andrzej k Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 21 Maja 2014 Jak się pięknie uśmiecha ta Twoja kiełbaska . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-353363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 21 Maja 2014 Radku kiełbasy Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-353364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 21 Maja 2014 Piekne serki i kielbasa :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-353369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 22 Maja 2014 Bardzo dziękuję . Zbliża się Dzień Dziecka i czas szykować prezenty . Do dzieci jedzie "Baba ze wsi" . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-353453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 22 Maja 2014 Z moich czasów pamiętam ,że takie wiktuaały + sery i śmietana " BABA Ze WSI " nosiła w chuscie na plecach . Piekne wyroby Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-353545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 22 Maja 2014 Radku,jak zwykle Mam nadzieję że uda mi się Was odwiedzić w czerwcu i wówczas nadrobimy stracony czas podczas ostatniego zlotu na którym mnie nie było. Serdeczne pozdrówka dla Hani i Ciebie Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-353583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 23 Maja 2014 Mam nadzieję że uda mi się Was odwiedzić w czerwcu i wówczas nadrobimy stracony czas podczas ostatniego zlotu na którym mnie nie było. Grzesiu :D Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-353693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 31 Maja 2014 Dzisiaj słoninka Jak zwykle cieniutka Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-355167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 31 Maja 2014 Kiełbaski super;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-355278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 31 Maja 2014 Radek... ta słonina w papryce... ech... napisz na PW jak ją uwędzić.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-355336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszezg Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Radku. napisz na forum jak zrobić taką słoninkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-355410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Kiełbaski super;) Dzięki Co do słoniny, to sprawa jest prosta . Zasalamy słoninę na około trzy tygodnie. Potem : Wyjmujemy z soli i spłukujemy sól ze słoniny w ciepłej wodzie Sznurujemy Wkładamy do wody o temp. Około 90*C i parzymy około 0,5 h Wyjmujemy i na kije do ocieknięcia i wystygnięcia Wędzimy dymem około 55 *C Po mniej więcej 2 h wyjmujemy z wędzarni i nacieramy słodką papryką Dalej wędzimy około 1,5 h Następnego dnia wędzimy powtórnie (najlepiej zimnym dymem) O tej porze roku, może być z tym ciężko... Ja wędziłem ciepłym około 30 - 35*C przez około 3 h. Zostawiamy w wędzarni do wystygnięcia. Pieczemy chleb na zakwasie, do tego małosolne ogórasy, jakiś browarek i rozkoszujemy się aromatem i smakiem Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Radek. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-355425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Serki w solance, a ja idę trochę popracować nad kondycją Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-355956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 I gotowe Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Serki mają towarzystwo - szyneczki prasowane Tym razem trzy batony, (każdy po około 1,1 kg) w osłonkach poliamidowych, w prasce do sera Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Już można jeść Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Radku wielkie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Szyneczki prasowane pasowały by mojej córce, takie chudziutkie i eleganckie, nie chwaląc, po prostu stwierdzam fakt - wysoka półka jeśli chodzi o efekt wizualny. Smak ocenią konsumenci.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Piękne???????????? Niech dym będzie z nami..... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Piekne smakowitosci Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) A przepis na szyneczkę w osłonce to skąd? Wyroby extra jak zawsze Edytowane 7 Czerwca 2014 przez JacekC Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Bardzo dziękuję Szynka w osłonce poliamidowej Szynka bez błon i tłuszczu około 2,7 kgGolonka około 0,6 kgPeklowane na mokro 5 dni (wg tabeli Dziadka)Szynka rozdrobniona na szarpaku nożem dwu skrzydełkowymGolonka 2 x 2,5 mmDokładnie wymieszaneBatony nadziane w poliamid 70 mmParzone 70 minut w temp około 75-77*CSchłodzone w letniej wodziePo około 1 godzinie włożone do praskiNa noc do lodówkiRano na kanapki Smacznego Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 7 Czerwca 2014 a przyprawy to co? tajemnica rodzinna? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 7 Czerwca 2014 a przyprawy to co? tajemnica rodzinna? nie tajemnica. Przypraw zero Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-356522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 11 Czerwca 2014 W przyszłą środę znowu jadę do krówek, bo co tydzień z rana mnie wyglądają Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/41/#findComment-357224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.