Radek. Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1051 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Serki w solance, a z pstrągami to mi się trochę zejdzie, bo przyroda nie pomaga Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-364810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1052 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 ... i do wędzarni Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-364822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1053 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 . i do wędzarni Radku a skrzela wyjmujesz . Pozdrowionka ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-364823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1054 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Radku a skrzela wyjmujesz . Andrzejku i oczka Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-364824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1055 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 I gotowe Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-364850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1056 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 I gotowe Można jeść :D Czyli oblizywać się Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-364862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1057 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Można jeść :D Można :D Czyli oblizywać się Też Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-364891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1058 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Jutro przyjeżdżają dzieciaki, więc serków tak, jak już by nie było . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-365089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1059 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Piękności Radku Jakie stężenie solanki do pstrągów stosowałeś ? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-365095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1060 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Jakie stężenie solanki do pstrągów stosowałeś ? 1 kg ryby / 1 l wody / 100g soli kamiennej. 12 godzin w temp. około 5 - 6 *C . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-365106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1061 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 więc serków tak, jak już by nie było . Radku , ja też serków już nie mam więc dzisiaj i jutro jadę do krówek . Pozdrawiam Was cieplutko . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-365109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1062 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Radku , ja też serków już nie mam więc dzisiaj i jutro jadę do krówek Heh to ja widzę że niezły jestem... Tak przyoszczędziłem na zagramanicę ze jeszcze z siedem sztuk się ostało Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-365110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1063 Opublikowano 9 Października 2014 Dzisiaj parę szyneczek, kilka boczków. Ale nie można jeść, bo to na chrzciny wnusi. Jagódki . No, może po plasterku... . Dziadek dopiero się rozkręca . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1064 Opublikowano 9 Października 2014 Radku koscielny Tobie pozwala nawet 2 plasterki Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1065 Opublikowano 9 Października 2014 . Dziadek dopiero się rozkręca A czy dziadek między 14 a 25 pażdziernika będzie w okolicy Bukowiny ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1066 Opublikowano 9 Października 2014 Radku koscielny Tobie pozwala nawet 2 plasterki :D A czy dziadek między 14 a 25 pażdziernika będzie w okolicy Bukowiny ? Dziadek i babcia 21, albo 22 października będą już po wizycie u dzieci i serdecznie zapraszają Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1067 Opublikowano 10 Października 2014 Dzisiaj rolki ze słoniny . Dwie większe z czosnkiem, dwa kawałki do jajecznicy, a pozostałe będą paprykowane . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1068 Opublikowano 10 Października 2014 Dzisiaj rolki ze słoniny Radku przyznaję się że nie pamiętam cobym coś takiego kosztował :D Cieplutko pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1069 Opublikowano 10 Października 2014 Radku przyznaję się że nie pamiętam cobym coś takiego kosztował :D Andrzejku, bo u mnie świnki takie wysportowane, "wybiegane" i mają idealne BMI . Trzeba sobie radzić Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1070 Opublikowano 10 Października 2014 Dzisiaj rolki ze słoniny . Dwie większe z czosnkiem, dwa kawałki do jajecznicy, a pozostałe będą paprykowane . Czy wszystko jest wyjaśnione na pierwszym zdjęciu, czy jeszcze prostemu ludowi z nizin coś byś mógł podpowiedzieć na temat wykonania tego cuda? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1071 Opublikowano 11 Października 2014 1. Słonina zasolona 10 dni, w temp. około 5*C2.Potem nadmiar soli zeskrobujemy nożem3.Platy lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa4.Na płaty słoniny dajemy przyprawy, takie jakie lubimy5.Zwijamy w rolki6.Parzymy około 50 minut w temp. 90*C7.Wyjmujemy do ocieknięcia (około jednej godziny wystarczy)8.Wędzimy około 4 godzin w temp. około 50 - 55*C9.No i jeeeemy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1072 Opublikowano 11 Października 2014 Z Twojego przepisu zdecydowanie wybieram pkt 9 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1073 Opublikowano 11 Października 2014 9.No i jeeeemy No i pojadło by się . Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1074 Opublikowano 11 Października 2014 No i pooopijamy Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1075 Opublikowano 11 Października 2014 Z Twojego przepisu zdecydowanie wybieram pkt 9 No i pojadło by się . Andrzejku pojemy No i pooopijamy Też Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/43/#findComment-376426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.