jokej Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam serdecznie mam kilka pytan 1.Czy woda do solanki musi byc przegotowana.2.Która solanka jest najlepsza (sama sól,peklosól,czy mieszane i jakie.)na 14 dni3.Ile przypraw i jakie dodac do solanki na 4szynki po 2kg.i 6 szynek po 1,5kg.4.Boczki 2x3,5kg na jak dlugo mozna zostawic w solance i jakiej najlepiej5.Zeberka czy wogóle je wkladac do solanki? jak tak to jak ?6.Polendwice 2x0,5kg jak je najlepiej zrobic czy z szynkami?7.Chcialbym zrobic szynki na dwa sposoby jakie byly by najlepsze.8.Wczoraj świnkazostala ubita (rano)wieczorem rozebrana kiedy najlepiej wlozyc do solanki na 14dni9.Czy trzeba naszczykiwac szynki o takiej wadze? Jestem poczatkujacym :blush: wszelkie rady mile widziane z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtec Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Grudnia 2010 jokej, skorzystaj z wyszukiwarki --> https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php Na wszystkie Twoje pytania znajdziesz odpowiedzi na forum. Cytuj "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Poczytaj: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=100 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.