Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Polędwiczki podpiekam około 20 minut. Temp. też około 90*C

Uwierzyła? Jeśli to dotyczy polędwiczek z ostatnich fotek, to ja nie wierzę. :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-326938
Udostępnij na innych stronach

Interesuje mnie orientacyjny czas i temperatura podpiekanych polędwic.

 

 

Polędwiczki podpiekam około 20 minut.

 

Jeżeli mogę to Wam polecam dymienie polędwiczek i polędwic bez podpiekania.

Polędwice temp. dymienia 50-55st.C przez 7.5-8 godz.

Polędwiczki temp. dymienia 50-55st.C przez 5-6 godz.

Czasy dymienia zależne od grubości czy też średnicy towaru :cool:

 

Znaczy się mi tak smakuje, trochę inne w smaku i konsystencji :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-326940
Udostępnij na innych stronach

Czas mogę podać orientacyjnie, bo każda wędzarnia ma jakiś określony czas, żeby dojść do odpowiedniej temp. U mnie podpiekanie trwa godzinę, z tym że efektywnego podpiekania jest około 35 minut :) .

 

 

 

To akurat dotyczyło kabanosów, ale z polędwiczkami jest podobnie. Na mój duś ;)

 

 

Znaczy się mi tak smakuje, trochę inne w smaku i konsystencji :D :D
 

 

Znaczy się trzeba spróbować :D;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-326945
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj będzie tłusta kiełbaska parzona, a potem jeszcze na godzinę idzie w dym :) No, a jeszcze potem, ułamany kawał kiełbasy będzie będzie wsadzany do słoika z musztardą  :tongue:  ;)

 

 

post-42246-0-85231900-1389870022_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327152
Udostępnij na innych stronach

 

 

No, a jeszcze potem, ułamany kawał kiełbasy będzie będzie wsadzany do słoika z musztardą
Ta część przemawia do mnie najbardziej  :tongue:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327153
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ta część przemawia do mnie najbardziej :tongue:
 

:D  musztarda taka ooostra, chlebka nie za dużo... :laugh:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327154
Udostępnij na innych stronach

 

 

, chlebka nie za dużo

Andrzej powiedziały "wcale" :cry:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327155
Udostępnij na innych stronach

 

 

Andrzej powiedziały "wcale" :cry:
 

 

Ale słyszałem, że gdzieś chlebka próbował :) Takiego ciemnego "Haniowego", to by zjadł na pewno :tongue:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327158
Udostępnij na innych stronach

 

Polędwiczki podpiekam około 20 minut. Temp. też około 90*C

Uwierzyła? Jeśli to dotyczy polędwiczek z ostatnich fotek, to ja nie wierzę. :cool:

 

Nie miała innego wyjścia :tongue: dopiero jak się przekona to wypowie swoje zdanie.

Skłaniam się jednak bardziej do podpowiedzi Zbója Madeja i w pierwszej kolejności będzie próba według Jego wskazówek :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327160
Udostępnij na innych stronach

Roma, tak sobie patrzę że Ty z Kociewia jesteś i nie wybierasz się na kulig? Przecież to rzut przysłowiowym beretem  :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327161
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale słyszałem, że gdzieś chlebka próbował :)

 

 

 Radku  na Świniozlocie   kupiłem od gospodarza bochen chleba który był wykonany i wypieczony  tradycyjnie czyli w piecu chlebowym . Jak było nie spróbować ze smalczykiem . :D :D  . Ci co mieli aparaty to robili fotki a ja złamałem po 12 latach zasadę że bez chleba idzie żyć . :D :D   No cóż , pozostało statystykę budować od podstaw . :D :D

 

 

  Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327166
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku, ze statystyką będziesz musiał chyba poczekać bo na kuligu będzie tenże sam chlebek ..... A może i lepszy  :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327167
Udostępnij na innych stronach

 

 

Roma, tak sobie patrzę że Ty z Kociewia jesteś i nie wybierasz się na kulig?

