszę się zmobilizować i odwiedzić zlot w Gąsiorowie. Pełna mobilizacja 21-go września-czekamy. A tu niżej przekroje grillowej, polędwicy i kaszanki. Czyżby bez niespodzianek? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 2 Września 2012 A w wędzarni jeszcze zadyma... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 2 Września 2012 pis67, Podpowiedz proszę jak upiec boczek w wędzarni tzn w jakiej temperaturze i ile czasu? Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 3 Września 2012 jak upiec boczek w wędzarni tzn w jakiej temperaturze i ile czasu? Temat dość złożony- zależy od wieku sztuki z której pozyskany był boczek, sposobu peklowania, temperatury wędzenia przed podpiekaniem i paru mniej istotnych czynników. Ja generalnie wędzę 3 godziny w temp. około 55-60 stopni, następnie pieczenie w temp. 80-85 stopni przez 40-50 minut i gotowy do spożycia, po wystygnięciu lub nie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 3 Września 2012 wystygnięciu lub nie.Lepszy gorący,a ta skórka :thumbsup: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 3 Września 2012 Pełna mobilizacja 21-go września-czekamy. To jadę :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 3 Września 2012 To i metka od podszewki, grubo mielona... z mięska pierwszej klasy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 3 Września 2012 To i metka od podszewki, grubo mielona... z mięska pierwszej klasy. Poproszę ciut na spróbowanie na zlocie :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 3 Września 2012 Poproszę ciut na spróbowanie na zlocie Na zlocie to my metkę cebulową nauczymy się robić, jak jeszcze nie umiemy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Gromada Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 3 Września 2012 Nie moge miec jeszcze swojego tematu wiec tu sie pochwale parowki wdlg. przepisu Pis67 robione w sobote , dodam ze bardzo smaczne i pierwszy raz wykonane. Dziekuje Pis67. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 6 Września 2012 A dziś w wędzarni wędzonki, a wczoraj nadziałem takie białe kiełbaski. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 6 Września 2012 pis67, Dzięki za odpowiedź Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-235874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 18 Września 2012 Dziś żywiecka, zabrakło osłonek, osłonki krakowskiej w zastępstwie. Część parzona, część pieczona w wędzarni. Receptura z domowego archiwum, zrobiona zgodnie z przepisem, ocena organoleptyczna od piątku w Gąsiorowie na zlocie W-M. No i kabanosy-próbka reprezentatywna. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-238322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 18 Września 2012 Ocena organoleptyczna od piątku w Gąsiorowie na zlocie W-M. No i kabanosy-próbka reprezentatywna. Z sensoryką jestem za pan brat. Postaram się nie zawieźć. Zrobimy rózne próby.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-238402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 25 Września 2012 5 z + za wszystko, że przygotował dla nas Piotr. Dziękuje ci drogą! http://desmond.imageshack.us/Himg341/scaled.php?server=341&filename=img8932d.jpg&res=landing Wszystko próbował, wszystko smacznie. :clap: :thumbsup: Teraz mnie interesuje przepis tej metki cebulowym... :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-239934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 25 Września 2012 Wszystko co robisz jest pyszne! Jesteś WIELKI :grin: :!: Produkty stałe i płynne są wyśmienite :grin: :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-239937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 25 Września 2012 Teraz mnie interesuje przepis tej metki cebulowym... :grin: Wstawię, bom notował :grin: ładnego boczku bez skóry i żeber 3kg 3 średnie garsci peklosoli (na sucho, dwa dni) 3 szczypty białego pieprzu 2 średnie cebule 1 nakrętka dymu :devil: mięsko i cebula mielone na 4 mm. delikatnie wymieszane i na chlebek posmarowane Przepis na ban metkowy PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-239966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 30 Września 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/29/p1210216f.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/546/p1210219y.jpg/ Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-240730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 1 Października 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/29/p1210216f.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/546/p1210219y.jpg/ Pis67 proponuję jednego takiego leszczyka obrać dodać pokrojone ugotowane na twardo 4jaja ,pokroić 1szt cebuli , ogórka konserwowego lub kiszeniaka i wymieszać z majonezem.Pychotka na kanapki ja wędziłam w zeszłym tygodniu karpika 1,5 kg i zrobiłam właśnie taką sałatkę . Pozdrawiam Aśka Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-240782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 16 Października 2012 Pychotka na kanapki ja wędziłam w zeszłym tygodniu karpika 1,5 kg i zrobiłam właśnie taką sałatkę . No jak zobaczę to i zrobię. A dzisiaj mini boczki, relacja z minionego tygodnia wkrótce. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-243605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 16 Października 2012 Mielonka szynkowa. Szynkowa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-243618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 16 Października 2012 Poproszę o przekrój szynkowej ..... w wiadomych celach Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/47/#findComment-243620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.