Skocz do zawartości

Kilka pytan do Fachowców pilne!!!!


jokej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie mam kilka pytan

 

1.Czy woda do solanki musi byc przegotowana.

2.Która solanka jest najlepsza (sama sól,peklosól,czy mieszane i jakie.)na 14 dni

3.Ile przypraw i jakie dodac do solanki na 4szynki po 2kg.i 6 szynek po 1,5kg.

4.Boczki 2x3,5kg na jak dlugo mozna zostawic w solance i jakiej najlepiej

5.Zeberka czy wogóle je wkladac do solanki? jak tak to jak ?

6.Polendwice 2x0,5kg jak je najlepiej zrobic czy z szynkami?

7.Chcialbym zrobic szynki na dwa sposoby jakie byly by najlepsze.

8.Wczoraj świnkazostala ubita (rano)wieczorem rozebrana kiedy najlepiej wlozyc do solanki na 14dni

9.Czy trzeba naszczykiwac szynki o takiej wadze?

 

Jestem poczatkujacym :blush: wszelkie rady mile widziane z góry dziekuje

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.