Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej jak byłoby gumowate.

Są różne gusty. Mnie smakuje taka twarda (ledwo można nożem ukroić cieniutkie wiórki) na chlebek z masełkiem :thumbsup: Możecie spróbować: jak wyschnie do gumowatości, to kawałek zostawić do twardości :)
  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Andy powiem tylko tyle że moja ma w tej chwili 2,5 m-c i czeka cierpliwie do naszego spotkania :grin: :grin:
A tu mam pytanie .... po 5-7 dniach do lodówki na 7 .... i gdzie ją potem trzymacie w lodówce ? i w czym ..... bo przecież nie "na golasa" ... :(

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

bo przecież nie "na golasa"

najlepiej zawinąć w papier :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Ja pomyślałem o jakiejś lnianej ściereczce ... i zawiniątko smacznym ale jak pergaminik to będzie pergaminik .... ;)

 

PS

.... Ja to myślę że i tak nie będzie takiej potrzeby ..... czy ja wyglądam na masochistę ... ?

Daję im góra 7 do 10 dni życia ...... :thumbsup: :thumbsup: :blush:

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Są różne gusty. Mnie smakuje taka twarda (ledwo można nożem ukroić cieniutkie wiórki) na chlebek z masełkiem :thumbsup: Możecie spróbować: jak wyschnie do gumowatości, to kawałek zostawić do twardości :)

Gumowate w trakcie procesu.

Miałem na myśli aby zbyt szybko z góry nie obsychało.

Po jakimś czasie, wiadomoże będzie twarde.

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Mam następujące pytanie:

Po prawie 5 dniach mięso schab (1,1 kg) zasolone przyprawione dalej jest znacząco wilgotne, soki co prawda w szałowych ilościach się nie uwidaczniają, ale mięso jest ewidentnie mokre, trzymać mam dalej w lodówce, czy po 5 dniu mogę bez obaw włożyć do pończochy?

 

Proszę o pomoc.

Bez obaw do pończochy.Wyschnie nie bój się.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

to kup byle jakie rajstopy i utnij im nóżki ..... bo z pończoszkami to możesz mieć problem ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Oby, oby widzę to czarno

A skąd tem pesymizm.Głowa do góry :grin: .Siedem dni sobie powisi w przewiwnym miejscu i potem na siedem do lodówki razam z pończochą.A potem............bajka

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Witam !

 

Może jeszcze być rozczarowanie kolendrą. Ja już nie robię ''Parmeńskiej'' z ta przyprawą (złe doświadczenie) :cry:

 

Pozdrawiam

Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink:
Oj byli byli ..... ja tam nie przesadzałem bo to mocna, charakterystyczna i specyficzna przyprawa ......ale daje taki specyficznie korzenno-ziemisty posmak jak powinna mieć taka wędlina ... ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

He he lubię kolendrę ale na ''Parmeńskiej'' mi skisło i skarpetami waliło :wink:
Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink:

na ''Parmeńskiej'' mi skisło i skarpetami waliło

A pończoszki skąd miałeś ....? :> ?

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Może jeszcze być rozczarowanie kolendrą

Możesz kolegi więcej nie dołować :devil: .Widzisz ,że cały w nerwach :lol: .Spróbuje i może mu posmakuje.Ja też nie robię teraz z kolendrą ,ale pierwsza była z i była całkiem całkiem

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Roger z Auchan za 90 gr. dwupak pończoszek był :grin: Przepłukane porządnie. Może za dużo dałem kolendry i się zemściło hyhy
Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink:
Nie no to ja przepłaciłem 3,70PLN ale Gatta ....... hahahha z Emisia .... ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

hahahaha nie ...... czy Ty myślisz że takie ładne samonośne bym poświęcił .... ;) najpierw uczyniłyby swą powinność potem do pralki i na dopiero wędlinki ... ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

He he lubię kolendrę ale na ''Parmeńskiej'' mi skisło i skarpetami waliło :wink:

Może to nie wina przypraw ?

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.