andrzej k Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1126 Opublikowano 12 Listopada 2014 Serki pływają w "rosole" . Radku dzięki za info i gorąco Was pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1127 Opublikowano 12 Listopada 2014 Radku, jak będziesz miał przerwę w serkach, to zerknij i podpowiedz proszę co by tu poprawić. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-moje-wedzenie/?p=382964 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1128 Opublikowano 13 Listopada 2014 Radku, jak będziesz miał przerwę w serkach, to zerknij i podpowiedz proszę co by tu poprawić. http://wedlinydomowe...zenie/?p=382964 Paweł odpisałem w Twoim temacie. W serkach, chwilowo nic się nie dzieje Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1129 Opublikowano 16 Listopada 2014 W piątek wędziłem serki . A dzisiaj boczki rolowane, najpierw parzone, a potem wędzone. I jeszcze rolady lazdijajskie .Aaa... Zapomniałem . Serki już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1130 Opublikowano 16 Listopada 2014 rolady lazdijajskie to to na piątym zdjęciu? a cotototo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1131 Opublikowano 16 Listopada 2014 rolady lazdijajskie to to na piątym zdjęciu? a cotototo? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4230-rolada-lazdijajska/ Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1132 Opublikowano 16 Listopada 2014 Dzięki! Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1133 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zaraz idę do kościoła i nie będę mógł się skupić przez Twoje boczki Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1134 Opublikowano 16 Listopada 2014 Boczki uwędzone . Na noc zostają w wędzarni. Golonki jeszcze trochę muszą się parzyć i potem w praskę .Tak, że nie można jeszcze ich jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1135 Opublikowano 16 Listopada 2014 Radek Twoja mielonka i wedzonki pieknie wygladaja , mozesz mi powiedziec z jak ja robiles ,ja z mojej nie jestem zadowolona bo moze dodalam za duzo golonki i ma taki bardzo silny smak i zapach i jest bardzo twarda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1136 Opublikowano 16 Listopada 2014 Radek Twoja mielonka i wedzonki pieknie wygladaja :clap: , mozesz mi powiedziec z jak ja robiles , ja z mojej nie jestem zadowolona bo moze dodalam za duzo golonki i ma taki bardzo silny smak i zapach i jest bardzo twarda Eli, dzięki . Szynka bez błon i tłuszczu - 2,5 kg i golonka - 0,4 kg. Peklowałem 5 dni na mokro. Szynka rozdrobniona na szarpaku. Nóż dwuskrzydłowy. Golonka na siatce 2 mm. Parzyłem w wodzie o temp. około 75 – 78*C, do temp. 68*C w środku. Potem praskę schłodziłem w letniej wodzie. Na noc do lodówki (bez luzowania sprężyn). Często robię, bo bardzo nam smakuje . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1137 Opublikowano 16 Listopada 2014 Parzyłem w wodzie o temp. około 75 – 78*C, do temp. 68*C w środku Mniej więcej jak długo czasowo parzyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1138 Opublikowano 16 Listopada 2014 Mniej więcej jak długo czasowo parzyłeś. Na zegarek nie patrzyłem, ale ze 2,5 h się zeszło. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1139 Opublikowano 17 Listopada 2014 Dzieki za odpowiedz , teraz juz wiem ze moja miala za duzo golonki i wyszla taka silna w smaku i twarda,na nastepny raz dodam mniej lub wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1140 Opublikowano 17 Listopada 2014 Wczoraj wędzone . Już można jeść . Teraz czas na kiełbasy . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1141 Opublikowano 17 Listopada 2014 Bardzo ładne te Twoje boczusie Czy mógłbyś opisać proces produkcji. Czy mi się wydaje, że odcinasz część chudego z jednej strony. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1142 Opublikowano 17 Listopada 2014 Eli ja do moich mielonek kiedys dawalam golonke ,teraz dodaje "III" z lopatki i jest duzo lepsza w smaku i miekka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1143 Opublikowano 17 Listopada 2014 Bardzo ładne te Twoje boczusie Czy mógłbyś opisać proces produkcji. Czy mi się wydaje, że odcinasz część chudego z jednej strony. Jagra, dzięki Chyba wszystko jest tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9027-boczek-parzony-a-potem-wedzony-%E2%80%93-rolowany-radka/ . Nic nie odcinam, bo te boczki już same w sobie są mikre. Miały po niecałe 2,5 kg. Ten na zdjęciu z linku (o ile pamiętam) miał dobrze ponad 3 kg . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1144 Opublikowano 18 Listopada 2014 Dzisiaj wędzę trochę cienkiej kiełbaski . Tłuściutka . Taka jaką lubię . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1145 Opublikowano 18 Listopada 2014 Tłuściutka . Taka jaką lubię . Radku , ja też lubię taką Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1146 Opublikowano 18 Listopada 2014 Radku , ja też lubię taką Andrzejku, wiemy co dobre :D . Kilka pętek zostało w wędzarni do podpieczenia, a reszta się parzy. Jutro rano nadziewam kabanosy, to parzoną kiełbasę w międzyczasie jeszcze trochę zadymię . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1147 Opublikowano 18 Listopada 2014 Cudowne Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1148 Opublikowano 18 Listopada 2014 Pieknie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1149 Opublikowano 18 Listopada 2014 To tak wiekszosc z nas lubi bo lekarze zalecają biale mięsko Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1150 Opublikowano 19 Listopada 2014 Dziękuję Paniom Karol Dzisiaj kiełbaskę trochę podwędziłem, a potem zabrałem się za kabanosy . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.