@halusia@ Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zawsze kupowaliśmy torty u znajomej znajomych ale od teraz koniec z tym procederem I tak trzymaj :grin: A halusia, jak każdy wie, „jak trzeba to przytuli, a jak trzeba to i po łapach trzepnie” :wink: Ciebie pokemonie jeszcze nie tuliłam , ale dzisiaj na to zasłużyłeś :wink: Ku mojej wielkiej uciesze biszkopt nie "siadł" Dzięki halusia !!! :grin: :grin: :grin: Pokemonie piękny efekt końcowy jak na pierwszy raz :clap: I mam nadzieje że torcik smakował :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 9 Lutego 2011 Tort śliczny, i z tego co widze w smaku tez pyszny. Aż sam jestem zaskoczony a goście i córa tym bardziej, tort rozpływa się w ustach Dziekuje za zyczenia dla Karoliny !!! Ciebie pokemonie jeszcze nie tuliłam , ale dzisiaj na to zasłużyłeś :blush: :blush: :blush: :wink: Pokemonie piękny efekt końcowy jak na pierwszy raz Dzieki śliczne ale naprawde tort wyszedł pierwsza klasa Juz mam pierwsze zamówienie na brata urodziny troche bałem się że za dużo wlało mi się tego zapachu rumowego ale nie, wszystko oki A tak wyglada w środku :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 9 Lutego 2011 U nas dzisiaj 17-te Chantal mojej pociechy było trochę skromniej: Dla Twojej córuni wszystkiego najlepszego :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 9 Lutego 2011 U nas dzisiaj 17-te Chantal mojej pociechy było trochę skromniej: Również wszystkiego najlepszego !!! ech jak te dzieci rosna.... :mellow: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 9 Lutego 2011 Pokemonie czy móbyś przybliżyć mi problem rzucania biszkoptem dużo w życiu piekłam ale o takiej metodzie jak żyję nie słyszałam czy to nie jakaś "podpucha" w jakim celu to się robi :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 9 Lutego 2011 Pokemonie czy móbyś przybliżyć mi problem rzucania biszkoptem dużo w życiu piekłam ale o takiej metodzie jak żyję nie słyszałam czy to nie jakaś "podpucha" w jakim celu to się robi :question: Asiu ja wyręczę pokemona i jeśli mogę to wyjaśnię. Pokemon sam nie chciał w to uwierzyć , kiedy zdradziłam mu ten sposób.....myślał że z niego żartuje. :grin: ''Rzucanie'' czyli upuszczenie biszkopta wyjętego zaraz z piekarnika na odpowiednią ma na celu to iż biszkopt ma tendencje '' kurczenia'' się brzegów i ta metoda ma temu zapobiec. Jest sprawdzona nie tylko przeze mnie ... i zawsze się sprawdza. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 9 Lutego 2011 Dziękuje bardzo Halinko to jeszcze napisz mi czy to z dużej wysokości ciskać tym ciastem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 9 Lutego 2011 Dziękuje bardzo Halinko to jeszcze napisz mi czy to z dużej wysokości ciskać tym ciastem Proszę bardzo Asiu . ale żeby wyszedł ładnie i nie opadł to trzeba biszkopt zrzucić z wysokości 50 cm na ziemię… Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 9 Lutego 2011 no cóż jak widać oczy już nie te i czytają co chcą :grin: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 10 Lutego 2011 ale żeby wyszedł ładnie i nie opadł to trzeba biszkopt zrzucić z wysokości 50 cm na ziemię…Rzucanie biszkoptem o podłoge :grin: - trochę z kadru uciekał... :wink: :grin: :grin: :grin: ... :grin: :grin: :rolleyes: :grin: Czy puszczałeś go z góry? :grin: czy rzuciłeś nim o ziemię, czy może rzuciłeś nim na odległość tak jak rzuca się ringo?? :grin: :grin: Też mam już przepis od Haluśki i nie wiem czy użyć siły czy ma to być swobodny upadek? Z Twojego rzutu to by się filmik jaki przydał :lol: :lol: ubiłem śmietanę (730 ml plus cukier puder i 2 smietanfixy i pół szklanki ciepłej wody z łyżką żelatyny.