jokej Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam serdecznie mam kilka pytan 1.Czy woda do solanki musi byc przegotowana.2.Która solanka jest najlepsza (sama sól,peklosól,czy mieszane i jakie.)na 14 dni3.Ile przypraw i jakie dodac do solanki na 4szynki po 2kg.i 6 szynek po 1,5kg.4.Boczki 2x3,5kg na jak dlugo mozna zostawic w solance i jakiej najlepiej5.Zeberka czy wogóle je wkladac do solanki? jak tak to jak ?6.Polendwice 2x0,5kg jak je najlepiej zrobic czy z szynkami?7.Chcialbym zrobic szynki na dwa sposoby jakie byly by najlepsze.8.Wczoraj świnkazostala ubita (rano)wieczorem rozebrana kiedy najlepiej wlozyc do solanki na 14dni9.Czy trzeba naszczykiwac szynki o takiej wadze? Jestem poczatkujacym :blush: wszelkie rady mile widziane z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4857-kilka-pytan-do-fachowc%C3%B3w-pilne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Grudnia 2010 jokej, skorzystaj z wyszukiwarki --> https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php Na wszystkie Twoje pytania znajdziesz odpowiedzi na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4857-kilka-pytan-do-fachowc%C3%B3w-pilne/#findComment-135336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Poczytaj: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=100 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4857-kilka-pytan-do-fachowc%C3%B3w-pilne/#findComment-135351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.