Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kiełbaski nadziane i już od 2 godz. w piekarniku, posiedzą jeszcze ze dwie może dłużej :D

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297732
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 284
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Zbójaszku, nie ma to tamto!.. ślinka leci podczas przeglądania zdjęć :D

pisałeś, że Gonzo Ci zaszczepił to upodobanie do nadziewania i pieczenia kątnic.. muszę się w sklepach porozglądać za tym :P nigdy w łapie nie miałem ani kątnicy ani jelita grubego ;) a skoro to od Gonza wyszło to musi być zasmaczyste hehe

Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297735
Udostępnij na innych stronach

Chyba se jutro takie cuś pieczone jak to niektórzy mawiają - popełnię :grin:

Narobiłeś mi smaka Zbójaszku :thumbsup:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297757
Udostępnij na innych stronach

I po pieczeniu, a czy dobrze wyszło dowiem się później lub jutro, na razie stygnie :D

Piekłem 4 godz. w temp. 100-105st.C, po dwóch godz. pieczenia kiełbaski przewróciłem. Na koniec, tak na 3-4 min. podniosłem temp. do 200 st.C i piekarnik przełączyłem na grill'a coby kolorek na kiełbasce dorobić :D

 

 

:thumbsup: :thumbsup: Nazbierało się "smaczku" z pieczenia, w Sobotę będzie w czym troszkę chlebka zamoczyć :thumbsup: :thumbsup:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297778
Udostępnij na innych stronach

Na jakich sitkach mieliłeś farsz do tego pieczonego cudeńka?

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297800
Udostępnij na innych stronach

Na jakich sitkach mieliłeś farsz do tego pieczonego cudeńka?

Qrcze :rolleyes: nie napisałem :D

 

wp II sitko 10mm

wp III sitko 4mm

:D

Chwilkę temu próbowałem, smaczniasta jest, jelitko przypieczone można śmiało gryźć :thumbsup: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297810
Udostępnij na innych stronach

Witaj Nie masz serca Parę dni po zlocie a ty takie pyszności robisz , w przyszlym tygodniu mam wesele , ale zaraz po nim jade w twoje strony to zostaw coś. :thumbsup: :thumbsup:
krzysiek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297830
Udostępnij na innych stronach

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297874
Udostępnij na innych stronach

No to i ja się pochwalę, co prawda to tylko kurczaczek ale co tam...

 

Marynata:

 

2 - 3 łyżki miodu

Sól, pieprz - wedle uznania

Kurczak Tandori - przyprawa rodem z Indii o zabarwieniu czerwonym

1 łyżka mieszanki ziół

3 łyżki oleju

3 łyżki sosu Słodko kwaśnego Chilli

 

Wszystko razem wymieszać i na ok 2h do lodówki.

Pieczenie odbywało się w piekarniku nagrzanym do 180st z włączonym termoobiegiem, ok 1h.

 

Dodam jeszcze, że ziemniaczki piekłam razem z kurczakiem, uprzednio polewając je z lekka oliwą i obsypując przyprawą do ziemniaków Kamis, oraz dodałam świeży rozmaryn... Rewelacja

 

Aha, w tym przypadku podawane z sałatką grecką oraz różowym winem:)

 

 

http://img856.imageshack.us/img856/7246/snt8.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

 

 

P.s. Pierwszy raz wgrywam zdjęcie, więc nie mam pojęcia czy się uda :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-298151
Udostępnij na innych stronach

A te kiełbachy to z jakiego mięsa? Jest gdzieś cały przepis? :)

Jakby to Pani Prezes napisać - masz to dokładnie w tymże wątku opisane. Czytaj całość danego tematu a nie tylko zdjęcia oglądaj .... :grin:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-298447
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Od jutra w Zatomiu do posmakowania, mam nadzieję, że z solą trafiłem :D

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-302092
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Karkóweczka z rękawa :D

Wczoraj pieczona, przegryza się w lodówce, jutro wezmę ze sobą :cool:

 

post-41817-0-27177800-1388439035_thumb.jpgpost-41817-0-34228700-1388439047_thumb.jpgpost-41817-0-56707400-1388439058_thumb.jpgpost-41817-0-26760300-1388439072_thumb.jpg

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-323566
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie wiem co to znaczy,że karkówka przegryza się w loddówce.

Nabiera dobrego smaku, mięsa wp po pieczeniu raczej zawsze zawijam w sreberko i do lodówki na dwa/trzy dni i dopiero spożywam.

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-323571
Udostępnij na innych stronach

ale do tego potrzebna jest loddówka :tongue:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-323623
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Na święta nie tylko wędzonki człek spożywa :D

Dwa kawałeczki boczku i udko z indyka.

 

post-41817-0-93447600-1397974817_thumb.jpgpost-41817-0-53556200-1397974831_thumb.jpg

 

Po upieczeniu do wystudzenia mięska zawsze obracam górą do sosu.

 

post-41817-0-76050500-1397974884_thumb.jpg

 

Po wystudzeniu mięsko obracam skórą do góry i układam na nim cebulkę, na której wsio się piekło.

 

post-41817-0-44473000-1397974974_thumb.jpg

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347815
Udostępnij na innych stronach

Ty to tylko cebula i cebula :D a czy ty wiesz ze po cebuli sie kuli... :tongue::D :D :D Wesołych swiat.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347849
Udostępnij na innych stronach

Zbojaszku Wesolych Swiat

 

Eli dziękuję bardzo i wzajemnie :D :D

 

to moze powiedz jeszcze jakie przyprawy uzyles?

 

Tylko sól, pieprz świeżo kręcony i majeranek, pod mięso dałem cebulę i kilka ząbków czosnu :D

 

a czy ty wiesz ze po cebuli sie kuli... :tongue::D :D :D

 

Nie ma tekiej opcji ralfik, nie ma takiej opcji :tongue::laugh: :laugh:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347861
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Piekłem już pasztety borowikowe, a dziś przyszedł czas na mięso, znaczy się pieczeń borowikowa drobiowa z indyka :D

 

mięso z uda indyka - 1.25 kg

sól - 14g/kg

duża łyżka przyprawy borowikowej

kilka ząbków czosnku

 

Mięso nasoliłem na dobę, mieliłem na sitku 6 mm, dodałem borowikowej i czosnek. Czosnku wpiejrwej dałem trzy małe ząbki, mięsko poszło do lodówki na czas mojego leżakowania po pracy :D przed pieczeniem posmakowałem mięsa i dałem jeszcze dwa większe ząbki czosnku, z czosnkiem musiałem uważać, coby nie górował nad smakiem borowikowej. Piekłem 20 min w 200st.C, 30 min. w 180st.C, a na koniec 230st.C i górna grzałka grill'owa na trzy minutki coby podkolorować mięsko. Na fotce tego nie widać, ale jest dużo ciemnieszy kolorek mięska. Jutro smakowanie :D

 

post-41817-0-78344700-1405433578_thumb.jpgpost-41817-0-25438200-1405433598_thumb.jpg

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-361631
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zbojaszku a moze zrobimy zamiane , ja tobie nalewke ze sliwek ,a Ty mnie ten pysznie wygladajacy pasztecik

Może być :D :D

Ale to nie pasztecik tylko pieczeń borowikowa z mięsa uda indyka :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-361743
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.