Tusiaczku a ile Ty "kruszałeś" zanim  zdecydowałeś się  pokazać szerszej publiczności :angel:

Ale Tlenia to w tym roku Romie nie odpuścimy,prawda Radku ? :rolleyes:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327171
Udostępnij na innych stronach

 

 

Andrzejku, ze statystyką będziesz musiał chyba poczekać

 

 

tusiaczku ,  może i masz rację .  :D   Wczoraj byłem u lekarza po skierowanie do sanatorium celem podreperowania zdrowia.  Zobaczył wyniki badań na które mnie skierował to tylko się spytał czy się jeszcze tłusto odżywiam .( o chlebie nic nie mówiłem) :D :D :D  Żeby jednak było coś , to poinformował że tętno jeszcze dobre  ( 64/min) ale norma 60/min .  Powiedziałem że osoby wysportowane mają nawet poniżej 50 . Uśmiechnął   się i powiedział że do sanatorium się nadaję . :D :D

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327172
Udostępnij na innych stronach

 

Andrzejku, ze statystyką będziesz musiał chyba poczekać

 

 

...Zobaczył wyniki badań na które mnie skierował to tylko się spytał czy się jeszcze tłusto odżywiam .( o chlebie nic nie mówiłem) :D :D :D

Żeby jednak było coś , to poinformował że tętno jeszcze dobre  ( 64/min) ale norma 60/min .,.,

 

W dzisiejszych czasach podboju kosmosu i wiary w gusła wszelakie,

to ważniejsze jest to czego nie powiedział!!!  ;)

 

Bo............... biedak nie wiedział!  :D  :w00t:  :frantics:

 

Oczywiście tacy co przepisują statyny, pospolitym zjadaczom margaryny,

nie mają o tym zielonego pojęcia. :(  :facepalm:  :devil:  

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327177
Udostępnij na innych stronach

 

 

No, a jeszcze potem, ułamany kawał kiełbasy będzie będzie wsadzany do słoika z musztardą   

Znęcasz się chooopie! nad swoimi braćmi, że też o siostrach nie wspomnę. Oj nie ładnie nie ładnie :tongue:  

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327183
Udostępnij na innych stronach

Radku na Świniozlocie kupiłem od gospodarza bochen chleba który był wykonany i wypieczony tradycyjnie czyli w piecu chlebowym .

 

 

Andrzejku:D, jakbyś na zlocie w Bukowinie chlebka jeszcze ugryzł, to od tego momentu buduj statystykę :D. Na XVI zlocie bukowiańskim znowu weźmiesz dziaba (12 lat ;)) i gitara :laugh:

 

 

Ale Tlenia to w tym roku Romie nie odpuścimy,prawda Radku ? :rolleyes:

 

 

Kaziku, obowiązkowo. Jesień nasza :)

 

 

Znęcasz się chooopie! nad swoimi braćmi, że też o siostrach nie wspomnę. Oj nie ładnie nie ładnie :tongue:

 

 

;)

 

No ale my tu gadu, gadu , a kabanosy można już jeść :tongue:

post-42246-0-09386600-1389886871_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327197
Udostępnij na innych stronach

Na kulig się nie wybieram bo po pierwsze primo,nie będzie śniegu :tongue:  po drugie primo, moje stare kości mogłyby tego nie wytrzymać. Jednak na Tleń to piszę się w ciemno :) 

edit:

Kabanosy aż ślinka cieknie

Edytowane przez Roma
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327198
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jednak na Tleń to piszę się w ciemno :)
 

To zmówimy się wczesną jesienią :thumbsup:


Ale.ale... pod warunkiem, że uwierzysz mi w te 20 minut odnośnie czasu podpiekania polędwiczek :laugh:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327201
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na kulig się nie wybieram bo po pierwsze primo,nie będzie śniegu

Dzięki :cry: .........a już zaczynałem Ciebie lubić :angel: .Zresztą nie śnieg jest na kuligu najważniejszy :D

 

 

Kaziku, obowiązkowo. Jesień nasza :)

Ja o lipcu prawię :D /zakończenie spływu  /.

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327212
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie uwierzę jak nie zrobię :D
 

Prawidłowo :D:thumbsup: .

 

 

 

Ja o lipcu prawię :D /zakończenie spływu /.
 

Lipiec, niestety :cry: ...

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327228
Udostępnij na innych stronach

 

 

Radku ja też Ciebie widzę na spływie
 

Karolu, w tym roku nie dam rady :(

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327234
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.