Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Kiełbaski nadziane i już od 2 godz. w piekarniku, posiedzą jeszcze ze dwie może dłużej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zbójaszku, nie ma to tamto!.. ślinka leci podczas przeglądania zdjęć pisałeś, że Gonzo Ci zaszczepił to upodobanie do nadziewania i pieczenia kątnic.. muszę się w sklepach porozglądać za tym :P nigdy w łapie nie miałem ani kątnicy ani jelita grubego a skoro to od Gonza wyszło to musi być zasmaczyste hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Chyba se jutro takie cuś pieczone jak to niektórzy mawiają - popełnię :grin: Narobiłeś mi smaka Zbójaszku :thumbsup: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 I po pieczeniu, a czy dobrze wyszło dowiem się później lub jutro, na razie stygnie Piekłem 4 godz. w temp. 100-105st.C, po dwóch godz. pieczenia kiełbaski przewróciłem. Na koniec, tak na 3-4 min. podniosłem temp. do 200 st.C i piekarnik przełączyłem na grill'a coby kolorek na kiełbasce dorobić :thumbsup: :thumbsup: Nazbierało się "smaczku" z pieczenia, w Sobotę będzie w czym troszkę chlebka zamoczyć :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Na jakich sitkach mieliłeś farsz do tego pieczonego cudeńka? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Na jakich sitkach mieliłeś farsz do tego pieczonego cudeńka?Qrcze :rolleyes: nie napisałem wp II sitko 10mm wp III sitko 4mm Chwilkę temu próbowałem, smaczniasta jest, jelitko przypieczone można śmiało gryźć :thumbsup: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek B-B Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Witaj Nie masz serca Parę dni po zlocie a ty takie pyszności robisz , w przyszlym tygodniu mam wesele , ale zaraz po nim jade w twoje strony to zostaw coś. :thumbsup: :thumbsup: Cytuj krzysiek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-297874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguś1 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 No to i ja się pochwalę, co prawda to tylko kurczaczek ale co tam... Marynata: 2 - 3 łyżki miodu Sól, pieprz - wedle uznania Kurczak Tandori - przyprawa rodem z Indii o zabarwieniu czerwonym 1 łyżka mieszanki ziół 3 łyżki oleju 3 łyżki sosu Słodko kwaśnego Chilli Wszystko razem wymieszać i na ok 2h do lodówki. Pieczenie odbywało się w piekarniku nagrzanym do 180st z włączonym termoobiegiem, ok 1h. Dodam jeszcze, że ziemniaczki piekłam razem z kurczakiem, uprzednio polewając je z lekka oliwą i obsypując przyprawą do ziemniaków Kamis, oraz dodałam świeży rozmaryn... Rewelacja Aha, w tym przypadku podawane z sałatką grecką oraz różowym winem:) http://img856.imageshack.us/img856/7246/snt8.jpg Uploaded with ImageShack.us P.s. Pierwszy raz wgrywam zdjęcie, więc nie mam pojęcia czy się uda :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-298151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniula Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 A te kiełbachy to z jakiego mięsa? Jest gdzieś cały przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-298431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 A te kiełbachy to z jakiego mięsa? Jest gdzieś cały przepis? Jakby to Pani Prezes napisać - masz to dokładnie w tymże wątku opisane. Czytaj całość danego tematu a nie tylko zdjęcia oglądaj .... :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-298447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 18 Września 2013 Od jutra w Zatomiu do posmakowania, mam nadzieję, że z solą trafiłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-302092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Karkóweczka z rękawa Wczoraj pieczona, przegryza się w lodówce, jutro wezmę ze sobą Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-323566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Nie wiem co to znaczy,że karkówka przegryza się w loddówce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-323568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Nie wiem co to znaczy,że karkówka przegryza się w loddówce. Nabiera dobrego smaku, mięsa wp po pieczeniu raczej zawsze zawijam w sreberko i do lodówki na dwa/trzy dni i dopiero spożywam. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-323571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 31 Grudnia 2013 ale do tego potrzebna jest loddówka Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-323623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Na święta nie tylko wędzonki człek spożywa Dwa kawałeczki boczku i udko z indyka. Po upieczeniu do wystudzenia mięska zawsze obracam górą do sosu. Po wystudzeniu mięsko obracam skórą do góry i układam na nim cebulkę, na której wsio się piekło. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zbojaszku Wesolych Swiat, miesko wyglada bardzo apetycznie, to moze powiedz jeszcze jakie przyprawy uzyles? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ty to tylko cebula i cebula a czy ty wiesz ze po cebuli sie kuli... :D Wesołych swiat. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zbojaszku Wesolych Swiat Eli dziękuję bardzo i wzajemnie :D to moze powiedz jeszcze jakie przyprawy uzyles? Tylko sól, pieprz świeżo kręcony i majeranek, pod mięso dałem cebulę i kilka ząbków czosnu a czy ty wiesz ze po cebuli sie kuli... :D Nie ma tekiej opcji ralfik, nie ma takiej opcji :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ale bez względu na konsekwencje ja tez uwielbiam cebule piec razem z mieskiem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-347879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 15 Lipca 2014 Piekłem już pasztety borowikowe, a dziś przyszedł czas na mięso, znaczy się pieczeń borowikowa drobiowa z indyka mięso z uda indyka - 1.25 kgsól - 14g/kgduża łyżka przyprawy borowikowejkilka ząbków czosnku Mięso nasoliłem na dobę, mieliłem na sitku 6 mm, dodałem borowikowej i czosnek. Czosnku wpiejrwej dałem trzy małe ząbki, mięsko poszło do lodówki na czas mojego leżakowania po pracy przed pieczeniem posmakowałem mięsa i dałem jeszcze dwa większe ząbki czosnku, z czosnkiem musiałem uważać, coby nie górował nad smakiem borowikowej. Piekłem 20 min w 200st.C, 30 min. w 180st.C, a na koniec 230st.C i górna grzałka grill'owa na trzy minutki coby podkolorować mięsko. Na fotce tego nie widać, ale jest dużo ciemnieszy kolorek mięska. Jutro smakowanie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-361631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zbojaszku a moze zrobimy zamiane , ja tobie nalewke ze sliwek ,a Ty mnie ten pysznie wygladajacy pasztecik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-361729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zbojaszku a moze zrobimy zamiane , ja tobie nalewke ze sliwek ,a Ty mnie ten pysznie wygladajacy pasztecik Może być :DAle to nie pasztecik tylko pieczeń borowikowa z mięsa uda indyka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-361743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 16 Lipca 2014 To nie znaczy ze mniej smaczny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/7/#findComment-361767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.