Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wyroby jak zwykle super ... :clap: "i test na flaczek nieprzywierający i cieniutki..." a co to takiego nieprzywierający flaczek napisz coś więcej

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296238
Udostępnij na innych stronach

30-ci kilosów w jedną stronę po zdobycz, prosto z jeziora, nasze dzikie, waga poubojowa 1,35kg, 1,15kg i 0,78kg, już pływają w solance, chyba jutrzejszego popołudnia odpalę smoka i osłabię sąsiadów. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296357
Udostępnij na innych stronach

pis67, naprawdę piękne i co raz rzadsze trofea.Smak będzie wspaniały.Już "zazdraszczam" :wink:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296362
Udostępnij na innych stronach

Kolejne foty po wędzeniu, musiałem je na pół dziabnąć - w lodówce nijak było je ułożyć. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296412
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze słowo o węgorzach po wypatroszeniu ważyły ponad 4kg, po uwędzeniu i wystudzeniu 3,3kg, reszta się ulotniła. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296504
Udostępnij na innych stronach

reszta się ulotniła.

Trochę tych rybek miałem okazję uwędzić , ale nigdy nie ważyłem przed , ani po . Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku .
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296507
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj trochę grillowej zrobiłem i boczuś dziś podwędzony z kiełbaską. :cool:

 

Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku

Moje są zawsze wygłe... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297069
Udostępnij na innych stronach

pis67, byłbys uprzejmy napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes ,mam zapeklowane mieso - klasami, kazde oddzielnie od wczoraj

chciałbym zrobi pare kilo tej kiełbasy .Pozdrawiam .

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297071
Udostępnij na innych stronach

napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes

Z przepisu nie korzystałem, a zrobiłem tak:

karkówka- 2,2kg, boczek-0,8kg zapeklowane 17g/kg (sól/p-sól 50/50) 24 godziny w lodówce .

Mięso zmielone na sitku 8mm, dodane przyprawy:

pieprz 2g/kg

gorczyca mielona- 4g/kg

czosnek-2g/kg

majeranek-1g/kg

 

Wymieszane metodą piąstkowania z dodatkiem 50ml wody do uzyskania właściwej kleistości. Osadzanie 16 godzin w lodówce, osuszenie 1 godz. w temp pokojowej, wędzenie temp ok. 50 stopni 1 godzina, parzenie 20 min. 72 stopnie. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297084
Udostępnij na innych stronach

Ładny kolorek ma ta Pis a wędzarka,ciekaw jestem czym jest wyłożona w środku?

 

[ Dodano: Sob 24 Sie, 2013 14:05 ]

Kol. Pacan Wojciech,wędlina peklowania nie nadaje się na grillowanie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297160
Udostępnij na innych stronach

Grześ a gdzie ty tą gorczycę widzisz ?

Albom ja ślepy już :)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297181
Udostępnij na innych stronach

Dziś trochę krakowskiej skręciłem, jutro dalsza obróbka gazowo-cieplna. :cool:

 

Obrazek

Jak zwykle CIESZY oko i DUSZE! :clap: :clap: :clap:

 

Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! :cool:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298002
Udostępnij na innych stronach

Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! :cool:

.

No ba... Pis-u to mistrz nad mistrze :) Czekamy na przekrój krakowskiej...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298005
Udostępnij na innych stronach

dałeś dużo gorczycy - czy ona nie wpłynęła na smak kiełbasy ? Czuć inne przyprawy ?

Kiełbasa musi być odpowiednio doprawiona, gorczyca nie dominuje. :cool:

 

Czekamy na przekrój krakowskiej...

To zrobiłem przed śniadaniem. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298255
Udostępnij na innych stronach

przekrój krakowskiej...

Kiełbasa jak marzenie :thumbsup: :clap:

Tak jak i pozostałe pis-owe :cool:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298453
Udostępnij na innych stronach

...Kiełbasa jak marzenie :thumbsup: :clap:

Tak jak i pozostałe pis-owe :cool:...

Oby tylko Pis nie wygaszał i nie ukrywał "siem"!!! :wink: :cool:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298579
Udostępnij na innych stronach

Ricotta na focie jeszcze w garnku, z części zrobiłem serek smarowny, z odrobiną śmietany, czosnku, cebuli, zielonych liści bazylii i pietruszki, z odrobiną soli. :cool:

 

 

 

Oscypki jeszcze w wędzarni. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298649
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.