malina2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 może ktoś napisać jaki procent solanke robicie do tego sera wiem że na stronie głównej pisze aż serki zaczną pływać lecz ja wolałbym by ktoś napisał ile gram soli daje na litr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-278661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 aż serki zaczną pływać lecz ja wolałbym by ktoś napisał ile gram soli daje na litr Moje proporcje to 100 g soli na 1 litr wody i moczenie 8 h albo 200g soli/l i moczenie 4 h Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-278663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 dziekuje za konkretną odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-278709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam Pozwolę sobie pochwalić się swoim pierwszym serem. Robiony z duszą na ramieniu, ale jednak się udał. :grin: http://img600.imageshack.us/img600/3497/serbialy.jpg http://img507.imageshack.us/img507/213/serg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-286812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Robiony z duszą na ramieniu, ale jednak się udałWidać, że dusza dobrze pilnowała technologii :lol: Gratuluję wyrobu :clap: . Pokaż jeszcze przekrój proszę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-286815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Nie bardzo wiem, czy te dziurki są wynikiem mojego błędu, czy też tak w tym serze może być? http://img705.imageshack.us/img705/2039/serekdd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-286820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Mógł byc słabo odcisnięty ale jest ok. co ci dziurki przeszkadzają byle dobry był :grin: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-286828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Czerwca 2013 byle dobry był :grin: :grin: :grin:Dokładnie! Już go praktycznie nie ma, wszystkim domownikom bardzo smakował i pytają kiedy robię następny. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-286832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterpan Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Wrzuciłem ostatnio do wędzarni 2 kawałki twarogu wiejskiego (naprawdę wiejskiego) na szybko, bez przygotowania. Po prostu mięcho już się dymiło i na próbę ser poszedł w siatkę i do dymu. Wyszedł bardzo dobry, choć bezpłciowy - brak soli. Następnym razem myślę nie moczyć w solance, tylko zamówić u chłopa ser już nasolony w masie. Ewentualnie zagnieść z solą i formować od nowa. Do tego przed pakowaniem w siatkę chyba owinę gazą żeby nie uciekał. Napiszę co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Polecam Ci zrobic ser podpuszczkowy typu oscypek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wyszedł bardzo dobry, choć bezpłciowy - brak soliBeatka bardzo lubi wedzone kawałki białego twarogu, który obsypuje przyprawami i sola (bez moczenia w solance) i wędzi w ciepłym dymie 60 min 80stC i 120 min 40stC, są doskonałe jako pogryzaczki :lol: :thumbsup: [ Dodano: Nie 18 Sie, 2013 10:51 ]to ostatnia produkcja Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No tak jego mam na myśli, a kto przede mną napisał post? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 pioro,twaróg wedzisz na ruszcie lub siatce ? , napisz prosze czy to twaróg wiejski z zagrody, czy kupowny w sklepie wrób mleczarni .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 pioro, Ja nigdy nie moczę twarogu w solance tylko sole z ręki dość obficie,potem posypuję pieprzem i do wędzarni zawsze wychodzą super :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ...twaróg wedzisz na ruszcie lub siatce ?...No właśnie? Jestem również ciekawy. Tyle uwędzonego sera, to NIESAMOWITE! :lol: :grin: BTW Stawiam na siatkę o odpowiednich "oczkach". Lepsze "oczko" zagwarantuje lepszą "zadymkę"! :wink: :tongue: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 czy to twaróg wiejski z zagrody,twaróg Beatka wędzi na siatce jest to twaróg "sklepowy" ale tylko z OSM Góra Góra :thumbsup: to jedyny powiat na dolnym śląsku przez który nie przebiega żadna szosa krajowa :!: :!: Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 efekt weekendowej nudy :grin: http://img16.imageshack.us/img16/6080/0hyr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-296661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Października 2013 Moje następne zadymienie, wychodzi coraz lepiej. Ser smaczny i znika w ekspresowym tempie. http://imageshack.us/a/img42/2717/q4x5.jpg http://imageshack.us/a/img19/2810/9bt4.jpghttp://imageshack.us/a/img843/2749/9sdg.jpghttp://imageshack.us/a/img812/4103/1cc3.jpg http://imageshack.us/a/img9/7338/j75d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4713-ser-w%C4%99dzony/page/2/#findComment-306644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.