Barbarella Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam i proszę o pomoc Nie mogę znaleźć artykułu lub posta z informacjami jakie temperatury i czasy pasteryzacji stosować do wyrobów w słoikach. Gdzieś to czytałam na tej stronie, ale nie zapisałam. Autorem prawdopodobnie był DZIADEK. Podane były kolejno dane na temat słoików o pojemności: 0,5l; 1,0l; 1,5l. Czytałam różne przepisy na konserwy słoikowe, ale to nie to co szukam. Chodzi mi konkretnie o ten z wyżej wymienionymi danymi. Będę wdzięczna, jeśli ktoś poda mi odnośnik lub cokolwiek przybliżając mnie do tego tematu.Zapomniałam też jak nazywa się proces trzykrotnej, a przynajmniej dwukrotnej pasteryzacji takich konserw. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Może o to chodzi? Tabela jest pod przepisem. http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1561 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Poczytaj i tutej: http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=381&highlight=pasteryzacja Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbarella Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 SZALENIE DZIĘKUJĘ o to właśnie mi chodziło :grin: Pozdrawiam Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zapomniałam też jak nazywa się proces trzykrotnej, a przynajmniej dwukrotnej pasteryzacji takich konserw. Chodzi o tandelizację Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Chodzi o tandelizację Tyndalizacja, czyli pasteryzacja wielokrotna :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Chodzi o tandelizacjęRaczej tyndalizację . Zbój był szybszy :grin: , ale tylko o troszeczkę - czas ten sam (21.29 :rolleyes: ) Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Tyndalizacja :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 No to błysnąłem :blush: A dobrze myślałem Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Bądź też francuskie "TGV" Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-119563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisk Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Września 2010 Jak dla mnie to najlepsza kiełbasa słoikowa wychodziła po gotowaniu słoików przez okres 2h. (słoje weka, zawartość ok 0,65kg). W tym przypadku galaretka i kiełbasa była przepyszna :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4390-pomocy/#findComment-123772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.