chudziak Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Października 2010 Poszukuję sprawdzonego kremu do przełożenia wafli czyli do tzw pischinger'a.Proszę tylko o sprawdzone przepisy bez linków w internecie( chyba ,że osobiście wypróbowany). Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Października 2010 Mówisz masz: siekane orzechy 1 garść sól 1 szczypta rum 2-3 łyżki (robiłem też z whisky)marmolada 2 łyżki kakao ciemne gorzkie 4 łyżki cukier waniliowy 1 opakowanie cukier 25 dag masło 1 kostka wafle 1 opakowanie Cukier utrzeć z masłem na krem, dodać cukier waniliowy, szczyptę soli, kakao, połowę orzechów, alkohol lub aromat. Dobrze wymieszać. Andruty smarować masą orzechową i układać jeden na drugim. Obciążyć i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Przed podaniem posmarować marmoladą i posypać pozostałymi orzechami. Kroić można tak jak tradycyjny tort. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-129650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Października 2010 Ja górę smaruję rozpuszczoną deserową czekoladą lub polewą czekoladową i ubieram orzechami. Pycha deser :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-129654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Października 2010 Potwierdzam słowa przedmówcy pycha ...... najlepszy jest jak polezy dzień dwa ...... a jeszcze lepszy jak pałaszujemy ostatni kawałek .... PSTą warstwę marmoladki można dać do środka powinna być lekko kwaskowa .... czarna porzeczka, wiśnia ..... dobrze się komponuje smakowo z masą kakaową ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-129660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Października 2010 Przedwojenny:- 25 dkg masła- 25 dkg cukru- 4 tabliczki gorzkiej czekolady- 25 dkg migdałów sparzonych, zrumienionych i drobno startych- 1/2 laski wanilii- 50ml rumu jamajskiego- szczypta soli Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-129674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Października 2010 Chudziak zdopingowałaś mnie do zrobienia torciku, kupiłem w Auhan okrągły zestaw wafli za 2.89, polewę z gorzkiej czekolady Oetkera za 2,99 i do robienia ruszyłem, bo Moja LP jeszcze w pracy, a chcę zrobić jutro niespodziankę. Półprodukt wylądował w szafce na balkonie, przyciśnięty z góry poprzez talerz główką kapusty, jutro poleję polewą i udekoruję orzechami, będzie pycha niespodzianka :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-129697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzi Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Sprawdzony kilkadziesiąt razy sposób na krem do pischingera. 1. Kupujemy puszkę słodzonego mleka skondensowanego. 2. Zamkniętą puszkę gotujemy w garnku z wodą przez 2 godziny. 3. Wyciągamy puszkę i po ostygnięciu otwieramy. 4. Masą powstałą z mleka smarujemy wafle. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-135938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 7 Grudnia 2010 ...lub dodajemy 0,7 l dobrej, czystej wódki i mamy super likier. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-135961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Tak zgadzam się z wódką wychodzi smaczny likier karmelowy. Czym dłużej gotujemy mleko tym wychodzi ciemniejszy kolor Cytuj duduś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-135986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Grudnia 2010 A kto robił nalewki z twardych owoców, np z jarzębiny to może wykorzystać jej owoce do masy pischingera. Nie dla dzieci. :wink: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4689-porada-pischinger-krem/#findComment-136228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.