Radek. Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Jutro wędzę :grin: . Miałem dzisiaj, ale jutro też jest dzień Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Jutro wędzę :grin: . Miałem dzisiaj, ale jutro też jest dzień A ja swoje serki razem ze słoniną wędzę w poniedziałek . :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 12 Stycznia 2013 A ja swoje serki razem ze słoniną wędzę w poniedziałek . :grin: Jak mi się dobrze składa, to też staram się słoninkę do serków dołożyć Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofikan Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Czegoś tu rozumie nie rozumie. Serki wędzimy na zimno, słoniny, boczki na ciepło. To jak RAZEM? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Czegoś tu rozumie nie rozumie. Serki wędzimy na zimno, słoniny, boczki na ciepło. To jak RAZEM? Można wędzić serki i słoninę razem. Jak się serki uwędzą, to nacierasz słoninę np. papryką i wędzisz ją potem trzy, cztery dni. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 12 Stycznia 2013 ...Czegoś tu rozumie...Radek to doświadczony user!!!! Wie co robi. :wink: BTW Taki CZŁOWIEK cokolwiek Zrobi TO STRZAŁ w"dziesiątke" :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofikan Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Dzięki Radku.Miałem POMROCZNOŚĆ JASNĄ.Oświeciłeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 12 Stycznia 2013 BTW Taki CZŁOWIEK cokolwiek Zrobi TO STRZAŁ w"dziesiątke" :grin: . Moowa. Jak "szczelam" to biorę misia, albo lizaka :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Serki wędzimy na zimno, słoniny, boczki na ciepło Wędzenie słoniny w zimnym dymie bardzo dobrze jej robi na cerę i smaczek :lol: :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Czegoś tu rozumie nie rozumie. Serki wędzimy na zimno, słoniny, boczki na ciepło. To jak RAZEM? Ja serków na zimno nie wędzę . Temperatura w wędzarni około 40stopni . Słonina jest już sparzona , więc wędzenie jej , to w zasadzie walor smakowy no i dla kolorku :grin: OOOOOOOOO Kruszynka już napisał tylko innymi słowami :D . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-261657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzisiaj boczek :grin: . Jest -9*C, ale sprzęt i ludzie dają radę :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-263652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 25 Stycznia 2013 ale sprzęt i ludzie dają radę ....bo czynnik ludzki jest najważniejszy :lol: :lol: :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-263654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 25 Stycznia 2013 ....bo czynnik ludzki jest najważniejszy :lol: :lol: :lol: Kaziku :grin: :grin: :grin: Zawsze tak było :wink: Dołożyłem jeden kij i poprzestawiałem boczki, żeby miały luźno. Za pół godzinki dym :grin: . Wieczorem mam jeszcze trochę wiązania i sznurowania na jutrzejsze zadymianie :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-263656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Wieczorem mam jeszcze trochę wiązania i sznurowania na jutrzejsze zadymianie :grin: " Fedruj " Radku "fedruj" bo marzec blisko . :smile: Szkoda że już człowiekowi tak mało jedzenia wystarcza . :lol: Kiedyś było lepiej . :lol: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-263661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 25 Stycznia 2013 " Fedruj " Radku "fedruj" bo marzec blisko . :smile: Szkoda że już człowiekowi tak mało jedzenia wystarcza . :lol: Kiedyś było lepiej . :lol: Andrzejku :grin: "Robie co mogie", ale względem marca, nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa :grin: :wink: . Pod koniec lutego, muszę jeszcze raz zrobić w hurtowni rozeznanie, na co mogę liczyć wzgl. salcesonów :thumbsup: . Salceson jadłem 1,5 roku temu. To był Twój salceson :lol: . Minęliśmy się wtedy u Jolci i Ludwika, ale salcesonik był :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-263662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Pod koniec lutego, muszę jeszcze raz zrobić w hurtowni rozeznanie, na co mogę liczyć wzgl. salcesonów Ok jestem za . :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-263663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Wczorajsze boczki mignęły mi przez chwilę, bo już się Hania koło nich zakręciła :grin: :wink: Połowa parzona, druga polowa pieczona. A to już dzisiaj w trakcie wędzenia. Teraz już polędwice sparzone, a reszta jeszcze w garze :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-264039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 27 Stycznia 2013 A ja dzięki Wam ...jestem tą szczęściarą co może popróbować na miejscu. Mniam....wspaniałości. Hania to czarodziejka w swojej kuchni:lol: Dojechaliśmy szczęsliwie do Bukowiny.Gospodarze to cudowni ciepli ,otwarci ludzie :lol:C.d nastapi.... Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-264484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 27 Stycznia 2013 A ja dzięki Wam ...jestem tą szczęściarą co może popróbować na miejscu. Mniam....wspaniałości. Hania to czarodziejka w swojej kuchni:lol: Dojechaliśmy szczęsliwie do Bukowiny.Gospodarze to cudowni ciepli ,otwarci ludzie :lol: C.d nastapi....Eluś .. korzystajcie z tej dobroci ile się da.. i czekamy na dalsze relacje :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-264489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ela, miłego wypoczynku i smacznych boczków :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-264735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dojechaliśmy szczęsliwie do Bukowiny. Elu . Tylko pomału zwiedzaj tak obyście do marca dotrwali . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-264871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 23 Maja 2013 Dzisiaj zrobiłem trochę białej i kiełbaski grillowe. Te drugie na samej soli i w jelitach baranich. Połowę grillowej sparzyłem a drugą połowę wędzę lekkim dymkiem. Zapeklowałem mięso na kabanosy i "Naszą" :wink: . Wędzić będę jutro, albo w sobotę :grin: Fotosik u mnie nie działa :???: . Jak zadziała, to wkleję fotki :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-285771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 24 Maja 2013 Ostatnio miałem "fotowstręt", ale mi przeszło i sobie poszalałem :grin: :wink: Już można jeść :grin: Kabanosy w wędzarni :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-285878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 24 Maja 2013 No Radek pojechałeś po bandzie :grin: ja dziś i jutro też troszkę robię, już mięsko wytrybowane czeka na peklowanie.Jutro zrobię białej Tomkowi Dobrodusznemu do żurku w Chłapowie. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-285881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 24 Maja 2013 Jutro zrobię białej Tomkowi Dobrodusznemu do żurku w Chłapowie. Wosiu :grin: Twoja biała i Tomka żurek :tongue: :thumbsup: . Ale ja bym mógł nawet na głodniaka na te dorsze... Jeszcze nigdy nie byłem i w końcu kiedyś muszę się wybrać :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/24/#findComment-285886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.