nestor Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zbójaszku,a co to jest ta przyprawa borowikowa?Zbójaszku,a czy ta przyprawa borowikowa zawiera glutaminian sodu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-361858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zbójaszku,a co to jest ta przyprawa borowikowa? Zbójaszku,a czy ta przyprawa borowikowa zawiera glutaminian sodu? Przyprawa o smaku borowików.Składu przyprawy nie znam, trochę przyprawy dostałem w prezencie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-362012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 20 Lipca 2014 Na fotce tego nie widać, ale jest dużo ciemnieszy kolorek mięska. Jutro smakowanie Witajmnie się podoba ta pieczeń,z pewnością pysznasłonecznie pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-362500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Z farszu kiełbasianego odjąłem 1.5 kg. Najpierw była myśl kilka słoików nadziać, następnie parzoną w barierówce zrobić, ale tak "se" później pomyślałem, że dawno, chyba ze trzy lata, peklowanego nie piekłem, no i dziś upiekłem dwie pieczenie w 180 st.C, mała foremka 50 min. duża 20 min. dłużej.Wiem wiem, peklowanego się nie piecze w wysokich temp., ale mnie się zachciało i już Poza tym jeden mały plasterek czegoś takiego krzywdy nikomu nie zrobi Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-364262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Wiem wiem, peklowanego się nie piecze w wysokich temp., ale mnie się zachciało i już Poza tym jeden mały plasterek czegoś takiego krzywdy nikomu nie zrobi A próbowałeś tą pieczeń?.Pal sześć peklowane, ale pieczony farsz kiełbasiany jest słony.Taką pieczeń ja solę 10g/kg a kiełbasę 20g/kg a ja słonolubny jestem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-364264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Dam radę aką pieczeń ja solę 10g/kg Ja tam dużo soli nie używam, ale do pieczeni daję 13g/kg Aha, jeszcze jej nie próbowałem, niedawno z piekarnika wyjęta Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-364265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Jak to u mnie bywa z mięsami pieczonymi mninimum dwa dni leżakują w lodówce. Na sól trochę słone, bo to farsz kiełbasiany, lecz nie zasłone, śmiało zapodam na stół dla gości. I poszło do zamrażarki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-364455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 poszło do zamrażarki Ale gościom podasz rozmrożone ? ....bo wiesz jeden mięsożerca to ma kłopoty z twardym . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-364461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Ale gościom podasz rozmrożone ? No oczywiście bo wiesz jeden mięsożerca to ma kłopoty z twardym Wiem wiem :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-364467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Ale gościom podasz rozmrożone ? bo wiesz jeden mięsożerca to ma kłopoty z twardym . Wiem wiem :D Pozdrowionka ślę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-364469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Pierwszy raz nadziałem karkówkę czosnkiem, miałem posypać moją mieszanką przypraw, ale się skończyła, a nie było komu jej zrobić całość posypałem szczodrze solą, górę posypałem z garści pieprzem i majerankiem roztartym, całość zapakowałem próżniowo i do lodówki, jutro pieczenie. Nie mam pojęcia co z tego wyjdzie, ale nic to Baśka, w Czwartek przyjeżdża Prezes Pobiedziskich Zakładów Mięsnych i oceni produkt :D Obecnie w piekarniku siedzi pieczeń borowikowa, qrcze chyba za tłusta będzie, przy spożywaniu mus będzie dobrze wiśniówką podlewać coby ten tłuszczyk na bieżąco neutralizować :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 , qrcze chyba za tłusta będzie DlaPrezes Pobiedziskich Zakładów Mięsnychnie ma za tłustych potraw Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 karkowka i czosnek zawsze tak robie smak doskonaly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 nie ma za tłustych potraw Kaziu, co do Prezesa to o tłustość wyrobu się nie martwię, on takie