Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Hallo!!!! Mam zamiar zrobic salceson z podrobow kurczaka.Czy ktos juz cos podobnego robil??. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A powiedz co ten salceson sklei.?Chyba ,że użyjesz łapek kurzych ,ale i tak czarno widzę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Mam zamiar zrobic salceson z podrobow kurczaka.W składzie żołądki kurze, indycze i kacze, języki kacze, odrobina wątroby opcjonalnie, serca, trochę skórek wieprzowych i do dzieła. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 trochę skórek wieprzowych Miał być kurzy a nie wieprzowo kurzy :grin: .Ja bym użył łapek też mają dużo kleju i będzie czysto kurzy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 W składzie żołądki kurze, indycze i kacze, języki kacze, odrobina wątroby opcjonalnie, serca, trochę skórek wieprzowych i do dzieła. :blush: Tyle skladnikow to ja nie posiadam...., ale co niektore! A co z przyprawami?? [ Dodano: Wto 10 Sie, 2010 21:01 ] Hallo!!!! No a czy trzeba peklowac to calkiem zapomnialem zapytac. :blush: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Niekoniecznie.Jak chcesz mieć różowy kolor to do gotowania dodaj łyżeczkę peksoli. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Hallo!!!! Czy jest koniecznosc gotowania przed parzeniem albo wystarczy samo parzenie??Dodac zelatyny, czy lepiej cos z golonki?? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 gotowania przed parzeniem O co chodzi? Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 gotowania przed parzeniem O co chodzi? Robiąc salcesony i inne podrobowe gotujemy , a następnie obieramy z kości kroimy / mielimy - przyprawiamy / mieszamy- nadziewamy i parzymy gotowy produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Henio, ja robie salcesony,chociaż nigdy nie robiłam podrobowego. Ale składniki na salceson parzymy nie gotujemy :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Robiąc salcesony i inne podrobowe gotujemy , a następnie obieramy z kości kroimy / mielimy - przyprawiamy / mieszamy- nadziewamy i parzymy gotowy produkt.Henio ,poco parzyc jak juz ugotowane?? [ Dodano: Wto 10 Sie, 2010 21:49 ] Hallo!!! Luciola5 w Tobie cala nadzieja :wink: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ja miałem na myśli te kurze łapki, które gotujemy w małej ilości wody , by po obraniu (wyłuskaniu) z kości zużyć całość wraz z rosołem jako klej do salcesonu. Ps. A ja jak chcę zrobić salceson wieprzowy , to tak zwane maski głów (łby :wink: ) gotuję i następnie obieram z kostek.Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Hallo!!!! Henio tych lapek to ja tu nigdy nie dostane , wiec musze improwizowac,..swinskimi. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Olek.P, ja bym dała skórek wieprzowych jak pisał Pis. Chyba nie jesteś uczulony na wieprzowinę? :grin: Po włożeniu w osłonki trzeba sparzyć aby wyrównać wszystkie smaki i jak masz w naturalnych osłonkach to je zmiękczyc. Najlepiej poczytaj trochę o salcesonach a jest tego dużo i wtedy będziemy coś myśleć, żeby nie powtarzać już tego co zostało napisane. :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Mozna robic z krwia i bez?? Albo??? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Można z krwią i bez .Ja akurat robię bez krwi :lol: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Najlepiej poczytaj trochę o salcesonach a jest tego dużo i wtedy będziemy coś myśleć, żeby nie powtarzać już tego co zostało napisane. :grin: Luciola 5 Ja czytam ...duzo i mysle ... tez.... duzo , nie tylko o salcesonach :wink: Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ja czytam ...duzo i mysle ... tez.... duzo , nie tylko o salcesonach Ja też, nie tylko o salcesonach myślę... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 nie tylko o salcesonach Czyżby??? :wink: A mieliśmy mówić o salcesonach :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A mieliśmy mówić o salcesonach :grin: Ale tylko o podrobowych !!! Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 wiec musze improwizowac,..swinskimi. :devil: :devil: :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czy jest koniecznosc gotowania przed parzeniem albo wystarczy samo parzenie??Salceson to salceson. Jest to wyrób podrobowy o ustalonej technologii wykonania. Surowiec parzy się odpowiednio długo wraz ze składnikami klejotwórczymi (skórki, nóżki). Po nadzianiu osłonek wyrób powtórnie parzymy, potem studzimy pod obciążeniem. Powtórne parzenie końcowego produktu robi się ze względów m.innymi sanitarnych. Przeczytaj dokładnie w Akademii Dziadka część X. http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189 . Możesz zastosować dowolny przepis tylko podmienić surowce (ale z głową :grin: ) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4396-salceson-podrobowy/#findComment-119800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.