arkadiusz Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Lipca 2010 Wziołem: 2kg pucówki 3kg II wp 1kg I wp i wyszła pyszna tłuściutka kiełbasa Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Lipca 2010 Wygląda bardzo apetycznie , w sam raz do chłodnego piwa w jakimś baseniku.A można trochę bardziej szczegółowo.... Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Lipca 2010 Można prosić o zdjęcie tej kiełbasy po obróbce cieplnej -parzenie lub pieczenie . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Lipca 2010 tłuściutka kiełbasazdjęcie tej kiełbasy po obróbce cieplnej -parzenie lub pieczenieDziadku czyżbyś podejrzewał, że nastąpi wytopienie tłuszczyku ? A swoją drogą bardzo apetycznie wygląda w porze kolacji :lol: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Lipca 2010 A można trochę bardziej szczegółowo.... Skład już podałem,a reszta to sitko 10mm do tego 20g 50/50 soli i peksoli/kg,10g czosnku.Mięso lekko zmrożone ze względu na temperaturę otoczeniaBez żadych rosołków czy wody.Parzenie w 72C do uzyskania wewnątrz 68C ok 30min. Można prosić o zdjęcie tej kiełbasy po obróbce cieplnej -parzenie lub pieczenie Proszę bardzo.Wiem ,że nie ustrzegłem się małych błędów ,ale każdą opinię przyjmę z pokorą tym bardziej ,że pierwszy raz użyłem pucówki a nie podgardla..Ta na zdjęciach jest już trochę podsuszona bo wędzenie było w sobotę. P.S Przepraszam za "wziołem"powinno być "wziąłem" Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Lipca 2010 Hallo!!!! Mam pytanie co do tych Pucowek : jest to rodzaj miesa , albo jak przypuszczam okrawki z kosci i nietylko?? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Lipca 2010 MSM :question: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam. http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1157&page=3 Z płata słoniny odcinamy kawałki mięsa jest to wp. kl II tzw. pucówka. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Lipca 2010 dzięki kol. Gonzo bałem się już że to jakieś świństwo :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Lipca 2010 dzięki kol. Gonzo bałem się już że to jakieś świństwo No to się chyba obrażę.Sądzisz ,że mógłbym dodać do swojwj kiełbasy jakieś świństwo :devil: :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Lipca 2010 Wziołem: 2kg pucówki 3kg II wp 1kg I wp Cytat: Z płata słoniny odcinamy kawałki mięsa jest to wp. kl II tzw. pucówka. Jakas roznica musi byc? :question: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Lipca 2010 To taka polska stara nazwa pochodząca od słowa pucowanie,czyszczenie.Moja pucówka to była IIb . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Lipca 2010 MSM :grin: :question: :shock: :devil: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-117199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Bardzo apetycznie wygląda ta kiełbasa arkadiusza :thumbsup: . Czy z przypraw dodany był tylko czosnek ?. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-119488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Pieprz 1g/kg i czosnek 2g/kg Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-119492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Pieprz 1g/kg i czosnek 2g/kg. Bardzo dziękuję. Przepis jest już u mnie w zeszycie pod hasłem " tłusta kiełbasa Arkadiusza". Pozdrawiam. Radek. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4319-kie%C5%82basa-moja/#findComment-119495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.