Żelatynę rozpuszczoną w wodzie dodałeś do już ubitej śmietany z cukrem i śmietanfixem? A tak wyglada w środku :grin:Cóż ja skromny Zbój mogę napisać, dla mnie wygląda bardzo smacznie :thumbsup: :thumbsup: Dziękuję IwoniezJanuszem, halusi, Zbójowi i kaszubce33 za pomoc i cenne rady Eee tam, nie ma sprawy :grin: , choć ja nadal wciąż jeszcze mało wiem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 10 Lutego 2011 Czy puszczałeś go z góry? Tak z góry "upusciłem" na podłogę z ok 50 cm wysokości Swobodny upadek Żelatynę rozpuszczoną w wodzie dodałeś do już ubitej śmietany z cukrem i śmietanfixem?Dodałem podczas ubijania śmietany jak juz trochę zgęstniała, pół szklanki wody i łyzka stołowa zelatyny. Dzisiaj jak zjadłem kawałek, (uchowała sie 1/3) tortu, który stał w lodówce, to jest super, chodzi o smietane, nie za twarda, nie za mieka, nie rozpływa sie, czyli trafiłem z "proporcjami". Po prostu miałem tylko 2 śmietanfixy bo jak bym miał wiecej to bym chyba żelatyny nie dał a tak dałem i wyszło git Dosyć długo ubijałem śmietane juz ze wszystkim, jakieś 15-20 minut, dobrze, że sie masło nie zrobiło :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-145917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 10 Lutego 2011 Torcik - paluszki lizać! :clap: P.s.2 śmietanfixyA co to za ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-146019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 11 Lutego 2011 pokemon15 napisał/a: 2 śmietanfixy A co to za ustrojstwo?Andrzeju nie panikuj :wink: :lol: Śmietanfix to zagęstnik do śmietany i jest to skrobia modyfikowana - niby "E" ale takie mało szkodliwe :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-146082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 11 Lutego 2011 A co to za ustrojstwo? No dokładnie, jak patrzyłem na skład to chemii tam nie ma, a zagęszcza dosyc fajnie ale sama żelatyna też mogła by być spokojnie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-146085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 16 Lutego 2011 Ale miałem dzisiaj urwanie głowy... najpierw "klasowanie" miesa na kiełbasy i peklowanie, w miedzyczasie obiad (gulasz wp) , i jeszcze mi sie zachciało na kolację zrobić "Bułki z przedziałkiem"... i jeszcze ta dziura przed domem... i brak wody... No i namieszałem od samego początku... ciasto nie za bardzo chciało urosnąć... aaaa, dużo by trzeba opowiadać a zaraz do pracy śmigam. Na szczęście cos z tych bułek wyszło... i kolacyjka mała zjedzona (trzeba dbac o linie :wink: ) Gdzieś w międzyczasie "przedziałki" wyszły... i bułki leciutko słodkawe :tongue: ale upiekły sie fajnie, są puszyste w srodku No i moja mała kolacyjka ze swojskim pasztetem :thumbsup: Jutro cos słodkiego będzie i może już na spokojnie... chociaż bez wody... Uciekam do pracy... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 16 Lutego 2011 Gdzieś w międzyczasie "przedziałki" wyszły...Przedziałki robiłem przed wyrośnięciem bułeczek, ale podczas rośnięcia trochę zanikły więc przed pieczeniem przedziałki poprawiłem. Wychodzi na to, że lepiej poczekać, aż bułeczki wyrosną i wtedy je "przedziałkować" Przedziałek nie przedziałek do pracy głodny nie pojechałeś :grin: Bułeczki bardzo ładne :clap: Proste w wykonaniu no nie?? Na weekend kręcisz jakieś ciacho? :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 16 Lutego 2011 Proste w wykonaniu no nie?? Bardzo proste Tylko ja dzisiaj od rana na obrotach i namieszałem z przepisem, nie dałem do drozdży z mlekiem i cukrem dwóch łyżek mąki, za szybko rozpuszczone drozdze dodałem do maki z