andy Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 12 Września 2010 Lepiej jak byłoby gumowate.Są różne gusty. Mnie smakuje taka twarda (ledwo można nożem ukroić cieniutkie wiórki) na chlebek z masełkiem :thumbsup: Możecie spróbować: jak wyschnie do gumowatości, to kawałek zostawić do twardości Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 12 Września 2010 Andy powiem tylko tyle że moja ma w tej chwili 2,5 m-c i czeka cierpliwie do naszego spotkania :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 12 Września 2010 A tu mam pytanie .... po 5-7 dniach do lodówki na 7 .... i gdzie ją potem trzymacie w lodówce ? i w czym ..... bo przecież nie "na golasa" ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 12 Września 2010 bo przecież nie "na golasa"najlepiej zawinąć w papier :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon_ Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 12 Września 2010 Trzymam w pojemniku obracając co kila dni Cytuj Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 12 Września 2010 Ja pomyślałem o jakiejś lnianej ściereczce ... i zawiniątko smacznym ale jak pergaminik to będzie pergaminik .... PS.... Ja to myślę że i tak nie będzie takiej potrzeby ..... czy ja wyglądam na masochistę ... ?Daję im góra 7 do 10 dni życia ...... :thumbsup: :thumbsup: :blush: Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 13 Września 2010 Są różne gusty. Mnie smakuje taka twarda (ledwo można nożem ukroić cieniutkie wiórki) na chlebek z masełkiem :thumbsup: Możecie spróbować: jak wyschnie do gumowatości, to kawałek zostawić do twardości Gumowate w trakcie procesu. Miałem na myśli aby zbyt szybko z góry nie obsychało. Po jakimś czasie, wiadomoże będzie twarde. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszeks2555 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 13 Września 2010 to trzeba mieć silną wolę... Cytuj zbyszeks2555 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackfantom Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 13 Września 2010 Mam następujące pytanie: Po prawie 5 dniach mięso schab (1,1 kg) zasolone przyprawione dalej jest znacząco wilgotne, soki co prawda w szałowych ilościach się nie uwidaczniają, ale mięso jest ewidentnie mokre, trzymać mam dalej w lodówce, czy po 5 dniu mogę bez obaw włożyć do pończochy? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 13 Września 2010 Bez obaw do pończochy.Wyschnie nie bój się. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackfantom Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 13 Września 2010 Trochę ulżyło. Oby, oby widzę to czarno, jutro wsadzam do pończochy, o ile ją dostanę w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 13 Września 2010 to kup byle jakie rajstopy i utnij im nóżki ..... bo z pończoszkami to możesz mieć problem Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 13 Września 2010 Oby, oby widzę to czarno A skąd tem pesymizm.Głowa do góry :grin: .Siedem dni sobie powisi w przewiwnym miejscu i potem na siedem do lodówki razam z pończochą.A potem............bajka Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackfantom Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 13 Września 2010 Pierwszy taki wyrób 'masarski' stąd ten stres i pesymizm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 13 Września 2010 Witam ! Może jeszcze być rozczarowanie kolendrą. Ja już nie robię ''Parmeńskiej'' z ta przyprawą (złe doświadczenie) Pozdrawiam Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackfantom Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 13 Września 2010 Nikt wcześniej nie był rozczarowany smakiem parmy z kolendrą, skąd ten niesmak? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 13 Września 2010 Oj byli byli ..... ja tam nie przesadzałem bo to mocna, charakterystyczna i specyficzna przyprawa ......ale daje taki specyficznie korzenno-ziemisty posmak jak powinna mieć taka wędlina ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackfantom Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 13 Września 2010 Narzekali na ilość, ale żeby kolendry nie lubić, przykre. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 13 Września 2010 He he lubię kolendrę ale na ''Parmeńskiej'' mi skisło i skarpetami waliło :wink: Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 13 Września 2010 na ''Parmeńskiej'' mi skisło i skarpetami waliłoA pończoszki skąd miałeś ....? :> ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 13 Września 2010 Może jeszcze być rozczarowanie kolendrą Możesz kolegi więcej nie dołować :devil: .Widzisz ,że cały w nerwach :lol: .Spróbuje i może mu posmakuje.Ja też nie robię teraz z kolendrą ,ale pierwsza była z i była całkiem całkiem Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 13 Września 2010 Roger z Auchan za 90 gr. dwupak pończoszek był :grin: Przepłukane porządnie. Może za dużo dałem kolendry i się zemściło hyhy Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 13 Września 2010 Nie no to ja przepłaciłem 3,70PLN ale Gatta ....... hahahha z Emisia .... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 13 Września 2010 hahahaha nie ...... czy Ty myślisz że takie ładne samonośne bym poświęcił .... najpierw uczyniłyby swą powinność potem do pralki i na dopiero wędlinki ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 13 Września 2010 He he lubię kolendrę ale na ''Parmeńskiej'' mi skisło i skarpetami waliło :wink:Może to nie wina przypraw ? Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/34/#findComment-124372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.