madlinka Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zbóju ja to Cię podiwiam jak piszesz o tym degustowaniu po kilku dniach, jak Ty to robisz, przecież to jest niemożliwe dla mnie nie rzucić się na jeszcze ciepły mięsko, no może czasem pozwolę mu spokojnie wystygnąć, ale na drugi dzień to już żadna siła by mnie nie powstrzymała :rolleyes: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zbóju ja to Cię podiwiam jak piszesz o tym degustowaniu po kilku dniach, jak Ty to robisz, przecież to jest niemożliwe dla mnie nie rzucić się na jeszcze ciepły mięsko, no może czasem pozwolę mu spokojnie wystygnąć, ale na drugi dzień to już żadna siła by mnie nie powstrzymała :rolleyes: :lol: Kawałek pewnie spróbuję jak przestygnie ale zapewniam, że mięsa pieczone, przynajmniej te które ja robię, a trochę już ich upiekłem, najlepiej smakują po dwóch dniach jak się dobrze przegryzą :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Oj Zbóju ale mi smaka zrobiłes ta goloneczka... oj na weeken . czyli jutro chyba też zrobię... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Boczek zbojecki Zbójaszku i znowu coś ''wydreptałeś ''. :thumbsup: W najbliższym czasie pozwolę sobie skorzystać z Twojego przepisu :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Oj Zbóju ale mi smaka zrobiłes ta goloneczka... oj na weeken . czyli jutro chyba też zrobię...Rób rób, golonka to chyba pod każdą postacią jest dobra Zbójaszku i znowu coś ''wydreptałeś ''. :thumbsup:A no wydreptałem :lol: , oprócz boczków to jeszcze trzy farsze,jutro czwarty, do ciasta zrobiłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Pieczenie jutro wczesnym popołudniem,a smakowanie :rolleyes: najlepsze powinno być po dwóch dniach oprócz boczków to jeszcze trzy farsze,jutro czwarty, do ciasta zrobiłem Hmm... :grin: . No to normę wyrobiłeś :wink: . Przepis na boczki pieczone , mam już w zeszycie :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Przepis na boczki pieczone , mam już w zeszycie :thumbsup:To teraz jeszcze piekarnik potrzebny :lol: Co do samego przepisu to jak będziesz robił marynatę to zacznij od mniejszych ilości składników, żeby Cię za bardzo nie paliło od przypraw, ja lubię na ostro dlatego duża ilość pieprzu cayenne, ale z kolei jak boczek po upieczeniu poleży dwa dni to już będzie łagodniejszy. Marynata, którą wczoraj zrobiłem to i tak jeszcze nie jest to co kiedyś robiłem, ale powoli sobie przypomnę próbując robić następne Hmm... :grin: . No to normę wyrobiłeś :wink: . :lol: norma niepełna, jakiegoś ciacha brakuje, ale to dopiero za dwa tyg. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Boczki już piekarniku Na dno ułożyłem cebulę krojoną w talarki i czosnek przekrojony na pół, pieczenie 20min. w 200st.C później zmniejszę temp do 180st.C i będę piekł na oko. Miałem piec na dwa term. ale w jednym małym(12.50 PLN) szkiełko zaczęło się topic, a drugi po 20min. w 200st.C pokazał 70st wewnątrz mięsa, wyjąłem oba i piekę po swojemu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 11 Grudnia 2010 :devil: :devil: Od strony mięsa za mocno się przypiekło, a raczej marynata się przypiekła mocno, przypiekło się to mięso co jest przy żeberkach, więc foty nie wstawiam, ale na szczęście się nie spaliło. Zapomniałem obrócić blachę w piekarniku i jeden kawałek mocno się przypiekł, ale urwałem kawałek i nie jest spalony, ale za to pali w jęzor, o to chodziło Do wystudzenia mięso w blaszce obróciłem coby jeszcze sosem nasiąknęło :smile: Piekłem 20min w 200st.C, 20min w 180st.C, 50min w 170st.C i wychodzi na to, że piec trzeba 15min w 200st.C i 65-70min w 175-180st.C, tak zrobię następnym razem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Pierwsze smakowanie boczek dobry w Poniedziałek będzie jeszcze lepszy, ale na obecną chwilę to nie jest to co kiedyś robiłem, nic to mam czas potrenuję i może w międzyczasie przypomni mi się mój stary przepis na boczek zbójecki. Druga sprawa, ten kawałek, który mocno mi się przypiekł, podczas studzenia obróciłem mięsem do sosu z pieczenia i ten sosik "wyciągnął" to brzydkie co na boczku było, znaczy się boczuś uratowany :lol: :thumbsup: :thumbsup: To ten nieszczęsny kawałek Nie wiem jak mi się udało, ale pieczenie było na oko bez termometru i boczek wyszedł soczysty i miękki :thumbsup: Taka tam mała :rolleyes: kolacyjka Jak to Darino mi kiedyś napisał było dziś "po talerzu" :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 11 Grudnia 2010 To się nazywa kolacja po Zbóju :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Pierwsze smakowanie boczek dobry w Poniedziałek będzie jeszcze lepszy, Mistrzu , na boczek się piszę na 100% :thumbsup: :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Taka tam mała :rolleyes: kolacyjka Zbójaszku takiej kolacji nie można się oprzeć :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Boczek po Zbójecku :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 11 Grudnia 2010 To się nazywa kolacja po Zbóju :thumbsup: :clap: :lol: :lol: Mistrzu , na boczek się piszę na 100% :thumbsup: :clap:Nie ma sprawy Jak już odtworzę smak, który powinien nieć mój boczek to może i na zlot "kawałek" się upiecze :smile: Zbójaszku takiej kolacji nie można się oprzeć :grin:To napiszę, że niestety, ja nie mogłem się oprzeć. Zapewne "jakoś" odcierpię tę kolacyjkę, ale co mi tam, no nie?? :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 11 Grudnia 2010 To napiszę, że niestety, ja nie mogłem się oprzeć. Zapewne "jakoś" odcierpię tę kolacyjkę, ale co mi tam, no nie?? _________________zdziwiłabym się gdybyś się oparł, pyszności... Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Jeszcze nigdy w życiu nie byłam w Lubomierzu -chyba się wybiorę :rolleyes: :lol: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 12 Grudnia 2010 jadę z Tobą Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Jeszcze nigdy w życiu nie byłam w Lubomierzu -chyba się wybiorę :rolleyes: :lol:jadę z Tobą Dziewczęta przybywajcie ... na boczek zbójecki :lol: który po półtorej doby idzie ku lepszemu smaku :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Nie wiem jak mi się udało, ale pieczenie było na oko bez termometru i boczek wyszedł soczysty i miękki To się nie dziw bo mnie na oko zawsze dobry wychodzi :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-136973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 9 Lutego 2011 Pieczeń drobiowa. Filet uda z kurcz. - 1.2kg sitko - 8mm Pierś z kurcz. - 0.5kg (2 sztuki) krojone w kostkę Po zmieleniu mięsa mieszać z przyprawami, aż nabiorą kleistości, do foremki i w chłodne miejsce na jakieś dwie godzinki celem "osadzania" następnie do piekarnika. Przyprawy sól pieprz i inne przyprawy jakie są pod ręką Pieczeń wp. mięso z karkówki - ilość dowolna - sitko 6mm pasek boczku - około 30dag - w całości Przyprawy sól p-sól (tylko do posypania na pasek boczku) pieprz sos czosnkowy chili i inne przyprawy jakie są pod ręką Po zmieleniu mięso z karkówki mieszam z przyprawami, aż nabierze kleistości, do foremki na spód wkładam połowę mięsa, no to kładę pasek boczku, przykrywam drugą częścią mięsa i w chłodne miejsce na jakieś dwie godzinki celem "osadzania" następnie do piekarnika. Obydwie pieczenia będę piekł razem z tym, że pieczeń wp na temp. w środku mięsa (70st.C), a drobiowa to się upiecze "przy okazji" bez mierzenia temp. i też będzie oki. Temp. początkowa 200st.C przez 20min. następnie 180st.C do uzyskania pożądanej temp. Prezesiehttp://img339.imageshack.us/img339/1036/prosze.gif jedyny nasz i Arkadiusz, "Sos czosnkowy chili" użyty do przyprawienia nie posiada glutaminianu sodu Przedwczoraj zasoliłem dwa kawałki boczku, wczoraj posmarowałem dodatkowo sosem czosnkowym chili, "leży" sobie w lodówce. pieczenie jutro :grin: A skrzydełka to tak do pogryzienia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-145681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 9 Lutego 2011 "Sos czosnkowy chili" użyty do przyprawienia nie posiada glutaminianu sodu :grin: I można? I da się? :grin: Jest to duży krok w dobrą stronę. Bardzo ładnie! :grin: (Chociaż mój sceptycyzm mi podpowiada, że nie napisali na opakowaniu.) A najlepiej to, jak mawiała babcia Pawlakowa: "...Już by całkiem spokojna była jakby tylko tej elektryki nie było..." :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-145705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 9 Lutego 2011 :grin: I można? I da się? :grin: Jest to duży krok w dobrą stronę. Bardzo ładnie! :grin: :grin: :grin: (Chociaż mój sceptycyzm mi podpowiada, że nie napisali na opakowaniu.)Możliwość tak może istnieć. W dzisiejszych czasach człowiek nigdy do końca nie będzie pewny co w zakupionym produkcie się znajduje, niestety :devil: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-145706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 10 Lutego 2011 Wczorajsze pieczenia Pieczeń z karkówki z boczkiem po bokach nie za bardzo się złączyła tzn. górna warstwa mięsa jakby się nie połączyła z dolną, ale ładnie się zapiekło i trzyma się kupy :grin: Obydwie pieczenie zawinięte w folię alu. i czekają na Sobotę :thumbsup: Dziś do piekarnika "Boczek czosnkowy chili" i solą morską zasoliłem też wczoraj 1,5kg karkówki b/k, nie wiem jeszcze jak przyprawię, ale pieczenie będzie w rękawie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-145838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 10 Lutego 2011 Boczek czosnkowy chili. Coby to przypieczenie zminimalizować to na czas stygnięcia boczki obróciłem Karkóweczka z rękawa Jutro słodkości. pis'u bracie, będę robił blok, jabłecznik wiadomo czyj, ptasie mleczko, i biszkopt/y, siostrzenica moja ma zrobić babeczki z kajmakiem i bitą śmietaną Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/3/#findComment-146069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.