arkadiusz Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 12 Grudnia 2011 zrobiła dobrze tylko to parzenie było niepotrzebne Raczej bym powiedział, że wędzenie i parzenie było wykonane nieprawidłowo.Przeczytaj jeszcze raz i zwróć uwagę na posty wskazujące błedy w wykonaniu baleronu. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali70 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Czyli z podanych przez DZIADKA schematów jak się chce mieć baleron wędzony to się go nie parzy po wędzeniu.Barbarella zrobiła wszystko naraz, co nie znaczy ,że to co jej wyszło było do bani.Czy dobrze rozumuję?Proszę o wyrozumiałość,że zadaję może niemądre pytania :rolleyes: ale dopiero się uczę :wink: .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Grudnia 2011 jak się chce mieć baleron wędzony to się go nie parzy po wędzeniuprzecież obydwa się wędzi... tylko jeden potem się parzy a drugi nie.... kwestia gustów bo nie każdy lubi "surowe" mięso Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali70 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Grudnia 2011 przecież obydwa się wędzi... tylko jeden potem się parzy a drugi nie.... kwestia gustów bo nie każdy lubi "surowe" mięsoWłaśnie o to mi chodziło :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ali70, Jeśli chcesz mieć tylko wędzoną to wędzisz 45-55 stopni a na kocu wędzenia zwiekszasz temperaturę do 85 stopni tak aby w srodku wędzonka miała 68 stopni wtedy nie będzie surowa a myślę że nawet smaczniejsza od gotowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 14 Grudnia 2011 a na kocu wędzenia zwiekszasz temperaturę do 85 stopni tak aby w srodku wędzonka miała 68 stopniwtedy postanie trzeci rodzaj "Baleron wędzony dopiekany/pieczony" :grin: a myślę że nawet smaczniejsza od gotowanejtu znów kwestia smaku - wszystko zależy od rodzaju osłonki dla mnie baleron od dzieciństwa kojarzy się z bardzo soczystym wyrobem w osłonce i taki też robię jeśli użyjesz siatki albo tylko sznurowania i na dokładkę dopieczesz w wędzarni to owszem wyrób też pyszny ale jak dla mnie to już będzie "tylko" Wędzona karkówka a nie Baleron :rolleyes: ot i takie to moje filozofowanie :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali70 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Grudnia 2011 wszystko zależy od rodzaju osłonki dla mnie baleron od dzieciństwa kojarzy się z bardzo soczystym wyrobem w osłonceCo to za osłonka i gdzie ją można kupić w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Co to za osłonka i gdzie ją można kupić w Warszawie?dawniej stosowano naturalne np. pęcherze.... ja używam białkowych fi100 a gdzie kupić? w samej wawie nie wiem (gdzieś są adresy) ale w kierunku zachodnim np w Nadarzynie - od Ząbek to gdzieś blisko chyba na Żeraniu coś jest :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali70 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Grudnia 2011 arkadiusz, wielkie dzięki.Jutro się tam wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4375-m%C3%B3j-pierwszy-baleron/page/2/#findComment-190732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.