jajkiem... i ciasto jakos słabo rosło... nie miałem końcówek do miksera... gdzies wyszły :question: tych zawijanych... a na koniec jeszcze zobaczyłem, że cukru miało byc dwie łyżeczki a nie łyżki :???: No i są leciutko słodkawe, ale nie przeszkadza to zbytnio, z pasztetem... :thumbsup: Normalnie ledwie chodzę... od rana usiadłem trzy razy, na kawę, obiad i kolacyjke, a tak wszystko w biegu... No i wyszło, że "gdzie sie człowiek spieszy to sie diabeł cieszy" :wink: Jutro musze przywieźdź od matuli kilka beczek z wodą bo garów jest tyle, że do kuchni nie wpuszczają nikogo... i wszystkich straszą...nawet Luna sie boi, a miski ma w kuchni... :wink: Jak sie uporam z "garnkami" to mam w planach cos słodkiego Weekend zarezerwowany jest na kiełbasy i wędzenie A starszy bracie, a jaka konsystencja ciasta ma byc po wyrobieniu ale przed wyrośnieciem? Ma sie nie kleić do rąk? W środku też czy jak? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 16 Lutego 2011 :grin: :grin: :grin: Twoje opisy zawsze mnie nieźle rozbawią :grin: ale dzisiejszych problemów szczerze współczuję. Ja to bym Ciebie, a raczej twoje kulinarne fantazje porównał tak trochę do życiorysu Julii Child . Oglądałem dwa filmy o niej, jeden dokument i jeden fabularny. Jeszcze za życia stała się legendą Normalnie ledwie chodzę... od rana usiadłem trzy razy, na kawę, obiad i kolacyjke, a tak wszystko w biegu...Ćwicz ćwicz, na zlocie też trzeba się nabiegać... chyba :rolleyes: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 16 Lutego 2011 Tak obserwuję, czytam posty i widzę że jak Cię Pokemon już wciągnęło to forum to na dobre. Super! Gratulacje!.Ja kiedyś jak znalazłem forum WB, to co dzień lub 2 robiłem kiełbasy Choć jeszcze wędzarni nie miałem Woziłem do wędzenia. To był mój konik, aż do smaku z przed lat, który pamiętam. I o to chodzi Pozdrawiam Cytuj Kto nie ryzykuje, nie pije szampana!Koniec języka za przewodnika!Mówisz i masz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udało sie, mimo trudności i wypadku na placu budowy a raczej dziury-wykopu mam wodę !!! Rano jednego pracownika, który zszedł do wykopy, przysypała ziemia z kamieniami... zabrali go do szpitala i w sumie nic mu się nie stało na szczęście... Po powrocie z pracy, rano rozprawiłem sie troche z garami w kuchni... i to bez bieżącej wody... podbródkowy, unik, dwa ciosy na tułów, zejście w lewo, garda i wyprowadziłem później sierpowy z prawej... no i gary na łopatkach Pojechałem później po jelita cienkie wieprzowe - 15m, na kiełbasy jutrzejsze :wink: Przywiozłem jeszcze dwa 20l baniaki z wodą i wziałem się za cos słodkiego Czytając temat z paczkami, przypomniałem sobie, że kiedyś moja mama, robiłą nam paczki serowe. Dla trzech małych brzdąców, mam jeszcze dwóch braci to była super sprawa :wink: No i pogrzebałem troche w necie i zrobiłem dzisiaj sam :grin: Pokemonki serowe http://img806.imageshack.us/img806/6321/dscf7702wm.jpg http://img408.imageshack.us/img408/3972/dscf7699wm.jpg Składniki: 0,5 kg sera białego, 1 łyżka margaryny, 2 jajka, 3 szklanki mąki, 1 niepełna łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka soku z cytryny, tłuszcz do smażenia (ja na oleju smażyłem) Wykonanie: Ser zemleć i dodać do mąki wymieszanej z proszkiem, tłuszczem, sokiem z cytryny i jajkami. Wszystko razem wymieszać. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i szklanką wykroić krążki Pośrodku każdego krążka kieliszkiem wyciąć dziurkę. Następnie smażyć na gorącym tłuszczu. Gotowe, jeszcze ciepłe pączki posypać cukrem pudrem. Ja zrobiłem z półtorej porcji bo miałem więcej sera, robiłem różne kształty, można robić małe pączuszki, "oponki", jak kto sobie wymyśli, byle by były nie za grube i nie za duże (kulki robiłem 2-3 cm). Pokemonki wyszły bardzo smaczne, są one bez cukru, słodkości nadaje cukier puder, ale jak ktoś chce to można dodać trochę cukru do ciasta. Jest z nimi trochę zabawy, bo ciasto jest dość klejące... a nie chciałem dać za dużo mąki... maczałem palce w mace i jakoś kształtowałem kuleczki Gdzieś czytałem, że można zrobić rzadsze ciasto i je "rzucać" na olej łyżką... Smażymy do złotego koloru, wyciągamy na papierowy ręcznik i na talerz i cukier puder Pączusie są na początku zaraz po wyjęciu lekko twarde na wierzchu ale po ostygnięciu , po jakiś 30 minutach miękną W tym tygodniu juz koniec ze słodkościami... czas na kiełbasy i wędzonki ale to już w innym temacie... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 17 Lutego 2011 Pokemonki seroweHe he "młodszy" też mało nie możesz... dreptać :grin: Trochę się "nakulałeś" tych kulek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 17 Lutego 2011 Trochę się "nakulałeś" tych kulekKieliszkiem wycinał. :grin: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 17 Lutego 2011 Pojechałem później po jelita cienkie wieprzowe - 15m, na kiełbasy jutrzejsze Kupowanie jelit po 15 m i dojazd po nie, to nie szanowanie swojej ciężko zarobionej kasy, nie wspomnę o ich jakości i długości odcinków . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 17 Lutego 2011 Kupowanie jelit po 15 m i dojazd po nie, to nie szanowanie swojej ciężko zarobionej kasy, nie wspomnę o ich jakości i długości odcinków Dziadku, innej możliwości nie mam, bo na mój "przerób" to 15m to aż za dużo, kupuje niedaleko w sklepie firmowym, nawet można sie przespacerować (2 km) Co do jakości, to nie narzekam, co prawda nie miałem do czynienia jeszcze ze "swojskimi" ale z tych robiłem już dwa razy i wszystko było z nimi jak najbardziej OK. Jak sobie sprawie lodówke na własny użytek, to wtedy mogę pomyśleć o większej ilości i je trzymać w słoiku... na długość to odcinki ok 2m, pozdrawiam. Z tego co wiem to ''kulała'' żonka pokemona.. ale nie wiem dokładnie co :grin: pokemonki kulałem sam :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-147319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 22 Lutego 2011 Chodziła za mną Szarlotka Żony Marka z Bielska już od jakiegoś czasu... uwielbiam ciasta z jabłkami :thumbsup: Ponieważ weekend był zajety na wyrób kiełbas i wędzenie... to dopiero dzisiaj znalazłem trochę czasu... http://img148.imageshack.us/img148/4057/dscf7909wm.jpg Oczywiście ze względu na swoją blachę piekarnika o większych gabarytach robiłem ciasto z półtorej porcji. Zgniatanie i przygotowywanie składników... Wyklejanie blachy i "układanie"... Piekłem w piekarniku elektr. w 180 stopniach przez 50 minut. A ten zapach maślanego kruchego ciasta w całym domu - bezcenne !!! A oto efekty, specjalnie dla mojego starszego brata :wink: http://images50.fotosik.pl/655/89685e87aa21a50dm.jpg http://images46.fotosik.pl/617/1c33f829fe6e2650m.jpg http://images46.fotosik.pl/617/e7cf93b0e9378549m.jpg Po prostu brak słów !!! Marek, podziękuj żonce za przepis !!! Szarlotka niebo w gębie !!! Ciasto kruchutkie, delikatne, rozpływa się w ustach, jeszcze ten smak zapieczonych jabłek z nutą powideł śliwkowych... coś wspaniałego... Wciągnąłem na gorąco 4 kawałki :grin: i na tym się nie skończy :wink: Następne będą drożdżówki z budyniem halusi i może faworki i pączki... 3 marca już tłusty czwartek !!! :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/9/#findComment-148236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.