spożywa, najważniejsze coby za twarde nie było :D karkowka i czosnek Ja jak karkówkę piekę to czosnek razem z cebulą zawsze pod mięso kładłem do pieczenia, ale taka nadziewana to pierwszy raz, ale jak piszesz, że dobre to oki No i pieczeń borowikowa gotowa. Dodałem też gorczycę, jestem ciekaw połączenia smaków gorczycy i przyprawy borowikowej Jak wystygnie to oczywiście w celofan i do lodówki, na dwa dni conajmniej Troszkę przypaliło ziarenka gorczycy, ale to pikuś Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Czwartek przyjeżdża Prezes Pobiedziskich Zakładów Mięsnych i oceni produkt :D Jak jest czosnek i majeranek to paluchy lizać . oby nie odgryźć jak będzie za mało . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak jest czosnek i majeranek to paluchy lizać . Andrzejku, czosnek jest w karkówce, a majeranek na karkówce oby nie odgryźć jak będzie za mało . Za mało chyba nie będzie, karkówka jakieś 2 kg chyba ważyła, może ździebko więcej Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez EAnna Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Na życzenie, a w sumie na polecenie jednej Pani z Komarna zmajstrowałem kiełbaskę, która została nadziana w jelito grube wp i pieczę się w 115st.C. Miało się piec w 100st.C, ale się nie piecze wp II - 1.5 kgp-sól - 15g/kggorczycapieprz świeżo kręconymajeranekczosnekZmielone na sitku 8mm. Rok takiej nie piekłem, ale mam nadzieję, że będzie oki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Kiełbaska wolno pieczona gotowa Z jednej strony 2 godz, z drugiej 1godz. 45 min, na koniec temp. na 230 i gril tak po 3 minutki z każdej srony Teraz w piekarniku karkówka czosnkiem nadziewana. Po dobie worek, w którym była zapakowana próżniowo karkówka z przyprawami na zgrzewie nie przepuścił soków, znaczy dobrze trzymie zgrzew Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponton26 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Czy możesz wrzucić zdjęcia tej pieczonej kiełbaski w przekroju. Normalnie zaintrygował mnie piękny złocisty kolore Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 zdjęcia tej pieczonej kiełbaski w przekroju. Myślę, że kiełbaska powinna wyglądać podobnie do tej https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-miesne-z-piekarnika/?p=297874Oczywiście jak wystygnie, a ja nie zapomnę to fotka z przekroju dzisiejszej będzie Normalnie zaintrygował mnie piękny złocisty kolore Taki kolorek osłonki to głównie daje krótkie gillowanie na koniec pieczenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponton26 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 trochę tłustawo wygląda w przekroju, ale jak znajdę chwilę wolną to spróbuje swoich sił w wykonaniu tego cuda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 trochę tłustawo wygląda w przekroju, Ale jak jesz to tego nie czujesz tak jak wygląda. Poza tym tłuszczyk to nośnik smaku w wyrobie. W czasie pieczenia trochę się go wytapia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponton26 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Przyswajam sobie wiedzę i z każdym popełnionym wyrobem czegoś się uczę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jeszcze jedno ponton, jakbyś już się zbierał do takiego wyrobu, a nawet gdy robisz konserwy, jakieś pieczenie, czy kotlety mielone to dobrze je robić z kilku różnych elementów świniaczka. Ja to lubię z karkówki i łopatki, a nieraz i boczek daję Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Karkówka pieczona w rękawie. 30 min 200st.C i 1godz. 10min. w 180st.C. Po tym czasie wyłączyłem piekarnik, ale karówkę zostawiłem w środku coby większej miękkości nabrała i każdy przy stole mógł ją bez kłopotu pogryźć. Mam nadzieję, że będzię miękka Obok karkówki zawinięta w celofan wystygnięta kiełbaska wolno pieczona, jest w lodówce i nabiera lepszego smaku Jakby co to karkówka nie jest spalona, tak ciemnieje majeranek przy pieczeniu, a cebulkę zawsze u nas się daje po upieczeniu na mięsko wieprzowe Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/8/#findComment-365769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.