Roma Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #876 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-326936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #877 Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Polędwiczki podpiekam około 20 minut. Temp. też około 90*C Uwierzyła? Jeśli to dotyczy polędwiczek z ostatnich fotek, to ja nie wierzę. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-326938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #878 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Interesuje mnie orientacyjny czas i temperatura podpiekanych polędwic. Polędwiczki podpiekam około 20 minut. Jeżeli mogę to Wam polecam dymienie polędwiczek i polędwic bez podpiekania.Polędwice temp. dymienia 50-55st.C przez 7.5-8 godz.Polędwiczki temp. dymienia 50-55st.C przez 5-6 godz.Czasy dymienia zależne od grubości czy też średnicy towaru Znaczy się mi tak smakuje, trochę inne w smaku i konsystencji :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-326940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #879 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Czas mogę podać orientacyjnie, bo każda wędzarnia ma jakiś określony czas, żeby dojść do odpowiedniej temp. U mnie podpiekanie trwa godzinę, z tym że efektywnego podpiekania jest około 35 minut . To akurat dotyczyło kabanosów, ale z polędwiczkami jest podobnie. Na mój duś Znaczy się mi tak smakuje, trochę inne w smaku i konsystencji :D Znaczy się trzeba spróbować Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-326945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #880 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzisiaj będzie tłusta kiełbaska parzona, a potem jeszcze na godzinę idzie w dym No, a jeszcze potem, ułamany kawał kiełbasy będzie będzie wsadzany do słoika z musztardą Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #881 Opublikowano 16 Stycznia 2014 No, a jeszcze potem, ułamany kawał kiełbasy będzie będzie wsadzany do słoika z musztardą Ta część przemawia do mnie najbardziej Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #882 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ta część przemawia do mnie najbardziej musztarda taka ooostra, chlebka nie za dużo... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #883 Opublikowano 16 Stycznia 2014 , chlebka nie za dużo Andrzej powiedziały "wcale" Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #884 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Andrzej powiedziały "wcale" Ale słyszałem, że gdzieś chlebka próbował Takiego ciemnego "Haniowego", to by zjadł na pewno Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #885 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Polędwiczki podpiekam około 20 minut. Temp. też około 90*CUwierzyła? Jeśli to dotyczy polędwiczek z ostatnich fotek, to ja nie wierzę. Nie miała innego wyjścia dopiero jak się przekona to wypowie swoje zdanie.Skłaniam się jednak bardziej do podpowiedzi Zbója Madeja i w pierwszej kolejności będzie próba według Jego wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #886 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Roma, tak sobie patrzę że Ty z Kociewia jesteś i nie wybierasz się na kulig? Przecież to rzut przysłowiowym beretem Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #887 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ale słyszałem, że gdzieś chlebka próbował Radku na Świniozlocie kupiłem od gospodarza bochen chleba który był wykonany i wypieczony tradycyjnie czyli w piecu chlebowym . Jak było nie spróbować ze smalczykiem . :D . Ci co mieli aparaty to robili fotki a ja złamałem po 12 latach zasadę że bez chleba idzie żyć . :D No cóż , pozostało statystykę budować od podstaw . :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #888 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Andrzejku, ze statystyką będziesz musiał chyba poczekać bo na kuligu będzie tenże sam chlebek ..... A może i lepszy Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #889 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Roma, tak sobie patrzę że Ty z Kociewia jesteś i nie wybierasz się na kulig? Tusiaczku a ile Ty "kruszałeś" zanim zdecydowałeś się pokazać szerszej publiczności Ale Tlenia to w tym roku Romie nie odpuścimy,prawda Radku ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #890 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Andrzejku, ze statystyką będziesz musiał chyba poczekać tusiaczku , może i masz rację . Wczoraj byłem u lekarza po skierowanie do sanatorium celem podreperowania zdrowia. Zobaczył wyniki badań na które mnie skierował to tylko się spytał czy się jeszcze tłusto odżywiam .( o chlebie nic nie mówiłem) :D Żeby jednak było coś , to poinformował że tętno jeszcze dobre ( 64/min) ale norma 60/min . Powiedziałem że osoby wysportowane mają nawet poniżej 50 . Uśmiechnął się i powiedział że do sanatorium się nadaję . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #891 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Andrzejku, ze statystyką będziesz musiał chyba poczekać ...Zobaczył wyniki badań na które mnie skierował to tylko się spytał czy się jeszcze tłusto odżywiam .( o chlebie nic nie mówiłem) :D Żeby jednak było coś , to poinformował że tętno jeszcze dobre ( 64/min) ale norma 60/min .,., W dzisiejszych czasach podboju kosmosu i wiary w gusła wszelakie,to ważniejsze jest to czego nie powiedział!!! Bo............... biedak nie wiedział! Oczywiście tacy co przepisują statyny, pospolitym zjadaczom margaryny,nie mają o tym zielonego pojęcia. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #892 Opublikowano 16 Stycznia 2014 No, a jeszcze potem, ułamany kawał kiełbasy będzie będzie wsadzany do słoika z musztardą Znęcasz się chooopie! nad swoimi braćmi, że też o siostrach nie wspomnę. Oj nie ładnie nie ładnie Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #893 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Radku na Świniozlocie kupiłem od gospodarza bochen chleba który był wykonany i wypieczony tradycyjnie czyli w piecu chlebowym . Andrzejku:D, jakbyś na zlocie w Bukowinie chlebka jeszcze ugryzł, to od tego momentu buduj statystykę . Na XVI zlocie bukowiańskim znowu weźmiesz dziaba (12 lat ) i gitara Ale Tlenia to w tym roku Romie nie odpuścimy,prawda Radku ? Kaziku, obowiązkowo. Jesień nasza Znęcasz się chooopie! nad swoimi braćmi, że też o siostrach nie wspomnę. Oj nie ładnie nie ładnie No ale my tu gadu, gadu , a kabanosy można już jeść Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #894 Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Na kulig się nie wybieram bo po pierwsze primo,nie będzie śniegu po drugie primo, moje stare kości mogłyby tego nie wytrzymać. Jednak na Tleń to piszę się w ciemno edit:Kabanosy aż ślinka cieknie Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Roma Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #895 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jednak na Tleń to piszę się w ciemno To zmówimy się wczesną jesienią Ale.ale... pod warunkiem, że uwierzysz mi w te 20 minut odnośnie czasu podpiekania polędwiczek Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #896 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie uwierzę jak nie zrobię Jednak nie kwestionuję Twoich racji,za cienka jestem No i wygląd Twoich wyrobów świadczy o tym,że możesz ją mieć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #897 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Na kulig się nie wybieram bo po pierwsze primo,nie będzie śniegu Dzięki .........a już zaczynałem Ciebie lubić .Zresztą nie śnieg jest na kuligu najważniejszy Kaziku, obowiązkowo. Jesień nasza Ja o lipcu prawię /zakończenie spływu /. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #898 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie uwierzę jak nie zrobię Prawidłowo . Ja o lipcu prawię /zakończenie spływu /. Lipiec, niestety ... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #899 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Radku ja też Ciebie widzę na spływie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #900 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Radku ja też Ciebie widzę na spływie Karolu, w tym roku nie dam rady Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/36/#findComment-327234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.