jacak Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1601 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Wyroby jak zwykle super ... :clap: "i test na flaczek nieprzywierający i cieniutki..." a co to takiego nieprzywierający flaczek napisz coś więcej Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1602 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 30-ci kilosów w jedną stronę po zdobycz, prosto z jeziora, nasze dzikie, waga poubojowa 1,35kg, 1,15kg i 0,78kg, już pływają w solance, chyba jutrzejszego popołudnia odpalę smoka i osłabię sąsiadów. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1603 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 pis67, naprawdę piękne i co raz rzadsze trofea.Smak będzie wspaniały.Już "zazdraszczam" :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1604 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Rybki już na stanowisku... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1605 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Kolejne foty po wędzeniu, musiałem je na pół dziabnąć - w lodówce nijak było je ułożyć. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1606 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Jeszcze słowo o węgorzach po wypatroszeniu ważyły ponad 4kg, po uwędzeniu i wystudzeniu 3,3kg, reszta się ulotniła. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1607 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 reszta się ulotniła.Trochę tych rybek miałem okazję uwędzić , ale nigdy nie ważyłem przed , ani po . Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1608 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Wczoraj trochę grillowej zrobiłem i boczuś dziś podwędzony z kiełbaską. Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku Moje są zawsze wygłe... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1609 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 pis67, byłbys uprzejmy napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes ,mam zapeklowane mieso - klasami, kazde oddzielnie od wczoraj chciałbym zrobi pare kilo tej kiełbasy .Pozdrawiam . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1610 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Oni się wygli bo wędzarynka za "któtka".A na marskość to chyba dopuszczalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1611 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes Z przepisu nie korzystałem, a zrobiłem tak: karkówka- 2,2kg, boczek-0,8kg zapeklowane 17g/kg (sól/p-sól 50/50) 24 godziny w lodówce . Mięso zmielone na sitku 8mm, dodane przyprawy: pieprz 2g/kg gorczyca mielona- 4g/kg czosnek-2g/kg majeranek-1g/kg Wymieszane metodą piąstkowania z dodatkiem 50ml wody do uzyskania właściwej kleistości. Osadzanie 16 godzin w lodówce, osuszenie 1 godz. w temp pokojowej, wędzenie temp ok. 50 stopni 1 godzina, parzenie 20 min. 72 stopnie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1612 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 pis67, dziekuje za przepis .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1613 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Ładny kolorek ma ta Pis a wędzarka,ciekaw jestem czym jest wyłożona w środku? [ Dodano: Sob 24 Sie, 2013 14:05 ]Kol. Pacan Wojciech,wędlina peklowania nie nadaje się na grillowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1614 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Pis-u, widzę że dałeś dużo gorczycy - czy ona nie wpłynęła na smak kiełbasy ? Czuć inne przyprawy ? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1615 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Grześ a gdzie ty tą gorczycę widzisz ?Albom ja ślepy już Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1616 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Miro tutaj :rolleyes: : Mięso zmielone na sitku 8mm, dodane przyprawy: pieprz 2g/kg gorczyca mielona- 4g/kg czosnek-2g/kg majeranek-1g/kg Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1617 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Dziś trochę krakowskiej skręciłem, jutro dalsza obróbka gazowo-cieplna. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1618 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Dziś trochę krakowskiej skręciłem, jutro dalsza obróbka gazowo-cieplna. ObrazekJak zwykle CIESZY oko i DUSZE! :clap: :clap: :clap: Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1619 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! .No ba... Pis-u to mistrz nad mistrze Czekamy na przekrój krakowskiej... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1620 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Kiełbaski gotowe - na koniec pieczone w wędzarni, teraz stygną. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wies Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1621 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Te węgorze mnie urzekły. Wyglądają wspaniale ,mniam mniam [ Dodano: Pią 30 Sie, 2013 16:03 ]Oczywiście inne wyroby są superanckie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1622 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 dałeś dużo gorczycy - czy ona nie wpłynęła na smak kiełbasy ? Czuć inne przyprawy ? Kiełbasa musi być odpowiednio doprawiona, gorczyca nie dominuje. Czekamy na przekrój krakowskiej... To zrobiłem przed śniadaniem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1623 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 przekrój krakowskiej...Kiełbasa jak marzenie :thumbsup: :clap: Tak jak i pozostałe pis-owe Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #1624 Opublikowano 1 Września 2013 ...Kiełbasa jak marzenie :thumbsup: :clap: Tak jak i pozostałe pis-owe ...Oby tylko Pis nie wygaszał i nie ukrywał "siem"!!! :wink: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1625 Opublikowano 1 Września 2013 Ricotta na focie jeszcze w garnku, z części zrobiłem serek smarowny, z odrobiną śmietany, czosnku, cebuli, zielonych liści bazylii i pietruszki, z odrobiną soli. Oscypki jeszcze w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.