wowansw Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 26 Września 2011 jak wezmę przepis od niej to podam na forum Ok.będę czekał na przepis :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 26 Września 2011 wowansw, ja od siebie proponuję tak podwijać boki ciasta https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=166461#166461 :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 27 Września 2011 A wiesz, że teściowa moja robi wspaniałe orzechowce... jak wezmę przepis od niej to podam na forumoj mnie też się chce orzechowca Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 27 Września 2011 Zbój Madej, Dzięki za radę,na pewno następnym razem będzie tak jak mi kolega podpowiada :wink: Pozdrawiam :lol: oj mnie też się chce orzechowca widzę że orzechowiec nie tylko za mną chodzi :grin: Czekamy na przepis :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 27 Września 2011 Czekamy na przepisBędzie, będzie A dzisiaj postanowiłem cos słodkiego upichcić... Jejku jak ja dawno żadnego ciacha nie upiekłem... A że na targu dzisiaj byłem i ładne śliwki nabyłem... padło na ciasto maślankowe ze śliwkami... :thumbsup: http://img691.imageshack.us/img691/151/dscf1055wm.jpg z tym, że nie robiłem kruszonki, tylko posypałem wierzch cukrem trzcinowym, pycha Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 27 Września 2011 qrcze Ty na wszystko masz czas! a ni ciągle brakuje czasu :blush: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 27 Września 2011 Ty na wszystko masz czas!Oj u mnie z czasem też nie jest tak hop siup... :wink: Praca, 2 letni brzdąc, ogród... cały czas coś się dzieje... fajnie jest :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 27 Września 2011 padło na ciasto maślankowe ze śliwkami... :thumbsup: Ciasto jest rewelacyjne a o smaku nie wspomnę :thumbsup: ,normalnie mi takiego smaku narobiłeś że chyba sobie miejsca nie znajdę :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 27 Września 2011 ...A dzisiaj postanowiłem cos słodkiego upichcić... Jejku jak ja dawno żadnego ciacha nie upiekłem... A że na targu dzisiaj byłem i ładne śliwki nabyłem... padło na ciasto maślankowe ze śliwkami... :thumbsup: ... Mniam, mniam, mniam - PYCHOTKA! :thumbsup: :grin: Z Tobą Pokemon to warto trzymać "sztamę". :thumbsup: Idealny Materiał na kolegę czy przyjaciela. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 27 Września 2011 Z Tobą Pokemon to warto trzymać "sztamę".Oj żebys wiedział :grin: :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 30 Września 2011 Drogi Pokemonie. Kisz został wykonany i ... niemal natychmiast pożarty. Podziękowania za przepis dla Twojej Żony. Chlebki drożdżowe z Twojego wątku są w ciągłej produkcji. Ale wczorajsze lekko mi popękały przy spodzie. Przeglądałam dzisiaj wątek w poszukiwaniu przyczyny, wychodzi na to, że to z powodu nienaparowania piekarnika. Faktycznie - na początku wstawiałam naczynie z wodą, a ostatnio o tym zapominam. Muszę sobie supełek zawiązać.Za zakwas ciągle się nie zabrałam. Teraz muszę kupić mąkę żytnią, której kilogramowy zapas nagle pod moją weekendową nieobecność w domu - "wyszedł". Bo moja córka chciała zrobić ciasto na pizzę... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-177774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 5 Października 2011 W końcu dzisiaj odreagowałem w kuchni... i zrobiłem na obiad kurczaka w serze mascarpone z ryżem z kurkumą... Dzięki grzesiu za pomysła, troszkę (jak to ja) pokombinowałem z przyprawami, wyszło super danie !!! Teraz już wiem co bedę robił aby zaskoczyć znajomych nie wspominając o żeberkach JackaC http://img692.imageshack.us/img692/2738/dscf1069wm.jpg Kawałki kurczaka w przyprawach i z czosnkiem poleżały sobie przez noc w lodówce. nastepnie poszły na 25 min do piekarnika (220 st z termoobiegiem) i do serka. Dałem do tego dwie brzoskwinie pokrojone w wiekszą kostkę i pyrkało to sobie przez godzinkę w naczyniu żaroodpornym REWELACJA !!! POLECAM !!! :thumbsup: :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 5 Października 2011 pyrkało to sobie przez godzinkę w naczyniu żaroodpornym Piękne i pewnie smaczne to pyrkające danie :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 5 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 6 Października 2011 oj andy... soli nie miałem... :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 6 Października 2011 :grin: cieszę się , :lol: że CI smakowało :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 6 Października 2011 oj andy... soli nie miałem...Było u somsiadki pożyczyć a nie truć się :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 6 Października 2011 W końcu dzisiaj odreagowałem w kuchni... i zrobiłem na obiad kurczaka w serze mascarpone z ryżem z kurkumą...wygląda fantastycznie, muszę tylko przemyśleć czy Zuzia mi zje, w razie czego zrobię w sobotę, a jak nie to w przyszłym tygodniu jak będzie w przedszkolu :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Jak robisz ryż z kurkumą? Ja mam przepis od mojego kolegi, który pracował w restauracji chińskiej, ten ryż jest niesamowity: Ryż gotujemy . Na patelni podsmażamy por (na 2 torebki ryżu daję cały por), jak się podsmaży, wsypuję dość sporo kurkumy i wbijam jajko, taka jabky jajecznica się robi. Na koniec mieszam to z ugotowanym gorącym ryżem. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 6 Października 2011 zrobiłem na obiad kurczaka w serze mascarponeWitam.kolega mnie wyprzedził miałem to robić w sobotę na kolacje :grin: pozdrawiam P.S. czy kolega gadał z teściową na temat orzechowca? :wink: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 6 Października 2011 Smacznego . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 6 Października 2011 czy kolega gadał z teściową na temat orzechowca?Pamietam, pamietam. Jutro będę u niej, to wezmę dokładny przepis Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 7 Października 2011 Kurcze, tacy wszyscy jesteśmy ostatnio zakręceni... że zapomniałem o swoich wczorajszych imieninach... :mellow: Na pocieszenie, dzisiaj moja Aśko zrobiła na obiadek "Imieninowe" parówki z serem w cieście http://img543.imageshack.us/img543/2273/dscf1081wm.jpg Ciasto drożdżowe wyrabiamy, odstawiamy żeby trochę wyrosło, rozwałkowujemy na grubość ok 3-4mm i wycinamy trójkąty. Cienkie parówki dzielimy na pół i przekrawamy wzdłuż i wkładamy w środek "słupek" żółtego sera. I zawijamy parówkę z serem w trójkącik ciasta Wychodzą nam "sprytne" a'la rogaliki :wink: Pieczemy w piekarniku 180st ok 20-30 min, żeby się ładnie zarumieniły, można wierzch posmarować żółtkiem jajka. Proste, w miarę szybkie do zrobienia, do srodka mozna dodać jeszcze coś wg własnego uznania. Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 7 Października 2011 pokemon15, kolega nie ma litości Takie dobroci, o tej porze "DNIA" No i musowo wycieczka do lodówki i jakiś zamiennik się znalazło - sama parówka z tym, że u mnie mix BARAN,WÓŁ, ŚWINIA w jednym :thumbsup: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-178900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 9 Października 2011 Kurcze, może sie powtarzam ale naprawdę, żeberka JackaC to fenomen jedyny w swoim rodzaju... http://img220.imageshack.us/img220/4499/dscf1085wm.jpg Dzisiaj serwowane na obiad z ryżem http://img571.imageshack.us/img571/1909/dscf1088wm.jpg Ta potrawa juz na stałe zagościła na naszym stole... robię ją co dwa, trzy tygodnie i za każdym razem "wymiękam" jak ją konsumuje... normalnie z nóg zwala... pyszności !!! JackuC, możesz być pewny, że cokolwiek będzie się działo to Twoje żeberka będą zawsze obecne w naszym domu !!! Starszy, musisz te żeberka zrobic koniecznie !!! :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-179082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 9 Października 2011 Oj fenomem potwierdzam robiłem już :thumbsup: nie jeden raz :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/22/#findComment-179085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.