Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Serki pływają w "rosole" ;) .

 

 

 Radku dzięki za info i gorąco

 

 Was pozdrawiam  :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383117
Udostępnij na innych stronach

Radku, jak będziesz miał przerwę w serkach, to zerknij i podpowiedz proszę co by tu poprawić.  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8764-moje-wedzenie/?p=382964

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383119
Udostępnij na innych stronach

Radku, jak będziesz miał przerwę w serkach, to zerknij i podpowiedz proszę co by tu poprawić. http://wedlinydomowe...zenie/?p=382964

 

Paweł odpisałem w Twoim temacie. W serkach, chwilowo nic się nie dzieje ;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383131
Udostępnij na innych stronach

W piątek wędziłem serki :) . A dzisiaj boczki rolowane, najpierw parzone, a potem wędzone. I jeszcze rolady lazdijajskie :) .

Aaa... Zapomniałem :) . Serki już można jeść ;) .

 

post-42246-0-72649200-1416128234_thumb.jpg

post-42246-0-12658000-1416128250_thumb.jpg

post-42246-0-46946500-1416128266_thumb.jpg

post-42246-0-82861400-1416128282_thumb.jpg

post-42246-0-00182700-1416128298_thumb.jpg

post-42246-0-87489500-1416128315_thumb.jpg

post-42246-0-18914400-1416128337_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383635
Udostępnij na innych stronach

 

 

rolady lazdijajskie to to na piątym zdjęciu? a cotototo? :)
 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4230-rolada-lazdijajska/ :);)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383640
Udostępnij na innych stronach

Zaraz idę do kościoła i nie będę mógł się skupić przez Twoje boczki :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383642
Udostępnij na innych stronach

Boczki uwędzone :) . Na noc zostają w wędzarni. Golonki jeszcze trochę muszą się parzyć i potem w praskę :) .

Tak, że nie można jeszcze ich jeść ;) .

 

post-42246-0-05688000-1416149342_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383697
Udostępnij na innych stronach

Radek Twoja mielonka i wedzonki pieknie wygladaja :clap:  :clap:  , mozesz mi powiedziec z jak ja robiles ,

ja z mojej nie jestem zadowolona bo moze dodalam za duzo golonki i ma taki bardzo silny smak i zapach i  jest bardzo twarda :(

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383715
Udostępnij na innych stronach

Radek Twoja mielonka i wedzonki pieknie wygladaja :clap: :clap: , mozesz mi powiedziec z jak ja robiles , ja z mojej nie jestem zadowolona bo moze dodalam za duzo golonki i ma taki bardzo silny smak i zapach i jest bardzo twarda :(

 

 

Eli, dzięki :)

Szynka bez błon i tłuszczu - 2,5 kg i golonka - 0,4 kg. Peklowałem 5 dni na mokro. Szynka rozdrobniona na szarpaku. Nóż dwuskrzydłowy. Golonka na siatce 2 mm. Parzyłem w wodzie o temp. około 75 – 78*C, do temp. 68*C w środku. Potem praskę schłodziłem w letniej wodzie. Na noc do lodówki (bez luzowania sprężyn). Często robię, bo bardzo nam smakuje :thumbsup: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383725
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mniej więcej jak długo czasowo parzyłeś.
 

Na zegarek nie patrzyłem, ale ze 2,5 h się zeszło.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383751
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wędzone :) . Już można jeść ;) . Teraz czas na kiełbasy :) .

 

post-42246-0-89153700-1416208434_thumb.jpg

post-42246-0-90248500-1416208448_thumb.jpg

post-42246-0-50229400-1416208463_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383805
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne te Twoje boczusie  :clap:  :tongue:  Czy mógłbyś opisać proces produkcji.  :) Czy mi się wydaje, że odcinasz część chudego z jednej strony. 

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383845
Udostępnij na innych stronach

Eli ja do moich mielonek kiedys dawalam golonke ,teraz dodaje "III" z lopatki i jest duzo lepsza w smaku i miekka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383848
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne te Twoje boczusie :clap::tongue: Czy mógłbyś opisać proces produkcji. :) Czy mi się wydaje, że odcinasz część chudego z jednej strony.

 

Jagra, dzięki ;) Chyba wszystko jest tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9027-boczek-parzony-a-potem-wedzony-%E2%80%93-rolowany-radka/ :) . Nic nie odcinam, bo te boczki już same w sobie są mikre. Miały po niecałe 2,5 kg. Ten na zdjęciu z linku (o ile  pamiętam) miał dobrze ponad 3 kg :) .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-383862
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj wędzę trochę cienkiej kiełbaski :) . Tłuściutka :) . Taka jaką lubię ;):tongue:

 

post-42246-0-22780500-1416316960_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384107
Udostępnij na innych stronach

Radku , ja też lubię taką :D:thumbsup:

 

 

Andrzejku, wiemy co dobre :D :D ;) .

 

Kilka pętek zostało w wędzarni do podpieczenia, a reszta się parzy. Jutro rano nadziewam kabanosy, to parzoną kiełbasę w międzyczasie jeszcze trochę zadymię :).

post-42246-0-12574400-1416327786_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384152
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Paniom :D

Karol ;)

 

Dzisiaj kiełbaskę trochę podwędziłem, a potem zabrałem się za kabanosy :) .

 

post-42246-0-62180100-1416390999_thumb.jpg

post-42246-0-92009600-1416391040_thumb.jpg

post-42246-0-87032900-1416391100_thumb.jpg

post-42246-0-42392700-1416391116_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/46/#findComment-384271
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.